Kurora Metal-Qeramike në Shqipëri
Trio Dental Center

tek Trio Dental Center Klinikë Dentare Lider në Shqipëri për kurora Metal-Qeramike në Shqipëri!

Tabela e përmbajtjes

Duke treguar shembuj të kurorës dentare të materialeve të ndryshme.
Stafi ynë i specialistëve

Ne kemi zgjedhur një ekip të specializuar me emrat më të mirënjohur në vend.

Ne jemi këtu për t'ju ndihmuar të zgjidhni ekspertin e duhur për realizimin e konsultës tuaj!

Kristina Beqiraj

Asistente e Kirurgjisë

Jessica

Menaxhere e Përgjithshme

Artjola

Kujdesi Ndaj Klientit

Mikaela

Kujdesi Ndaj Klientit

Rezultatet Tona

Rastet e fundit klinike për Implantet Dentare para dhe pas

Trajtim me Kurorë Metal-Qeramike në Shqipëri - Trio Dent

A shikoni përreth për të gjetur një mënyrë për të rivendosur dhëmbët që ju mungojnë? A po përpiqeni të gjeni një klinikë, në të cilën do të ndiheni të sigurt për rezultatet tuaja? Epo, siç e dini mirë, shëndeti oral është bërë çështja më e rëndësishme për shumicën e njerëzve. Kjo ndodh sepse, normalisht, gjëja e parë që vini re kur takoni dikë për herë të parë është buzëqeshja e tij, prandaj dëshironi që buzëqeshja juaj të jetë e ndritshme dhe e bukur. Për të pasur buzëqeshjen që dëshironi, duhet t'i kushtoni shumë vëmendje dhe t'i kushtoni higjienën e duhur. Një buzëqeshje e mrekullueshme vjen me shumë kujdes, por çfarë ndodh kur ju keni një problem dhe nuk dini si të kujdeseni për të, ose nuk keni njohuritë dhe informacionin e duhur?

Të gjithëve u ka rënë në sy se operacionet dhe takimet dentare mund të jenë shumë të kushtueshme, megjithatë, nëse tentoni të bëni një kërkim pak më të thellë, atëherë do të kuptoni se ka vende të ndryshme ku mund të gjeni shërbimin më të jashtëzakonshëm me çmimet më të përballueshme. Shqipëria ka rezultuar të jetë një nga vendet më të bukura, por mos lejoni që kjo t'ju mashtrojë. Si vend është i njohur edhe për shumë profesionistë dhe specialistë në botën e stomatologjisë. Rezervoni takimin tuaj tani dhe ndërsa keni guximin të keni një çmim brenda buxhetit për nevojat tuaja dentare, bëni edhe një pushim të vogël dhe shijoni natyrën e bukur të Shqipërisë. 

Trio Dent është një klinikë dentare, e vendosur në Tiranë, Shqipëri, që pret t'ju ndihmojë me çdo pyetje apo nevojë që mund të keni. Ekipi ynë përbëhet nga profesionistë të kualifikuar dhe të mirëtrajnuar, të specializuar në fushat e stomatologjisë për t'ju siguruar një rezultat të jashtëzakonshëm. Ne ju ofrojmë një mjedis të ngrohtë dhe të rehatshëm në mënyrë që të ndiheni të sigurt dhe të kuptoni se jeni në duart më të sigurta në momentin që hyni në takimin tuaj. Ne jemi këtu për t'u kujdesur për ju dhe për t'u siguruar që ne t'ju dhurojmë buzëqeshjen më të ndritshme dhe më të bukur. Trio Dent do t'ju rikthejë besimin dhe do t'ju ndihmojë të ndiheni përsëri rehat kur buzëqeshni para të tjerëve.

Foto me sfond të zi që tregon kurora metal-qeramike.

Cfarë janë Trajtimet me Kurorë Metal-Qeramike?

Është shumë normale që pas një periudhe kohore, dhëmbët tuaj të fillojnë të dëmtohen dhe kjo mund të ndodhë për shumë arsye të ndryshme, si prishja e dhëmbëve, lëndimet ose thjesht për shkak të moshës dhe me kalimin e kohës kjo do të bëjë që dhëmbët tuaj të humbasin madhësinë dhe formën e tyre, megjithatë, me kurorat dentare, forma, madhësia dhe forca e dhëmbit tuaj do të rikthehen, pasi ato janë si një kapele e rehatshme për dhëmbin tuaj. Deri më tani, kurorat qeramike njihen si mjeti më efektiv për rikthimin e pamjes natyrale të dhëmbëve dhe funksionalitetit të tyre. Dihet gjithashtu se kurorat dentare përdoren për të pastruar njollën e dhëmbëve. 

Kurora qeramike njihen si zëvendësime protetike. Ato janë krijuar për t'u fiksuar përgjithmonë në implantet dentare dhe qëllimi i tyre është të rivendosin estetikën dhe funksionin e humbur të dhëmbëve tuaj. Ato përdoren më së shumti nga pacientët që kanë pasur dëmtime shumë të rënda të dhëmbëve, të cilat nuk mund të rregullohen me mbushje të thjeshta ose kur ka një dhëmb të dobët nga kavitetet për shkak të një lloj trajtimi endodontik ose përkeqësimit të zëvendësimit të protezës. Kurora qeramike mund të përdoret për të krijuar dhëmbë të rrotulluar ose të shtrembër. Materiali i këtyre kurorave zgjidhet nga dentisti, për të arritur rezultatet që do të kërkoni. 

Kush është Kandidati i Duhur për Trajtimin e Kurorës Metal-Qeramike?

Pacientët që zakonisht kanë nevojë të përdorin kurora qeramike janë ata që nuk kanë asnjë problem përtej kozmetikës. Dikush që ka një dhëmb të thyer ose të plasaritur, por ende ka rrënjën e dhëmbit, mund të përdorë edhe kurora dentare. Nëse keni një dhëmb të prishur, do t'ju duhet ta trajtoni atë përpara se të vazhdoni me trajtimin e kurorës qeramike, në mënyrë që prishja e dhëmbit të mos vazhdojë nën atë kapak. Disa nga kushtet që e bëjnë dikë një kandidat të duhur për trajtimin e kurorës qeramike janë:

  • Për të mos pasur ndjeshmëri ndaj metaleve – Një pacient që ka alergji ndaj metaleve nuk mund të jetë kandidati i duhur për kurora metal-qeramike, pasi këto kurora dentare kanë një bërthamë metalike dhe nuk do të jetë alternativa e duhur e trajtimit për to. Në vend të kësaj, alternativa e duhur do të ishin kurorat me zirkon. 
  • Dendësia e duhur e kockave – Për të vendosur implante, është shumë e rëndësishme të keni densitet të mirë kockor. Kjo është e nevojshme, pasi një sasi e mjaftueshme kocke është thelbësore për të mbështetur implantin në mënyrë efektive.
  • Higjienë e mirë orale – Kur vendosni të bëni një trajtim për gjendjen tuaj dentare, atëherë duhet të keni kujdes që të lani dhëmbët me teknikën e duhur dhe të përdorni fill dentar dhe shpëlarës goje. Kjo do t'ju ndihmojë të keni një shëndet të mirë oral, si dhe do t'ju ndihmojë me trajtimin tuaj.
  • Mishrat e dhëmbëve në gjendje të mirë – Në momentin që vendosni të bëni vendosjen e kurorës, atëherë duhet të dini se implantet do të futen në kockën e nofullës, që do të thotë se pacientët që zbulohen me sëmundje të mishrave të dhëmbëve nuk mund të jenë kandidatë për vendosjen e implantit. 

Pyetjet e Bëra Më Shpesh

Fortësi e lartë, do të thotë që dhëmbi juaj do të mbrohet nga ekspozimi i baktereve dhe prishja e mëtejshme. Qëndrueshme për të qëndruar për një dekadë ose më gjatë me kujdesin e duhur Mund të përputhet me ngjyrën, madhësinë dhe formën e dhëmbit tuaj të vërtetë, gjë që do t'ju bëjë më të sigurt. E përputhshme për të hequr çdo shqetësim në lidhje me ekspozimin afatgjatë ndaj metalit Parandalon kariesin Çmime të përballueshme Antialergjik, që do të thotë se nuk do të keni asnjë rrezik për alergji ndaj metaleve, pasi dentisti juaj do ta kontrollojë më herët. Aftësia restauruese, që do të thotë se kur kurora juaj qeramike është e ndezur, nuk ka rëndësi se çfarë hani edhe nëse është molla më krokante që duhet braktisur.

Si me çdo trajtim, edhe ky ka procedurën e vet që duhet ndjekur në mënyrë që gjithçka të shkojë sipas planit dhe të ketë një trajtim të suksesshëm. 

Së pari, dentisti juaj do të marrë imazhe 3D të gojës suaj, për ta ndihmuar atë të kuptojë shëndetin tuaj oral dhe të zbulojë çdo problem ose sëmundje që mund të keni. Kjo do të ndihmojë gjithashtu dentistin tuaj të krijojë një plan trajtimi sipas situatës tuaj dhe të vendosë për opsionin më të mirë për ju.

Së dyti, pasi dentisti juaj të marrë imazhet, ai ose ajo do të jetë në gjendje të krijojë kurorën në zyrën e klinikës dhe kjo procedurë mund të zgjasë rreth një ose dy orë. Ndërkohë, do t'ju kërkohet të prisni derisa të bëhet kurora dhe të mund të vazhdoni.

Hapi i fundit është vendosja e kurorës. Pasi kurora të jetë bërë dhe gati, dentisti juaj do ta çimentojë atë në vend. Para fillimit të procesit, dentisti juaj normalisht do të përdorë anestezi, në mënyrë që të mos ndjeni dhimbje gjatë gjithë procedurës. Vendosja e kurorës suaj do të zgjasë rreth dy deri në katër orë. 

Kurorat dentare mund të rezultojnë të zgjasin një kohë shumë të gjatë, por kjo sigurisht varet nga shumë faktorë. Së pari, duhet të mbani sa më të shëndetshme higjienën orale dhe të shmangni çdo lloj ushqimi të pashëndetshëm, që mund të ushtrojë një presion ose forcë specifike mbi kurorat. Është normale që nëse paguani kujdesin e duhur, atëherë kurorat tuaja do të zgjasin për gjithë jetën. 

Jo ne te vertete. Procedura e vendosjes së një kurore dentare nuk përfshin ndonjë operacion serioz oral, prandaj nuk do t'ju dëmtojë aq sa mendoni. Përpara se dentisti juaj të vendosë kurorën tuaj, ai ose ajo do të heqë çdo smalt të dëmtuar dhe më pas smalti do të shkurtohet dhe do të formohet në një stallë, ku do të vendoset kurora e re. Ajo ka rezultuar të jetë një procedurë që nuk përfshin dhimbje. 

Një nga llojet më të përdorura të sistemeve restauruese indirekte është restaurimi metal-qeramik, i cili përdoret për rreth 40 vjet me një shkallë shumë të lartë suksesi. Megjithatë, porcelani mbetet ende materiali i zgjedhur për rimeso estetike të dhëmbëve, metaleve ose veshjeve qeramike me rezistencë të lartë. 

Kurorat kërkohen në shumë situata dhe kanë rezultuar të jenë zgjidhja më e mirë për shumë njerëz. Disa nga kushtet që kanë kërkuar kurora janë thyerja e dhëmbit, një dhëmb me mbushje të mëdha që kanë nevojë për zëvendësim, përmirësimi i estetikës së dhëmbëve, dhëmbi i trajtuar endodontikisht, për të mbuluar implantet dentare, shkatërrimi i avancuar i dhëmbëve dhe kurora mbajtëse për urat ose protezat dentare. 

Pasi të keni caktuar takimin tuaj, duhet të prisni rreth një ose dy orë që dentisti juaj të përgatisë kurorën. Kur të bëhet kurora, atëherë dentisti juaj do ta çimentojë atë në vend dhe do të fillojë procedurën, normalisht. Një procedurë e tillë do të zgjasë rreth dy deri në katër orë. 

Kontaktoni

Merrni shërbim ekselent me Trio Dental Center dhe kurseni deri në 70%
sqShqip