Implante All on 4 ne Shqipëri
Trio Dental Center

tek Trio Dental Center klinikë lider për implante dentare all on 4 në Tiranë. 

Tabela e përmbajtjes

A dentist showing his patient the results after he will receive all on 4 implants treatment in Albania

All on 4 implante dentare në Shqipëri - Implante me gojë të plotë - Trio Dent

A po mendoni të rifitoni buzëqeshjen tuaj të ndritshme? A e keni të vështirë të gjeni vendin e duhur me klinikat e duhura dentare? Jeni ende duke kërkuar për shërbimet më të mira dentare në Evropë? Epo, ne jemi këtu për t'ju ofruar një nga zgjedhjet më të mira, në mënyrë që ju të merrni trajtimet më të pakrahasueshme dentare dhe në të njëjtën kohë të arrini të gjitha nevojat tuaja duke pasur mundësinë të vizitoni edhe një nga vendet më të bukura të Evropës.

Siç e dini, Shqipëria është treguar një nga vendet më të njohura, jo vetëm për shërbimet e saj dentare, por edhe për vendet e rralla dhe ekskluzive që mund të vizitoni. Kush tha që të shkoni jashtë vendit për shërbime dentare do të thotë që nuk mund të bëni edhe pushimet tuaja? Shqipëria është vendi i duhur për t'ju siguruar me zgjedhje të shumta dhe dentistët më të mirë jashtë vendit. 

Trio Dental Center është një klinikë dentare me vendndodhje në Tiranë, Shqipëri dhe synon të ndihmojë çdo pacient, nga vende të ndryshme, për të arritur rezultatet që ata kërkojnë ose kanë nevojë. Ne ju ofrojmë një ekip dentistësh shumë të kualifikuar dhe të mirëtrajnuar, në mënyrë që ju të ndiheni të sigurt dhe të kuptoni se jeni në duart më të sigurta. Trio Dent siguron një mjedis të dobishëm dhe të rehatshëm, pasi ne trajtojmë çdo pacient si familje.

Stafi ynë i specialistëve

Ne kemi zgjedhur një ekip të specializuar me emrat më të mirënjohur në vend.

Ne jemi këtu për t'ju ndihmuar të zgjidhni ekspertin e duhur për realizimin e konsultës tuaj!

Kristina Beqiraj

Asistente e Kirurgjisë

Jessica

Menaxhere e Përgjithshme

Artjola

Kujdesi Ndaj Klientit

Mikaela

Kujdesi Ndaj Klientit

Rezultatet Tona

Rastet e fundit klinike për Implantet Dentare para dhe pas

Dentist holding all on 4 implant piece in his hands to show to people. This image has a black background.

Pse njerëzit kanë nevojë për trajtime të gjitha-në-4 (All-on-4) për një restaurim të gojës?

Implantet All-on-4 përdoren për personat të cilëve u mungojnë disa dhëmbë, për shkak të lëndimeve ose prishjes së dhëmbëve. Shumica e njerëzve mendojnë se zëvendësimi më i shpejtë dhe më i lehtë që mund të bëjnë janë protezat, megjithatë, duhet të jeni të vetëdijshëm se ato nuk janë zgjidhja e vetme. Dhëmbët që mungojnë lehtë mund të frustroj dikë pas disa kohësh dhe me siguri i bën ata të humbasin besimin e tyre. Kjo lloj gjendje mund t'ju ndihmojë të kuptoni se keni shumë faktorë të tjerë, të cilët kanë kontribuar në problemet e shëndetit të dhëmbëve dhe siç dihet, mund të ndikojnë në mirëqenien tuaj të përgjithshme. Pyetja që vjen në mendjen e të gjithëve është se çfarë opsionesh kanë ata për të zëvendësuar disa dhëmbë që u mungojnë? 

Shëndeti dentar po përparon çdo vit e më shumë, në mënyrë që ju të keni zgjidhje të shumta për gjendjen tuaj. Protezat janë një zgjidhje tradicionale për dhëmbët që mungojnë, megjithatë, ato nuk janë aq të rehatshme apo të sigurta sa mund të mendoni. Teknologjia e avancuar e shkencës dentare ka sjellë një tjetër zgjidhje për ju, të quajtur të gjitha mbi 4 implantet dentare. Ato janë një grup implantesh fikse dentare, të ndikuara në nofullën e pacientit, në një mënyrë për t'u siguruar atyre një platformë të fortë dhe të qëndrueshme. Kjo platformë është në gjendje të mbajë grupin e dhëmbëve zëvendësues në vend. Është emërtuar e gjitha në 4, pasi përdoret për dhëmbët në një hark dhe numri 4 përdoret sepse kaq shumë implante dentare nevojiten për ta mbajtur atë hark në vend. 

Dentist showing the qualities of good teeth while holding a implant prosthesis in his hands.

A është te gjitha-ne-4 (All-on-4) një procedurë e dhimbshme?

A është e dhimbshme procedura all-on-4? Kjo është pyetja më e zakonshme për një pacient që dëshiron të bëjë këtë lloj operacioni. Ashtu si çdo operacion dentar, mund të duket ose të tingëllojë e dhimbshme, megjithatë, në momentin që vendosni për këtë opsion specifik, atëherë duhet të dini se dentisti juaj do të përdorë një anestezik lokal, i cili do të mpijë zonën që do të marrë operacionin. Kjo do të ndikojë tek ju, pasi nuk do të ndjeni asgjë gjatë procedurës dhe operacioni do të fillojë vetëm në momentin që ju ka goditur anestezia, prandaj nuk do të ndjeni asnjë shqetësim. 

A jeni kandidati i duhur për implantet te gjitha-ne-4 (All-on-4)?

Pacientët që kanë nevojë për implante të gjitha-në-4 mund të jenë ose mbajtës të protezave ose ata që janë duke u pajisur për proteza për herë të parë, megjithatë, ata që aktualisht kanë proteza do të kuptojnë se e kanë më të lehtë që implantet nuk do të rrëshqasin ose zhvendosje jashtë vendit. Normalisht, pacientët që kanë nevojë për të gjithë në 4 kanë disa kushte, por ato më e zakonshmja është:

  • • Atyre që u mungojnë shumica ose të gjithë dhëmbët në njërin ose të dy harqet – Implantet te gjitha-ne-4 (All on 4) mund të përdoren për të siguruar urat dhe kurorat, por mbetet një metodë e përdorur kryesisht për të siguruar protezat me hark të plotë. 

Si funksionon procedura e implantit dentar te gjitha-ne-4 (All-on-4)?

Në varësi të gjendjes suaj, ka disa hapa të ndërmarrë gjatë kryerjes së procedurës dhe ato shkojnë siç janë renditur më poshtë. 

  • Hapi i parë: Konsultimi 

Së pari, duhet të lini një takim me dentistin tuaj, në mënyrë që të mund të bëni një ekzaminim të gojës dhe rreze x. Kjo do t'i japë mjekut tuaj aftësinë për të kontrolluar gjendjen e mishrave të dhëmbëve dhe dhëmbëve të mbetur në gojën tuaj, si dhe kockave dhe strukturave të tjera. Pasi ai/ajo të ketë ekzaminuar gjithçka, plani juaj i trajtimit do t'ju paraqitet dhe më pas do të vendosni së bashku datën dhe orën për të vazhduar.

Illustrative image of all on 4 dental implants with animated results.

  • Hapi i dytë: Vendosja e implantit 

Dentisti juaj fillimisht do të aplikojë anestezinë dentare dhe do të fillojë të nxjerrë dhëmbët tuaj të mbetur. Pas kësaj, një prerje e vogël do të fillojë në mishrat tuaja për të lejuar hyrjen në kockën e nofullës dhe për të formuar folenë ku do të vendosen implantet. Implantet do të vendosen në nofullën tuaj dhe lidhësi do të ngjitet. Në fund, mishrat e dhëmbëve tuaj do të trazohen rreth abutmentit, gjë që do t'ju lejojë të shihni mbi vijën e mishrave të dhëmbëve. Së fundi, katër implante dentare do të vendosen në harkun e sipërm dhe katër implante shtesë në harkun e poshtëm.  

  • Hapi i tretë: Shërimi 

Pas përfundimit të procedurës, hapi i fundit që keni është t'i lejoni ato të shërohen siç duhet. Pas operacionit, mund të ndjeni një dhimbje të vogël dhe ënjtje, megjithatë, mund ta menaxhoni atë me ilaçe kundër dhimbjes. Koha që implantet dentare duhet të shërohen me sukses është rreth 3-6 muaj. Ju duhet të ndiqni me përpikëri çdo këshillë që do t'ju japë dentisti juaj.

Zëvendësimi i të gjithë dhëmbëve tuaj me implantet të gjitha-në-katër (All-on-4).

Implantet të gjitha-në-katër (All-on-4) mund të jenë një opsion për njerëzit që duan të zëvendësojnë të gjithë dhëmbët e sipërm dhe të poshtëm ose të gjithë dhëmbët në gojë. Shumica e njerëzve përdorin proteza të lëvizshme, megjithatë, implantet janë të siguruara në nofull dhe kjo është një zgjidhje për njerëzit që duan një zëvendësim afatgjatë të dhëmbëve që u mungojnë. Implantet me hark të plotë priren të përdorin një urë fikse, në mënyrë që të jenë në gjendje të zëvendësojnë një rresht të plotë të dhëmbëve që mungojnë. Gjithmonë varet nga gjendja e pacientit, por kur dikush ka nevojë për implante të plota të harkut, zakonisht përfshin vendosjen e 4 deri në 6 implante për të mbështetur të gjithë dhëmbët në secilin hark. 

A photo of a real patient before and after the all on 4 implant procedure in Albania.

Në mënyrë që të jeni të sigurt se jeni në gjendje të keni implante me hark të plotë, dentisti juaj do t'ju pyesë për historinë tuaj mjekësore dhe do të vlerësojë shëndetin tuaj oral dhe nofullat tuaja. Në këtë mënyrë ai ose ajo do të jetë në gjendje të kuptojë nëse jeni në mirëqenie të mirë dhe se keni mishrat e dhëmbëve të shëndetshëm për të bërë këtë lloj trajtimi. Dijeni se, edhe nëse në të kaluarën ju kanë mohuar implantet standarde, ju jeni ende në gjendje të bëni implante me hark të plotë, pasi ato janë të pozicionuara në kënde 45 gradë në nofull, gjë që shmang nevojën për shartimin e kockave. 

All on 4, all on 6, all on 8 in Albania.

Përparësitë e trajtimit të implante të gjitha në katër implante

Ka disa arsye të ndryshme pse implantet të gjitha-në-katër (All-on-4) janë të dobishme për një pacient. Si fillim, duhet të dini se, me të gjitha-në-katër (All-on-4) ju jeni në gjendje të rivendosni një hark të tërë të daljes së dhëmbëve vetëm në një ulje dhe kjo do të thotë që ju duhet të kaloni te dentisti më pak kohë. Disa nga avantazhet më të zakonshme janë:

  • Rehati dhe besim I shkallës së fundit

Kjo lloj procedure mund t'ju ofrojë rehati pasi implantet janë përshtatur në gojën tuaj. Ju jeni në gjendje të fitoni stabilitet dhe të çliroheni nga stresi, pasi nuk keni nevojë të vraponi çdo herë në një pasqyrë për të kontrolluar nëse ju ka mbetur ndonjë ushqim në dhëmbë.

  • Kocka më të mira

Vihet re se personat që përdorin proteza kanë tendencë të kenë humbje kockore dhe kjo ndodh, pasi kocka juaj e nofullës nuk stimulohet në të njëjtën mënyrë si në momentin që përtypni ushqimin me dhëmbët tuaj natyralë, megjithatë me implante të gjitha në 4 kocka e nofullës tuaj forcohet dhe ndihmon në ndërtimin më të bollshëm të tij, kështu që nuk keni pse të shqetësoheni.

  • Kujdes më i lehtë dhe higjienë më e mirë

Zakonet për të cilat duhet të kujdeseni, për të gjitha në 4 implante, janë shumë normale dhe tashmë i njihni, si larja e dhëmbëve, pastrimi i dhëmbëve me fill, kontrollet e rregullta te dentisti dhe përdorimi i shpëlarësve oral. Kjo procedurë do t'ju ndihmojë të kurseni kohë, përpjekje dhe para me siguri. 

Pyetjet e Bëra Më Shpesh

Procedura e trajtimeve të gjithave-në-katër përfshin vendosjen e implanteve dhe dhëmbëve të rinj dhe nëse është e nevojshme nxjerrjen e çdo dhëmbi. Pasi të kenë kaluar gjashtë muaj nga procedura, duhet të bëni një vizitë për të vendosur një grup të përhershëm dhëmbësh.

Pasja e implanteve të gjitha në 4, ju bën të dukeni sikur keni dhëmbët tuaj natyralë dhe të ndiheni po ashtu. Disa nga ndryshimet që kanë është se janë dhëmbë të përhershëm që mund t'i lani si dhëmbë natyralë, nuk kanë nevojë të nxirren, janë të rehatshëm, ju lejojnë të kafshoni me forcë të shtuar dhe shumë të tjera.

Ka rreziqe shumë të vogla kur përdorni implante të gjitha-në-4, megjithatë, duhet të jeni të vetëdijshëm për secilën prej tyre. Së pari, ekziston një përqindje prej më pak se 0.5% e implanteve all-on-4 që dështojnë të bashkohen me kockën, ekziston mundësia e zhvillimit të sëmundjeve, të tilla si peri-implantiti, dhe gjithashtu për të pasur osteointegrim të dështuar si rezultat i pamjaftueshmërisë. dendësia e kockave.

Pacienti më i përshtatshëm për të vendosur implante all-on-4 është dikush që aktualisht mban proteza ose do të ketë nevojë për proteza në të ardhmen. Është shumë e rëndësishme të jesh në gjendje të mirë shëndetësore me pak përkeqësim të kockave. 

Nuk ka dyshim se implantet all-on-4 do të duken natyrale. Këto implante dentare kanë tendencë të kenë një teknikë, e cila do t'ju japë dhëmbë të përhershëm me pamjen, ndjesinë dhe funksionin e dhëmbëve tuaj të vërtetë. Në thelb, ju do të ishit i vetmi që do të dinit se keni implante dentare.

Duke ditur që taksat dhe pagat në Shqipëri janë më të ulëta se në Evropë, i bën edhe nevojat tuaja dentare më të lira. Megjithatë, mos lejoni që kjo t'ju bëjë të mendoni se shërbimi nuk është aq i mirë sa në Evropë. Në Shqipëri jo vetëm do të merrnit trajtimet më të kualifikuara por edhe me koston rreth 300-euro për implantet dentare.

Kontaktoni

Merrni shërbim ekselent me Trio Dental Center dhe kurseni deri në 70%
sqShqip
Request a Free Estimate, fill out the form below.