6 Këshilla për të Zgjedhur një Dentist në Tiranë – Shqipëri

Keni nevojë të gjeni një dentist të ri? Jeni zhvendosur apo keni ndryshuar vendin tuaj të punës? Apo ndoshta dëshironi të bëni një ndryshim sepse nuk jeni të kënaqur me dentistin tuaj aktual?

Shumica e njerëzve janë në ankth kur mendojnë se duhet të vizitojnë një dentist. Për të arritur një shëndet të mirë në zgavrën e gojës, por edhe për ta ruajtur atë, duhet të sigurohemi që të gjejmë dentistin e duhur në mënyrë që të kujdesemi siç duhet.

Zgjedhja e dentistit të duhur është shumë e rëndësishme. Dentisti i duhur duhet të na frymëzojë besim, të na bëjë të ndihemi rehat dhe të zgjidhi të gjitha pyetjet tona. Megjithatë, ne mund të zbulojmë disa këshilla në mënyrë që të bëjmë kërkimin e duhur dhe në fund të bëjmë zgjedhjen më të përshtatshme të një klinike dentare.

1.     Caktoni një Takim Eksplorues me Dentistin

Nuk keni nevojë të caktoni që në fillim një takim, në të cilin dentisti do t'ju ofrojë shërbimet e tij pa e ditur as nëse doni t'i besoni atij ose asaj. Megjithatë, mund të telefononi dhe të kërkoni një takim gjatë të cilit do të keni mundësinë të bisedoni me të dhe të zbuloni nëse ai ose ajo është i përshtatshëm për ju.

2.     Kontrolloni Pastërtinë e Zyrës

Një nga mënyrat që mund t'ju ndihmojë të dalloni profesionistin e duhur për ju, pa mundim të tepërt, është të vlerësoni higjienën, pastërtinë dhe profesionalizmin e përgjithshëm të dentistit tuaj. Në këtë rast, është e rëndësishme të zgjidhni një dentist me të cilin ndiheni rehat, kështu që në vizitën tuaj të parë në klinikë, duhet të keni parasysh pjesët e mëposhtme:

A duken zyrat të pastra dhe të rregullta? A ruhet pajisja para çdo përdorimi dhe a është hapësira e trajtimit e pastër, e ndriçuar mirë dhe e mirëorganizuar? Dentistët, asistentët, e kështu me radhë – A mbajnë doreza dhe pajisje mbrojtëse gjatë trajtimit dentar? A janë anëtarët e ekipit dentar të gatshëm t'u përgjigjen të gjitha pyetjeve tuaja, si dhe të ofrojnë këshilla dhe informacione të mëtejshme?

Shumica e klinikave dentare do të jenë të lumtur t'ju ofrojnë një vizitë të shkurtër në klinikën dentare dhe t'ju rekomandojnë anëtarët e ekipit të tyre - veçanërisht nëse jeni nervoz ose të shqetësuar për të kryer ndonjë trajtim dentar. Kjo bën të mundur vlerësimin e pastërtisë së zyrës së dentistit përpara se të filloni çdo trajtim, në mënyrë që ju të merrni një vendim të informuar nëse është dentisti i përshtatshëm për ju apo jo.

3.     Kontrolloni Reagimet e Pacientëve

Ndërsa kërkoni për një dentist, lexoni komentet në internet për të gjithë. Sigurohuni që të lexoni komentet e pacientëve. Gjithashtu, mos harroni të kërkoni sygjerime nga miqtë, familja, fqinjët, kolegët ose mjeku juaj për zgjedhjen e një dentisti. Zbuloni kë preferojnë dhe pse.

4.     Mbani Mend: Ju nuk Jeni të Lidhur nga një Zonë ose Qytet

Vizita juaj te dentisti nuk ka kufizime gjeografike. Ju mund të zgjidhni një klinikë dentare që plotëson të gjitha kërkesat tuaja personale, edhe nëse nuk ndodhet në zonën tuaj. Kjo është diçka që pacientët dentarë shpesh nuk e kuptojnë, me shumë supozime se janë të përkushtuar për të gjetur klinikën më të afërt dentare në lagjen tuaj.

Sigurisht, ju do të dëshironi të zgjidhni një klinikë dentare që është e përshtatshme dhe lehtësisht e aksesueshme, në mënyrë që të mund të kryeni kontrollet tuaja të rregullta pa shumë shqetësime. Mos harroni se ju keni mundësinë të zgjidhni vetë dentistin tuaj dhe se më i afërti mund të mos jetë më i miri dhe më i përshtatshmi.

5.     Zgjidhni Varësisht nga Trajtimi Dentar

Trajtimi dentar që duhet të ndjekim, do të na çojë në specialitetin e duhur, e për rrjedhojë tek dentistët e specializuar dhe profesionistë. “Lista” e stomatologëve që merren me stomatologji estetike ndryshon nga ortodontët apo periodontistët. Kjo është arsyeja pse zgjedhja jonë duhet së pari të fokusohet në problemin me të cilin po përballemi aktualisht.

6.     Trajtimi i Parë

Pasi të jeni të kënaqur me një dentist, është koha për trajtimin e parë. Zakonisht ky do të jetë një pastrim dhëmbi ose ndonjë mbushje dhëmbësh.

  • A u respektua koha e takimit? Sa ishte koha e pritjes?
  • Sa kohë shpenzoi dentisti për trajtimin? Nëse një pastrim ose mbushje përfundon në 15 minuta, nuk duhet të prisni një rezultat cilësor.
  • Sa 'i sigurt' u tregua dentisti në lëvizjet e tij?
  • A kishit shumë shqetësime gjatë trajtimit?

Pas një silanti, kontrolloni:

  • Si është “drejtimi” i dhëmbëve? A mendoni se nuk kafshoni siç duhet?
  • Nëse është përdorur një mbushje e bardhë, a përputhet ngjyra e saj me pjesën tjetër të dhëmbit?
  • A ndjeni hapësira të mprehta në një pikë të silantit?
  • A është "lëmues" pastrimi i fillit me fill dentar gjatë pastrimit rreth mbushjes?

Pjesët më sipër janë tregues se diçka nuk është në rregull me silantin. Tregojini dentistit për problemin. Ai duhet ta rregullojë problemin menjëherë (natyrisht pa pagesë shtesë).

  • A keni paguar aq sa keni rënë dakord për punën? A kishte ndonjë tarifë shtesë?
  • Nëse dentisti juaj i ri sugjeron një trajtim të sofistikuar ose shumë të shtrenjtë, është mirë të kërkoni një mendim të dytë.

Të gjitha mënyrat e mësipërme do të na ndihmojnë të zbulojmë një dentist të mirë dhe të përshtatshëm. Sigurisht, mendimi ynë pas një ekzaminimi dhe komunikimi të ngushtë me vetë mjekun, për të zgjidhur pyetjet, për të parë pajisjet dhe ambientet e zyrës së mjekut do të na japë përgjigjen nëse më në fund do të gjejmë dentistin tonë të përshtatshëm.

Tabela e përmbajtjes

Kontaktoni

sqShqip
Request a Free Estimate, fill out the form below.