Proteza Dhëmbësh me skelet
Trio Dental Center

tek Trio Dental Center Klinikë Dentare Lider për Proteza Dhëmbësh Skeletore në Shqipëri!

Tabela e përmbajtjes

Proteza e dhembeve skeletore shqiperi. Shfaqja e një pajisjeje skeletore në dhëmbë.
Një burrë që punon në një protezë të dhëmbëve skeletorë.

Proteza e Dhëmbëve Skeletore Shqipëri - Manipulim Kockash - Trio Dental Center

Si të zëvendësoj dhëmbët e mi që mungojnë? Cila është procedura më e mirë për mua për të fituar një buzëqeshje të ndritshme? Si mund të ndihem rehat sërish me të tjerët? Janë këto pyetje që ju shqetësojnë shumicën e kohës së ditës? Në fakt, dihet se shëndeti oral ka një rëndësi të madhe për shëndetin tuaj të përgjithshëm dhe mund të ndikojë lehtësisht nëse nuk e trajtoni siç duhet. Është shumë normale që sa herë e gjeni veten me një problem me shëndetin tuaj dentar, nuk dini se ku të drejtoheni dhe çfarë të bëni. Megjithatë, kjo nuk është diçka për t'u shqetësuar, pasi ju keni gjetur klinikën më të mirë. 

Tri Dental Center është një klinikë dentare, e vendosur në Tiranë, Shqipëri, për të përmbushur qëllimet tuaja. Ne jemi të specializuar në botën dentare dhe jemi këtu për t'ju siguruar nje mjedis të lumtur dhe të ngrohtë, që të kuptoni se nuk ka asnjë gjë që të shqetësoheni apo të keni frikë. Ju do të jeni në duart e dentistëve shumë të kualifikuar dhe ne do të sigurohemi që rezultatet tuaja të jenë pikërisht ashtu siç e keni imagjinuar. Klinika jonë njihet si një nga më të mirat, për shkak të pajisjeve tona më të fundit dhe profesionistëve të mirëtrajnuar, të cilët mund t'ju sigurojnë se gjithçka do të shkojë sipas kërkesës tuaj dhe rezultatet tuaja përfundimtare do të jenë magjepsëse. Qëllimi ynë është të sigurohemi që në fund të keni buzëqeshjen më të ndritshme dhe më të bukur.

Stafi ynë i specialistëve

Ne kemi zgjedhur një ekip të specializuar me emrat më të mirënjohur në vend.

Ne jemi këtu për t'ju ndihmuar të zgjidhni ekspertin e duhur për realizimin e konsultës tuaj!

Kristina Beqiraj

Asistente e Kirurgjisë

Jessica

Menaxhere e Përgjithshme

Artjola

Kujdesi Ndaj Klientit

Mikaela

Kujdesi Ndaj Klientit

Rezultatet Tona

Rastet e fundit klinike për Implantet Dentare para dhe pas

Foto ilustruese e protezës së skeletit.

Çfarë është Proteza e Dhëmbëve Skeletorë dhe Manipulimi i Kockave?

Skeleti metalik në nofullën tuaj të sipërme ka formën e një brezi, ndërsa skeleti metalik në nofullën tuaj të poshtme ka formën e një harku. Shumë herë, ne kemi parë situata ku njerëzit kanë pasur shumë probleme me dhëmbët e tyre, si trashësia e kockave dhe mosvendosja e duhur e dhëmbëve. Këto kushte kanë rezultuar që shëndeti i tyre oral të mos jetë i përshtatshëm për të vendosur një urë dentare ose të mos kenë mundësi të vendosin implante. Zgjidhja për këtë problem është proteza e dhëmbëve skeletorë. Baza e skeletit është bërë nga aliazh kobalt-krom-molibden dhe pikërisht këtu mori emrin. Një protezë skeletore lidhet nëpërmjet ngjitjes me dhëmbë të tjerë.

Njerëzit përdorin procedura të manipulimit të kockave, për t'i bërë kockat e tyre më të forta dhe intensivisht të qëndrueshme dhe është një teknikë, e cila siguron ndryshime strukturore duke ruajtur integritetin dhe rritjen e kockave. Teknikat e përdorura për manipulimin e kockave janë shartimi me zbukurim dhe garniturë, zgjerimi i kockës, osteotomia e ndarjes së kockave dhe rigjenerimi i udhëhequr i kockave. Dije se ka pajisje të ndryshme që përdoren për këto procedura dhe ka rezultuar të jetë një teknikë që shumica e njerëzve përdorin dhe kanë përfunduar të arrijnë qëllimet e tyre. 

Kush është Kandidati I Duhur për Protezën e Dhëmbëve Skeletorë dhe Manipulimin e Kockave?

Ka arsye të shumta se përse dikush do të kishte një humbje nofulle dhe do ti duhej një protezë e dhëmbëve të skeletit megjithatë, nëse keni pasur një humbje të densitetit të kockave të nofullës, atëherë do të ishit padyshim një kandidat i duhur për protezën e dhëmbëve skeletorë. Disa nga shkaqet më të njohura janë:

  • Sëmundja e mishrave të dhëmbëve – Siç dihet, sëmundja e mishrave të dhëmbëve është arsyeja më e zakonshme e humbjes së dhëmbëve, e cila mund të prekë dhe dëmtojë lehtësisht kockën e nofullës tuaj, edhe pse do të fillojë vetëm si një infeksion bakterial. 
  • Traumë – Nëse keni kaluar një lëndim oral ose aksident, atëherë është e mundur që të përfundojë në një degradim të kockës së nofullës suaj dhe forca e nofullës suaj do të ulet. 
  • Dhëmbë të humbura – Arsyeja më e zakonshme për të përdorur këtë procedurë është mungesa e dhëmbëve, pasi me siguri mund të përfundojë me humbjen e indit të nofullës suaj, gjë që do të rezultojë që struktura e fytyrës tuaj të duket më e depërtuar. 
  • Heqja e tumorit/cistës – Disa herë, është e nevojshme për disa pacient heqja e cisteve dhe tumoreve të tyre, gjë që përfundimisht do të rezultojë në heqjen e një pjese të nofullës suaj. 

Pyetjet e Bëra Më Shpesh

Rikuperimi i plotë i kockës suaj dentare do të kërkojë afërsisht tre deri në nëntë muaj, por kjo nuk do të thotë se do të keni dhimbje gjatë kësaj kohe. Në fakt, do të ndiheni përsëri normal Brenda një ose dz javëve, duke ditur se do të ndiqni rregullat e dentistit tuaj rregullisht. 

Shkalla e suksesit të graftit kockor ka arritur në 66.06% dhe shkalla e mbijetesës është 99.6%, megjithatë, alograftet kanë një shkallë mbijetese prej 90.9% dhe një shkallë suksesi prej 82.8%. 

Normalisht, duhet të ndiheni sikur po ktheheni në normalitet pas disa javësh, megjithatë, duhet të dini se do të nevojitet një kohë e caktuar që transplantimi i kockës suaj të shërohet dhe të rritet një nofull e re. Kini parasysh se brenda kësaj kohe nuk do të ndjeni dhimbje, por duhet të duhen disa muaj. 

Kontaktoni

Merrni shërbim ekselent me Trio Dental Center dhe kurseni deri në 70%
sqShqip