Implante Dentare Pa Dhimbje në Shqipëri
Trio Dental Center

tek Trio Dental Center Klinikë Lider për Implantologji Dentare pa dhimbje ne Shqiperi. 

Tabela e përmbajtjes

Procedura e zëvendësimit të dhëmbëve duke përdorur all on 8, një foto e saktë që tregon vendosjen e implanteve.

Implante Dentare Pa Dhimbje në Shqipëri – Dentist të Specializuar në Tiranë – Trio Dental Center

Trio Dental Center është një klinikë dentare dominuese në Tiranë, Shqipëri e specializuar në implantet dentare. Nëse jeni duke kërkuar për klinikën më të përshtatshme e cila ka pajisjet më profesionale dhe më moderne për implantet dentare pa dhimbje në Shqipëri, atëherë Trio Dental Center është klinika dentare më e përshtatshme për ju. Këtu do të kujdesemi për ne nga një ekip kirurgësh dentarë me përvojë ndërkombëtare, i cili do të sigurojë që të largoheni nga klinika jonë dentare me një buzëqeshje të ndritshme në fytyrën tuaj.

Në klinikën moderne të Trio Dental Center aplikojmë korrigjime të plota të nofullës bazuar në një protokoll dentar. Klinika jonë dentare është e pajisur me të gjitha teknologjitë e nevojshme dhe vazhdon me teknikat më moderne në fushën e stomatologjisë. Ne sigurohemi që të largojmë ankthin dhe stresin tuaj dhe t'ju ofrojmë një trajtim të jashtëzakonshëm të kujdesit dentar. Ne vazhdojmë këtë mënyrë veprimi gjatë gjithë ditës, çdo ditë!

Stafi ynë i specialistëve

Ne kemi zgjedhur një ekip të specializuar me emrat më të mirënjohur në vend.

Ne jemi këtu për t'ju ndihmuar të zgjidhni ekspertin e duhur për realizimin e konsultës tuaj!

Kristina Beqiraj

Asistente e Kirurgjisë

Jessica

Menaxhere e Përgjithshme

Artjola

Kujdesi Ndaj Klientit

Mikaela

Kujdesi Ndaj Klientit

Rezultatet Tona

Rastet e fundit klinike për Implantet Dentare para dhe pas

Foto e animuar që tregon implantet dentare pa dhimbje si një procedurë e shpejtë e zëvendësimit të dhëmbëve në Shqipëri.

Implantet Dentare: Një Opsion Pa Dhimbje Që Ju Rikthen Buzëqeshjen Tuaj

Nëse jeni duke kërkuar për një opsion zëvendësimi të dhëmbit, i cili ju kursen dhimbje të mëtejshme, atëherë opsioni më i përzgjedhur janë implantet dentare. Implantet dentare njihen për qëndrueshmërinë e tyre si dhe për aftësinë e tyre për të imituar pamjen dhe ndjenjën e një dhëmbi natyral. Këto kolona të vogla të cilat janë prej titani, përzihen mirë me kockën për të zëvendësuar dhëmbët që mungojnë.

Implantet Dentare pa dhimbje janë zgjidhja më e përshtatshme për njerëzit që kanë përjetuar një aksident apo edhe ata individë që kanë nxjerrë dhëmbin si pasojë e një karies. Implantet Dentare ndihmojnë në ruajtjen e shtrirjes së dhëmbëve përreth dhe në të njëjtën kohë ato ruajnë konturet tuaja natyrale të fytyrës.

Përse Bëhen Implantet Dentare Pa Dhimbje?

Implantet Dentare vendosen në kockën e nofullës me një procedurë kirurgjikale. Implantet dentare nuk bëjnë zhurmë, nuk rrëshqasin apo nuk shkaktojnë dëmtime kockore siç mund të bënin protezat ose një urë fikse. Kjo vjen si rezultat i rrënjës metalike e cila shkrihet me kockën tuaj. Ndryshe nga dhëmbët tuaj natyralë, materialet që përdoren në implantet dentare nuk prishen. Si rregull i përgjithshëm, opsioni i implanteve dentare mund të jetë i përshtatshëm për ju, nëse:

  • Keni një nofull e cila ka arritur një rritje totale
  • Keni një ose më shumë dhëmbë që mungojnë
  • Keni inde të shëndetshme të gojës
  • Keni kocka të mjaftueshme për të mbështetur implantet dentare ose jeni në gjendje të bëni një transplant kockor
  • Nuk doni ose nuk jeni në gjendje të mbani proteza
  • Dëshironi të përmirësoni mënyrën tuaj të të folurit
Foto para pas të një pacienti që përdor të gjitha në 8 sipër dhëmbëve dhe implantet e vetme më poshtë.

Përse nuk Duhet të Shqetësoheni për Procedurën e Implantit Dentar

Implantet Dentare kanë përfitime të shumta, por njerëzit ndonjëherë shqetësohen për to. Kur dikush dëgjon fjalën "kirurgji" atëherë ai ose ajo e barazon atë me dhimbjen dhe më pas si rezultat me frikën. Për të thënë të vërtetën, operacioni i implantit dentar është një operacion rutinë që nuk ju shkakton ndonjë shqetësim të panevojshëm apo ndërprerje. 

Nëse jeni të shqetësuar dhe nervoz për kryerjen e një operacioni implant dentar, atëherë ekspertët tanë dentarë në Trio Dental Center mund t'ju sigurojnë një procedurë të rehatshme dhe të relaksuar pa përjetuar asnjë dhimbje. Ne do të përmendim disa arsye për t'ju bindur se procedura e implantit dentar nuk është aq e frikshme dhe e dhimbshme sa mendoni. 

Procesi i Kirurgjisë: Një Proces i SaktëProcesi i Kirurgjisë: Një proces i saktë

Një procedurë e implantit dentar kërkon planifikim të kujdesshëm dhe të saktë paraprakisht. Dentisti juaj duhet të kontrollojë historikun tuaj mjekësor dhe dentar dhe të shënojë çdo detaj të vogël në takimin tuaj të planifikuar. Nëse jeni në listën e rasteve komplekse, atëherë dentisti juaj do të kërkojë një radiografi ose një imazh CT në mënyrë që të lokalizojë vendosjen e saktë dhe të përpiktë të implantit. Pamjet do të ndihmojnë gjithashtu për të krijuar një planifikim menaxhimi që duhet ndjekur gjatë procedurës së implantit dentar. Udhëzuesit e detajuar lejojnë prerjet e sakta dhe të përpikta që formojnë kanalin për të mbajtur dhëmbët zëvendësues.

Ju duhet të kërkoni një dentist profesionist i cili duhet të ketë përvojë në kryerjen e operacioneve të implanteve dentare dhe që do t'ju ndihmojë të çliroheni nga shqetësimet tuaja. Përvojat e mëparshme të dentistit dhe kirurgut tuaj do t'i ndihmojnë ata të kryejnë procedurën dentare në mënyrë të qetë dhe në të njëjtën kohë ata do të dinë të përgjigjen në mënyrën e duhur nëse ndodh diçka e papritur gjatë procesit të operacionit.

Nuk Do të Përjetoni Dhimbje

Kur kryeni një operacion për implant dentar, atëherë nuk duhet të shqetësoheni për dhimbjen. Gjatë procedurës do të jeni nën anestezi lokale për të mpirë indet ku dentisti juaj do të vazhdojë me punën e tij. Do t'ju jepen ilaçe mpirëse përpara se të fillojë kursi i veprimit, në mënyrë që të siguroheni që të kaloni një kohë të rehatshme. Kirurgu juaj oral së bashku me dentistin tuaj duhet së pari të testojnë zonën dhe t'ju pyesin nëse ndjeni ndonjë gjë në mënyrë që të siguroheni që ajo është plotësisht e mpirë. 

Për më tepër, ju mund të kërkoni një trajtim kundër ankthit ose një qetësues shtesë përpara procesit, nëse mendoni se jeni duke përjetuar ankth dentar ose madje ndiheni shumë të frikësuar kur mendoni për procedurën e operacionit. Ju do të jeni të kënaqur po të dini se operacioni i implantit dentar përfundon në vetëm një ditë dhe si rezultat i kësaj ju mund t'i ktheheni rutinës tuaj të përditshme në një kohë të shkurtër.

Diskomforti Postoperativ i Implanteve Dentare Është Minimal

Si pasojë e planit kirurgjik të planifikuar paraprakisht, si dhe teknikave dhe pajisjeve inovative të implantimit, do të përjetoni një shqetësim minimal pas operacionit. Është e mundur që lloji më i keq i sikletit të dhimbjes mund të jetë një bezdisje e lehtë kur të përfundojë procedura, por edhe kjo është e rrallë. Në fakt, shumica e pacientëve nuk përjetojnë fare dhimbje. 

Nëse vërtet keni ndonjë shqetësim, atëherë dentisti juaj mund t'ju sugjerojë të merrni një ilaç pa recetë në mënyrë që të lehtësoni nivelin e pakënaqësisë. Ju gjithashtu mund të merrni një recetë për një qetësues.

Foto ilustruese e animuar e all on 8 implantet në Shqipëri.

Shijoni një Rezultat Që Zgjat Gjatë Gjithë Jetës Tuaj

Procedura e implantit dentar që procedohet pikërisht në këtë ditë, ka një shkallë më të lartë suksesi në krahasim me implantet tradicionale. Përqindja e suksesit varion nga 95 në 98 për qind dhe shifrat nuk janë zvogëluar për një kohë të gjatë. Implantet Dentare janë gjithashtu më të qëndrueshme se protezat dhe gjithashtu kërkojnë mirëmbajtje minimale. Jetëgjatësia e implanteve zakonisht varion nga 25 deri në 30 vjet dhe nëse i trajtoni dhe kujdeseni siç duhet, atëherë jetëgjatësia e tyre mund të zgjatet.

Përgatitja për Kirurgjinë e Implantit Dentar

Pjesa para-kirurgjikale është e lehtë dhe e thjeshtë, në të njëjtën kohë. Ju do të keni një ekzaminim gjithëpërfshirës dentar nga kirurgu oral dhe dentisti juaj dhe gjithashtu mund të keni disa rreze X dentare dhe modele të krijuara nga goja dhe dhëmbët tuaj. Në këtë moment, ju mund të diskutoni shqetësimet tuaja me dentistin tuaj për ta ndihmuar atë t'i trajtojë ato. Bëjini të ditur çdo gjendje mjekësore dhe çdo medikament që po merrni në këtë moment, duke përfshirë suplementet, OTC si dhe çdo medikament me recetë. Procedura e planifikimit mund të përfshijë një sërë specialistësh dhe profesionistësh dentarë, të cilët do të sigurojnë që do t'ju ofrohet programi më i mirë dentar, i cili do të përshtatet me situatën dhe nevojat tuaja.

Foto e animuar e dhëmbëve që qëndrojnë mbi të gjithë në 8 implante.

Çfarë Duhet të Prisni në Ditën e Operacionit?

Kur të mbërrini në klinikën dentare për operacionin tuaj, do të përgatiteni dhe do t'ju jepet një anestezi lokale. Pas kësaj, kirurgu juaj dentar do të propozojë planin kirurgjik dhe në vazhdimësi do të përgatisë gojën tuaj. Ju mund të ndjeni disa dridhje ndërsa dentisti hap disa vrima të vogla në nofullën tuaj dhe pas prerjes së mishrave të dhëmbëve në mënyrë që të ekspozojë kockën tuaj.

Për t'u siguruar që nuk ka hapësirë ku kolonat mund të lëvizë ose të tundet, atëherë vrimat duhet të vendosen fort. Sapo vrima të arrijë madhësinë ideale, kolona e titanit do të vendoset në sipërfaqen e brendshme. Dentisti juaj mund t'ju kërkojë të bëni një tjetër radiografi në mënyrë që të kontrollojë nëse të gjitha shtyllat janë vendosur në mënyrën e duhur përpara se të fillojë t'i qepë mishrat e dhëmbëve.

Pas Udhëzimeve të Kujdesit Pas Operacionit

Dentisti juaj do të diskutoj me ju, si dhe do t'ju japë një kopje të disa udhëzimeve të kujdesit të mëvonshëm që duhet të ndiqni pas procedurës. Sigurohuni që të mos harroni ose të kapërceni udhëzimet sepse mirëmbajtja e denjë dallon në përfitimet e implanteve tuaja të reja dentare. Goja tuaj do t’i duhen rreth gjashtë muaj që të shërohet plotësisht. 

Përse të Zgjidhni Trio Dental Center për Implante Dentare Pa Dhimbje në Shqipëri?

Në fakt, implantet dentare janë një alternativë e sigurt dhe e dobishme për zëvendësimin e dhëmbëve tuaj. Si pasojë e planifikimit të saktë, materialeve dhe pajisjeve moderne si dhe teknikave të besueshme - pacientët duhet të kenë pritshmëri për një shkallë të lartë suksesi, shqetësim minimal gjatë dhe pas procedurës së implantit dentar dhe në fund të shijojnë implantet e tyre të reja dentare për një periudhë të gjatë kohore.

Stafi i Trio Dental Center është trajnuar në mënyrë të vazhdueshme në krye të stomatologjisë moderne si dhe përpiqet t'i mbajë klientët e saj në mënyrë komode, të sigurt dhe të informuar për çdo proces. Të gjithë dentistët, kirurgët dhe asistentët tanë kanë përvojë të gjerë të mëparshme në korrigjimin e plotë të problemeve të gojës dhe dhëmbëve. Trajtimi i pacientit tonë nuk përfundon derisa ai ose ajo të jetë plotësisht i kënaqur me kujdesin dentar që ka marrë.

Çdo pjesëmarrës i stafit tonë ka një bagazh ndërkombëtar të fushës së ortodoncisë. Ne flasim shumë gjuhë dhe ju ndihmojmë me gjithçka që ju nevojitet në mënyrë që të siguroheni që përvoja juaj e plotë dentare të jetë sa më e përsosur. Në Trio Dental Center, ne ju ofrojmë një trajtim profesional të kujdesit ndaj klientit dhe ju sigurojmë rezultate të shkëlqyera.

Pyetjet e Bëra Më Shpesh

Me ndihmën e implanteve dentare, ne mund të:

  • Zëvendësojmë një ose më shumë dhëmbë që mungojnë pa i bluar dhëmbët e shëndetshëm që ndodhen përbri (siç ndodh me ura klasike).
  • Për të krijuar një protezë fikse (urë) në rastet kur me protezën klasike mund të bënim vetëm një protezë të lëvizshme.
  • Në rast se mungojnë të gjithë dhëmbët nga goja, mund të përmirësojmë mbajtjen e protezave të plota duke vendosur 2-4 implante në secilën nofull.
  • Implantet i rikthehen në mënyrën më të mirë të mundshme funksionit përtypës, të folurit dhe estetikës, pa ndikuar në ndjeshmëritë e një trupi të huaj. Me implantet, njeriu ndjen se i ka rifituar dhëmbët natyralë.

Do të merrni një plan me udhëzime të hollësishme për trajtimin pas operacionit. Në përgjithësi, pas operacionit të implantit, duhet të pini më shumë lëngje dhe të hani ushqime të buta dhe të grira. Për sa kohë zgjat procesi i shërimit, është mirë të konsumoni ushqim që nuk kërkon përtypje intensive. Për 4 deri në 6 muajt e parë rekomandohet përtypja e butë. Pirja e duhanit nuk është e rekomandueshme.

Ashtu si me dhëmbët natyralë, ju duhet të kujdeseni dhe të kontrolloni rregullisht implantet dentare për të zgjatur jetëgjatësinë e tyre. Duhet të kujdeseni për implantet, ashtu siç bëni me dhëmbët tuaj natyralë, por duhet t'i kushtoni vëmendje të veçantë edhe vendndodhjes së implanteve. Larja me furçë dy herë në ditë, pastrimi me fije dhe kontrollet dentare ndihmojnë në mirëmbajtjen e tyre. Imazhi rreth pasqyrës së implantit është shumë i rëndësishëm për të kontrolluar cilësinë e shëndetit të kockave dhe mishrave të dhëmbëve nga zona e implantit. Kujdesi i ndërgjegjshëm në shtëpi dhe ekzaminimet e rregullta profesionale janë thelbësore për stabilitetin e tyre.

Përgjigja është jo. Në fakt, është e mundur që të gjithë dhëmbët e poshtëm të zëvendësohen me një urë fikse që do të mbështesë 5-6 implante, ndërsa për një restaurim total përkatës në nofullën e sipërme zakonisht duhen 6-7 implante.

Kontaktoni

Merrni shërbim ekselent me Trio Dental Center dhe kurseni deri në 70%
sqShqip
Request a Free Estimate, fill out the form below.