Zbardhimi i dhembeve - Dhembë të bardhë
Trio Dental Center

tek Trio Dental Center Klinike Dentare Lider për Zbardhim Dhëmbësh në Tiranë, Shqipëri!

Tabela e përmbajtjes

Zbardhimi i Dhëmbëve në Shqipëri – Zbardhim Profesional – Trio Dental Center

Nothing disarms as much as a beautiful smile, and for what is more – a smile with whitened teeth. Teeth Whitening in Albania and for what is more in the clinic of Trio Dental Center gives you the opportunity of smiling in an attractive way. At our dental clinic we can change the color of your teeth up to 8 shades whiter in just 1 hour.

Zbardhja e dhëmbëve është një procedurë që largon zbardhjen e dhëmbëve dhe ju ofron një buzëqeshje të bukur, të shëndetshme, të bardhë dhe simpatike. Nuk ndryshon strukturën e dhëmbit tuaj, nuk shkatërron sipërfaqësisht smaltin, thjesht zbardh ngjyrën e dhëmbit. 

In our dental practice we apply techniques using whiteners that after scientific research not only do not cause damage and decay to the teeth, but instead of that they repair the normal decay of the enamel thanks to the amorphous calcium phosphate and improve gum health and bad breath.

Stafi ynë i specialistëve

Ne kemi zgjedhur një ekip të specializuar me emrat më të mirënjohur në vend.

Ne jemi këtu për t'ju ndihmuar të zgjidhni ekspertin e duhur për realizimin e konsultës tuaj!

Kristina Beqiraj

Asistente e Kirurgjisë

Jessica

Menaxhere e Përgjithshme

Artjola

Kujdesi Ndaj Klientit

Mikaela

Kujdesi Ndaj Klientit

Rezultatet Tona

Rastet e fundit klinike për Implantet Dentare para dhe pas

Çfarë Është Zbardhimi i Dhëmbëve?

Procesi i zbardhjes së dhëmbëve është një mënyrë shumë efikase për të zbardhur ngjyrën natyrale të dhëmbëve tuaj, pa hequr asnjë pjesë nga sipërfaqja e dhëmbit tuaj. Është një trajtim dentar estetik i cili praktikohet në fushën e stomatologjisë prej shumë shekujsh.

Zbardhja e dhëmbëve është një procedurë shumë efektive e cila jep rezultate shumë të shpejta dhe produktive. Një procedurë zbardhjeje mund t'ju ndihmojë të përmirësoni pamjen tuaj, si dhe të rrisni vetëbesimin tuaj. 

Showing a person teeth before and after teeth whitening procedure in Albanaia, a cosmetic dentistry Albania service.

Përse Nevojitem një Zbardhje Dhëmbësh?

Ne mund të përmendim disa arsye se përse dhëmbët tuaj mund të kenë nevojë për një procedurë zbardhimi. Siç çdo person ka një ngjyrë të ndryshme të flokëve ose lëkurës, e njëjta gjë qëndron me dhëmbët tanë. Shumë pak njerëz kanë dhëmbë tepër të bardhë. Përveç kësaj, të gjithë mund të kenë njollë në dhëmbë ndërsa rriten. 

Për më tepër, dhëmbët tuaj mund të njollosen në sipërfaqen e tyre nga ushqimi ose pijet, si për shembull nga çaji, kafeja, vera e kuqe, rrush i zi etj. Përveç kësaj, një tjetër element është pirja e duhanit, e cila gjithashtu mund të ngjyrosë dhëmbët tuaj. 

Nga ana tjetër, ka disa faktorë të tjerë që mund të shkaktojnë njolla në dhëmbët tuaj. Këta faktorë përfshijnë 'gurzat' ose ndryshe të quajtur tartar, të cilët gjithashtu ndikojnë në ngjyrën e dhëmbëve tuaj. Nga ana tjetër, ekziston një lloj tjetër ngjyrosje që mund të shkaktohet nën sipërfaqen e dhëmbit tuaj. Ky lloj mund të shkaktohet nga antibiotikë të veçantë ose edhe nga disa çarje të vogla që mund të ndodhen në dhëmbët tuaj dhe që marrin njollat ose ngjyrë.

Photo showing a patient having laser teeth whitening in Albania while the dentist is observing the process.

Çfarë Përfshin një Procedurë e Zbardhimit të Dhëmbëve?

Në klinikën tonë dentare aplikojmë 3 mënyra të zbardhimit së dhëmbëve në varësi të asaj që çdo pacient dëshiron dhe ka nevojë.

 

  • Mënyra e parë për të zbardhur dhëmbët është në zyrën e mjekut nën mbikëqyrjen e dentistit në vetëm 1 orë me një llambë speciale.
  • Mënyra e dytë e zbardhimit së dhëmbëve është në shtëpi me pastë speciale për zbardhjen e dhëmbëve. Në këtë rast bëhen tela të veçanta individuale për zbardhimin e dhëmbëve, kopje e dhëmbëve të pacientit, në të cilën vendosen telat transparente zbardhuese dhëmbë-dhëmbë dhe procesi i aplikimit të zbardhimit së dhëmbëve zhvillohet për disa ditë radhazi në shtëpi.
  • Mënyra e tretë e zbardhimit së dhëmbëve është kombinimi me llambën speciale në zyrën e mjekut në 1 orë dhe idealisht disa ditë zbardhjen e dhëmbëve në shtëpi me pastën speciale zbardhuese të dhëmbëve.

Përse të Zgjidhni Klinikën Trio Dental për Trajtimin e Zbardhimit të Dhëmbëve?

Teeth whitening comparison of a male patient.

Në Trio Dental Center ne ofrojmë stomatologji të cilësisë së lartë në një mjedis të rehatshëm dhe relaksues. Stafi ynë ofron cilësinë më të madhe kur bëhet fjalë për trajtimet e kujdesit dentar me vëmendje të plotë në çdo detaj. Ne e trajtojmë çdo pacient me seriozitet, ndërgjegje dhe profesionalizëm. Fokusi ynë kryesor është t'ju japim një buzëqeshje të mrekullueshme dhe të ndritshme e cila do të magnetizojë pamjen e njerëzve përreth jush dhe do të veçojë paraqitjet tuaja unike.

Stafi stomatologjik i Trio Dental Center ndjek vazhdimisht me shumë interes shkencat e parandalimit dhe estetikës dentare, duke marrë pjesë në konferenca dhe seminare të kolegëve shqiptarë dhe të huaj. Përfitoni dhëmbë të shëndetshëm, pa dhimbje dhe me efektivitet.

Misioni ynë është të ofrojmë kujdes profesional dentar, i cili mban ritmin me një zhvillim teknologjik dentar më të avancuar, me një përkushtim për përsosmëri. Çdo pacient është i rëndësishëm për ne. Shqetësimi ynë kryesor është që pacientët të trajtohen me kujdes të veçantë dhe profesional në komoditetin, kohën dhe nevojat e tyre. Ne vazhdojmë gjithmonë të përpiqemi për të qenë të denjë për pacientët tanë dhe për të tejkaluar pritshmëritë e tyre.

Çfarë Përfshin një Procedurë e Zbardhimit të Dhëmbëve?

Metoda më e zakonshme për procedurën e zbardhimit të dhëmbëve është metoda profesionale e zbardhimit. Por, për këtë trajtim, stafi stomatologjik i klinikës do t'ju ekzaminojë dhe mbikëqyrë dhe në vazhdimësi do t'ju informojë nëse jeni të përshtatshëm për këtë lloj trajtimi dentar. 

Si hap i parë, stafi dentar do të vendosë një mbrojtëse gome ose një xhel në mishrat tuaja për t'i mbrojtur ato. Pas kësaj, ata do të aplikojnë produktin zbardhues në sipërfaqen e dhëmbëve tuaj, me ndihmën e një kutie të krijuar posaçërisht, e cila duhet të përshtatet në gojën tuaj duke përafruar me një mbrojtës të gojës. 

Produkti përmban një "përbërës aktiv" i cili zakonisht është peroksid hidrogjeni ose peroksid karbamidi. Në momentin që përbërësi aktiv shpërbëhet, oksigjeni fillon të futet në smaltin e dhëmbëve tuaj dhe pas kësaj, ngjyra e dhëmbit bëhet më e lehtë dhe më e qartë.

Sa Zgjat një Procedurë e Zbardhimit të Dhëmbëve?

Koha e plotë e trajtimit zakonisht zgjat tre deri në katër javë për t'u kryer. Si hap i parë, do t'ju duhen dy ose tre takime me dentistin tuaj. Stafi dentar duhet të krijojë një mbrojtëse goje dhe për këtë duhet të marrë parasysh gjendjen tuaj që në vizitën e parë. 

Pasi stafi dentar të fillojë procedurën e trajtimit, atëherë do të keni nevojë të vazhdoni trajtimin në shtëpi. Kjo do të thotë që ju duhet të aplikoni produktin zbardhues në mënyrë të rregullt për më shumë se dy deri në katër javë, dhe çdo aplikim do të zgjasë 30 minuta deri në një orë, në të njëjtën kohë.

Pavarësisht kësaj, tani mund të gjeni disa produkte të reja që mund të aplikohen deri në tetë orë në çdo aplikim. Në këtë mënyrë, ju do të keni një rezultat të kënaqshëm në vetëm një javë. 

A Është Zbardhimi i Dhëmbëve Një Procedurë e Sigurt?

Pas shumë kërkimesh kemi arritur në përfundimin se të gjitha alternativat për zbardhimin e dhëmbëve janë të sigurta dhe efikase për dhëmbët tuaj. Pavarësisht këtij fakti, faktori kyç për sigurinë dhe efektivitetin e kësaj procedure është që kjo procedurë të kryhet në mënyrë të duhur dhe në vazhdimësi, pacienti duhet të ndjekë udhëzimet që do të japë dentisti pas trajtimit. 

Do ta dini gjithashtu se nuk duhet të përdorni në mënyrë të tepruar një produkt zbardhues apo edhe të përdorni koncentrime të një xheli zbardhues në shtëpi, sepse kjo mund të sjellë si rezultat një rritje të ndjeshmërisë, acarim të mishrave të dhëmbëve apo edhe erozion të smaltit (dëmtim të pakthyeshëm të smaltit).

Trajtimet që bëhen në zyrën e dentistit, përmbajnë 25 deri në 40 për qind peroksid hidrogjeni dhe qëndrojnë në dhëmbët e pacientit për një periudhë më të shkurtër kohe. Këto lloj trajtimesh kryhen nga një stomatolog profesionist për të parandaluar çdo ndërlikim dhe ato duhet të kryhen vetëm çdo gjashtë muaj deri në një vit.

Pyetjet e Bëra Më Shpesh

Përveç faktit që procedura e zbardhjes së dhëmbëve është një procedurë dentare e sigurt, mund të mos rekomandohet për të gjithë. Ka disa kategori njerëzish që nuk mund të bëjnë zbardhjen e dhëmbëve. Këto kategori përfshijnë:

Femijët te Vegjël

Fëmijët që kanë ende dhëmbë primar nuk janë në gjendje të marrin një trajtim zbardhimi, sepse dhëmbët, mishrat dhe nofullat e tyre janë ende në një fazë zhvillimi.

Gratë Shtatzëna dhe Nënat me Gji

Arsyeja pse gratë shtatzëna ose nënat me gji nuk mund të kryejnë një trajtim zbardhimi të dhëmbëve është sepse kimikatet që posedojnë trajtimet zbardhuese mund të kalojnë tek foshnjat e tyre që janë në zhvillim.

Trajtim i Mëparshëm Korrigjues

Disa korrigjime dentare që përfshijnë rimeso, kurora dhe mbushje nuk mund të zbardhen. Kjo ndodh sepse ato janë krijuar nga kompoziti, porcelani ose metali. Në këtë rast, vetëm struktura juaj natyrale e dhëmbit mund dhe do të ndryshojë ngjyrën.

Kavitetet, Sëmundjet e Mishrave të Dhëmbëve si dhe Rrënjët e Ekspozuara të Dhëmbëve

Nëse keni ndonjë sëmundje të mishrave të dhëmbëve, kavitete, recesion të mishrave të dhëmbëve ose smalt të konsumuar, atëherë trajtimi i zbardhjes së dhëmbëve, si rregull i përgjithshëm, dekurajohet derisa të gjitha këto kushte orale të rregullohen plotësisht. 

Alergjitë dhe Ndjeshmëritë

Duhet të informoni nëse keni ndonjë ndjeshmëri të lartë të dhëmbëve, sepse mund të mos jeni kandidat i përshtatshëm për procedurën e zbardhimit të dhëmbëve. Nga ana tjetër, nëse jeni alergjik ndaj peroksidit, atëherë me siguri nuk do të mund të vazhdoni me një trajtim zbardhues të dhëmbëve, pasi peroksidi është përbërësi aktiv në sistemin dhe strukturën e zbardhjes.

Efekti zbardhues nuk është i parashikueshëm. Tek çdo person, kjo metodë, ka një kufi se sa mund të zbardhë dhëmbët. Kështu, disa njerëz i përgjigjen më mirë procesit të zbardhjes, ndërsa për të tjerët rezultati është më pak mbresëlënës. Statistikisht, 85% e njerëzve që bëjnë zbardhimin e dhëmbëve janë shumë të kënaqur me rezultatin e tyre.

Është e rëndësishme të kuptohet dhe respektohet ky kufi individual i çdo personi dhe të mos “shtyhet” zbardhimi i dhëmbëve më shumë se zbardhimi i zgjatur apo përdorimi i tepruar i lazerit. Përndryshe, përveç rrezikut të përkeqësimit të strukturës së dhëmbit, përfitimi shtesë që mund të lindë humbet brenda pak javësh.

Rezultati i trajtimit të zbardhimit të dhëmbëve, me kujdesin e duhur ruhet për shumë vite.

Menjëherë pas përfundimit të procedurës dhe në 15 ditët e para humbasim 5-8% të rezultatit. Kjo “humbje” është e dukshme dhe jo reale dhe është për shkak të rivendosjes së dehidrimit të shkaktuar gjatë zbardhimit dhe i bën dhëmbët të duken pak më të bardhë se sa janë në të vërtetë. Më pas ngjyra stabilizohet për një kohë dhe në vazhdimësi fillon të bjerë ngadalë. Për të ruajtur efektin fillestar të zbardhimit, është e nevojshme të vendosni telat transparente në shtëpi në intervale të rregullta.

Rregullat që duhet të ndiqen janë:

  • monitorim i vazhdueshëm nga dentisti për rrjedhën dhe vazhdimin e trajtimit,
  • mos hani ushqime me ngjyra si panxhar, verë e kuqe ose uiski, lëngje natyrale, çaj, kafe, kola, karrota, pije të ziera, madje edhe salcë soje ose uthull balsamike, fruta (qershi, luleshtrydhe), çokollata, lugë ëmbëlsirash ose puro. për të paktën një javë pas zbardhjes, si dhe
  • ruajtja e higjienës së duhur orale duke larë dhëmbët (mundësisht me pastë zbardhuese), duke përdorur pe, duke përdorur një shpëlarës goje pa klorheksidin, pas ngrënies dhe para gjumit.

Kontaktoni

Merrni shërbim ekselent me Trio Dental Center dhe kurseni deri në 70%
sqShqip