Transplant i kockës për Implante Dentare
Trio Dental Center

tek Trio Dental Center Klinikë Lider për Implantin e Kockave në Tiranë, Shqipëri. 

Tabela e përmbajtjes

Një foto në mes të vendosjes së menjëhershme të implantit për të zëvendësuar dhëmbët që mungojnë.

Transplantimi i Kockave në Shqipëri për Implante Dentare – Trio Dental Center

Transplantimet moderne të kockave në Shqipëri tani kanë veti të shkëlqyera. Vetëm kur zgjedhim ndihmën e duhur në rastin e duhur do të kemi rezultatin më të mirë funksional dhe estetik. Në Trio Dental Center do të jeni të mirëpritur në një klinikë mikpritëse e cila është e pajisur me makineritë dhe teknologjitë më moderne të stomatologjisë. 

Në Trio Dental Center ne do t'ju tregojmë mikpritjen tonë dhe do t'ju mirëpresim me një buzëqeshje të ngrohtë dhe simpatike. Falë përvojës sonë, trajnimeve të vazhdueshme dhe seminareve që ndjekim, stafi i Trio Dent ka një njohuri të gjerë në fushën e stomatologjisë. Në klinikën tonë ne përdorim edhe procedurën e sinuseve për t'ju ndihmuar të keni një rezultat sa më të shpejtë dhe më të lehtë.

Trio Dental aplikon metodat më moderne të trajtimeve dentare në Shqipëri, pa dhimbje. Në të njëjtën kohë, ju ofrojmë cilësinë më të lartë të trajtimeve dentare por me çmimet më të përballueshme në Evropë. Kirurgjia e Transplantimit të kockave në Shqipëri nuk është një procedurë e zakonshme ndaj duhet të keni kujdes kur zgjidhni klinikën dentare që dëshironi të vizitoni. Klinika dentare e Trio Dent ofron shërbime të përgjithshme dentare si dhe shërbime të specializuara kirurgjikale, dentare dhe periodontale. Mos hezitoni të na kontaktoni dhe të caktoni një takim!

Stafi ynë i specialistëve

Ne kemi zgjedhur një ekip të specializuar me emrat më të mirënjohur në vend.

Ne jemi këtu për t'ju ndihmuar të zgjidhni ekspertin e duhur për realizimin e konsultës tuaj!

Kristina Beqiraj

Asistente e Kirurgjisë

Jessica

Menaxhere e Përgjithshme

Artjola

Kujdesi Ndaj Klientit

Mikaela

Kujdesi Ndaj Klientit

Rezultatet Tona

Rastet e fundit klinike për Implantet Dentare para dhe pas

Çfarë Është Transplantimi Dentar i Kockave?

Shembull i procedurës së shartimit të kockave për implantin dentar në Shqipëri.

Transplantimet e kockave dentare janë pjesë të një kocke që ne i marrim ose përmes gojës ose nga pjesë të tjera të trupit si kafka, dhe ato përdoren për të korrigjuar zonat e kockave të dëmtuara të nofullave. Në përgjithësi, ne gjithmonë përpiqemi të marrim implantin përmes gojës (nga pikat e favorshme të nofullës së sipërme dhe të poshtme) dhe të plotësojmë sasinë, nëse jo të mjaftueshme, me implante artificiale të cilat kanë një strukturë të ngjashme me kockën e njeriut, por në të njëjtën kohë një rezultat shumë mirë funksional dhe estetik si dhe pa rrezik refuzimi. Transplantet nga goja janë më të rënda dhe preferohen vetëm në rastet kur mungon një pjesë e madhe e kockave.

Kirurgu oral dhe maksilofacial mund të rregullojë me rezultate të shkëlqyera boshllëqe të mëdha të indeve të buta dhe të forta me implante që i merr nga pjesë të tjera të trupit dhe i vendos në zonën e deficitit me ndihmën e mikroskopit. Për shkak të përvojës së tij në kirurgjinë rikonstruktive intraorale, ai mund të arrijë të vendosë implantin e duhur edhe në zona me kockë të reduktuar ose me masë minimale dhe të krijojë një mbështetje të fortë për rehabilitimin dentar të pacientit. Me projektimin e duhur, ato mund të vendosen menjëherë dhe implantet dentare duke rezultuar në përmirësimin e menjëhershëm të të folurit dhe të përtypjes.

Shumë prej këtyre operacioneve, falë përgatitjes dhe përvojës së mjekut ortodont, mund të kryhen shpejt, pa dhimbje dhe me rezultate të shkëlqyera nën anestezi lokale ose intoksikim duke shmangur shtrimin në spital.

Si Funksionon Transplantimi Dentar i Kockave?

Qëllimi kryesor i transplanteve të kockave dhe i rigjenerimit të drejtuar të indeve nuk është thjesht të zëvendësojë kockën e humbur me një implant të huaj, por të ndihmojë trupin të rindërtojë kockën e vet për të zëvendësuar pjesën e humbur të kockës së nofullës.

Transplantimi kockor është skeleti mbi të cilin do të krijohet kocka e re. Trupi ynë gradualisht zbërthen Transplantimin kockor dhe me lëndët e tij ndërtimore krijon një kockë të re të vetën.

Rigjenerimi i drejtuar i indeve arrihet duke përdorur një membranë të veçantë për të izoluar zonën ku do të krijohet kocka, ndërsa substancat me të cilat ajo është e mbarsur veprojnë si aktivizues të formimit të kockave, duke ndihmuar dhe përshpejtuar procesin natyror.

All on 4, all on 6, all on 8 in Albania.

Kush Nevojtet të Ketë Një Transplantim të Kockës së Implanteve Dentare?

Nëse dikush ka një humbje kockore në nofullën e tij, atëherë zakonisht, ai ose ajo ka nevojë për një transplant kockor dentar. Procedura e Transplantimit të kockave për një implant dentar, mund të rekomandohet për ju, nëse:

  • Keni hequr një dhëmb.
  • Planifikoni të zëvendësoni një dhëmb që mungon me një implant dentar.
  • Duhet të rindërtoni nofullën përpara se të merrni proteza.
  • Keni zona me humbje kockore për shkak të sëmundjes së mishrave të dhëmbëve (periodontale).

Ndonjëherë, arsyeja pse njerëzit zgjedhin të kryejnë një Transplantim kockash është financiare apo edhe logjistike. Në të dyja mënyrat, një humbje kockore ndodh çdo ditë që dhëmbi juaj mungon.

Kur Është i Nevojshëm Një Transplantim Kockash?

Një Transplantim kockor është një procedurë rutinë për stabilizimin e indit kockor në nofull. Gjatë gjithë kohës së operacionit të implantit dentar, krijohet një hapësirë e vogël në nofullën e pacientit për të mbajtur implantin, e cila është një pjesë e vogël prej titani që ankoron protezën në vend. Për të përfunduar këtë procedurë, kockat në nofull duhet të jenë mjaft të gjera dhe të forta në mënyrë që të mbajnë implantin.

Transplantimi i kockave zakonisht rekomandohet kur pacienti ka pasur një dëmtim të nofullës ose ka prishje ose dëmtim të gjerë të dhëmbëve. Në këto raste, indi kockor mund të jetë humbur për shkak të atrofisë dhe përthithjes. Nëse kocka juaj e nofullës është e atrofizuar ose nuk është mjaft e fortë, atëherë presioni i ushtruar mbi nofullën nga përtypja e përsëritur mund të dëmtojë implantin dentar dhe të rrisë rrezikun e dështimit të implantit dentar.

Kur dentisti juaj vendos se nuk ka mjaft ind kockor për të mbështetur implantet dentare, atëherë ai ose ajo do t'ju sugjerojë një Transplantim kockor. Disa pacientë mund të jenë gjithashtu kandidatë për material sintetik të Transplantimit kockor në varësi të ashpërsisë së dëmtimit natyral të nofullës.

Duke treguar se si bëhet shartimi i kockave përpara vendosjes së implanteve dentare.

Llojet e Transplantimit të Kockës

Ekzistojnë katër lloje të ndryshme të transplanteve kockore:

  • Autotransplant-ettë cilat përdorin indin kockor të marrë nga trupi i pacientit. Mjeku zakonisht e merr këtë ind nga mjekra, tibia ose ijet e pacientit.
  • Alograft-et të cilat vijnë nga një donator njerëzor, i cili i është nënshtruar trajtimeve për ta bërë atë neutral në përgjigjet imune dhe pa sëmundje strehuese.
  • Xenograft-et të cilat përdorin pjesët inorganike të eshtrave të kafshëve. Burimi më i zakonshëm i këtij lloji janë lopët. 
  • Aloplast-et të cilat janë bërë nga hidroksiapatiti, një mineral natyral i kockave në kombinim me materiale të tjera si kalciumi ose qelqi bioaktiv.

Procedura e Vendosjes së Transplantimit të Kockës

Transplantimi i kockës për implante dentare është një procedurë e zakonshme që kryhet çdo ditë në Klinikën Dentare të Trio Dent.

Para operacionit, jepet anestezi ose qetësim intravenoz për të parandaluar çdo shqetësim. Dentisti pastron zonën dhe më pas bën një prerje përmes indit të mishit të dhëmbëve në mënyrë që të ekspozojë zonën që kërkohet nga sistemi kockor. Indi i shëndetshëm kockor, ose indi kockor i kombinuar, vendoset më pas midis dy pjesëve të kockës që duhet të bashkohen.

Në këtë vend, ka 2 raste në varësi të secilit rast veçmas:

  1. Vendosja e menjëhershme e implantit dhe Transplantimit të kockës. Procesi i shërimit të kësaj pjese do të zgjasë të paktën 3-6 muaj për të pasur një kockëzim të plotë, përpara se të vendoset puna protetike.
  2. Fillimisht vendoset një Transplantim i kockës dhe pas shërimit të plotë të kockës – Më pas vendoset implanti dentar në vitin e 2-të. Koha e shërimit mund të zgjasë disa javë për të lejuar që kocka e nofullës të rigjenerohet në mënyrë që të vendosen implantet dentare. Më pas do t'ju duhen disa javë për t'u shëruar pasi të vendosen implantet dentare përpara se të ngjiten mbajtësja dhe kurora. Në këtë vend koha totale, që nga momenti i vendosjes së transplantit kockor deri në vendosjen e punës protetike, do të jetë minimumi 8 muaj.

Në Trio Dent jemi të bindur se duhet të reduktojmë në minimum rrezikun e humbjes së çdo implanti dentar. Dhe për këtë arsye ne ndjekim protokollet dentare të njohura ndërkombëtarisht nga literatura si dhe praktikat që përdoren nga universitetet më të mira në botë.

Një transplant kockor i mbushur gati për të vendosur implant për të zëvendësuar dhëmbin që mungon.

Çfarë Ndodh Pas Operacionit të një Procedure të Transplantimit të Kockave?

Megjithëse kërkon shumë kohë, transplantet e kockave mund të jenë një pjesë thelbësore dhe e nevojshme e çdo procesi implantimi. Pas operacionit, pacientët mund të përjetojnë shqetësime të zakonshme, të tilla si ënjtje ose mavijosje të mishrave të dhëmbëve ose lëkurës dhe një gjakderdhje të vogël.

Pavarësisht kësaj, këto efekte anësore të zakonshme zhduken shpejt. Ekzistojnë gjithashtu disa kufizime dietike, të tilla si ngrënia e vetëm ushqimeve të buta gjatë shërimit, pas çdo faze të Transplantimit dhe implantimit të kockave. 

Pse të Zgjidhni Trio Dent Për të Kryer Procedurën e Transplantimit të Kockave?

Në Trio Dent me teknikat tona moderne rigjeneruese, ne ofrojmë diçka shumë më tepër sesa rigjenerimin e indeve të humbura. Ne rivendosim natyralitetin dhe funksionimin e gojës si dhe i ofrojmë harmoni dhe estetikë buzëqeshjes tuaj. Trio Dent ka cilësinë më të lartë të shërbimeve dentare në Shqipëri dhe ju mund ta konfirmoni këtë nga përvoja jonë shumëvjeçare si dhe nga rezultatet e klientëve tanë të mëparshëm.

Kur vini në klinikën tonë dentare, ne sigurohemi që të kemi të gjithë kohën për të dëgjuar nevojat, kërkesat dhe dëshirat tuaja personale si dhe për t'ju këshilluar për metodën më të përshtatshme të trajtimit, bazuar në të dhënat më të fundit shkencore dhe përvojën shumëvjeçare. 

Nga ana tjetër, aparaturat që përdor klinika jonë janë më cilësoret dhe më e fundit në fushën e stomatologjisë. Klinika Trio Dent është e pajisur për të përballuar të gjitha nevojat tuaja dentare, nga një procedurë e thjeshtë dentare deri te një korrigjim i plotë oral – kjo pjesë përfshin edhe procedurën e Transplantimit të kockave. Për ne është veçanërisht i rëndësishëm trajtimi dentar që do t'ju ofrojmë të jetë i qëndrueshëm me kalimin e kohës. Dëshira jonë është t'ju ofrojmë zgjidhje që do të jenë të përballueshme dhe të përshtatura sipas aftësive tuaja.

Një shembull i shkëlqyer procesi i procedurës së shartimit të kockave në Qendrën Dentare Trio.

Pyetjet e Bëra Më Shpesh

Duke përfshirë heqjen, procedura e Transplantimit të kockës dhe membranës mund të zgjasë deri në 45 minuta, në varësi të rastit. Për të vendosur implantin me kirurgji të drejtuar, ky takim nuk do të zgjasë më shumë se një orë.

Një takim për implantet mund të zgjasë deri në 60 minuta!

Nga një Transplantim kockash dhe një membranë, mishrat e dhëmbëve mund të ndjehen të mavijosur, sikur të kishit kafshuar aksidentalisht buzët.

Me një implant, nuk ka dhimbje të shkaktuar nga atë, por mishrat e dhëmbëve mund të kenë pak dhimbje dhe pak ënjtje - sikur të kishit kafshuar buzët. Padyshim ka më pak dhimbje se një heqje dhembi.

Është plotësisht i sigurt. Rreziqet e mundshme janë refuzimi i graftit - diçka që është shumë e pamundur dhe infeksioni, i cili, përsëri, ka shumë pak gjasa të ndodhi. Ne japim antibiotikë për shtatë ditë për ta luftuar atë. Së fundmi, trupi mund të shkrijë ose tres implantin kockor më shpejt sesa mund ta kthejë atë në kockë, kështu që mund të nevojitet një transplant i dytë.

A bone graft can be infected – the mouth is the dirtiest part of the human body and even with our best efforts, the infection can enter the graft.

Gjithashtu, duhani dhe higjena e dobët orale mund të rrisin rrezikun.

Për këtë arsye, duhet të ndiqni me besnikëri udhëzimet e stomatologëve tanë të specializuar për implantet dhe rigjenerimin e kockave!

Trupi mund të zbërthejë palcën e eshtrave më shpejt sesa mund të shërohet, kështu që nuk është një dështim, por mund të na duhet të rikockojmë kockën në mënyrë që të ketë mjaft kockë.

Trupi gjithashtu mund të mos pranojë transplantin kockor dhe të refuzojë ta zbërthejë atë, kështu që mund të na duhet ta pastrojmë dhe në këtë pikë të mos lëmë asgjë pas, në mënyrë që trupi të shërojë plagën normalisht. Atëherë mund të na duhet të provojmë një teknikë të ndryshme riformimi të kockave nëse nuk ka kockë të mjaftueshme për të vendosur një implant.

Ndërsa nuk ka kufizime dietike pas transplantimit të kockave, provoni të hani në anën e kundërt të zonës së transplantit për rreth 3 deri në 4 javë. Dhe kryesisht shmangim ushqimet e forta dhe të nxehta, sa më shumë të jetë e mundur ushqimet e buta dhe të ftohta ose të vakëta.

Sa më pak të luajë gjuha me transplantin, aq më shumë ka gjasa që Transplantimi i kockës të shërohet. Sa më pak pacienti të mos e vendosë gishtin në gojë ose diçka si kruese dhëmbësh në vendin e Transplantimit, aq më mirë.

Membrana - e cila është një fashë sterile - mban grimcat e kockave në nofull. Nëse pacienti prek zonën dhe ngre membranën, atëherë po, grimcat mund të dalin.

Kontaktoni

Merrni shërbim ekselent me Trio Dental Center dhe kurseni deri në 70%
sqShqip
Request a Free Estimate, fill out the form below.