Proteza Dentare në Shqipëri
Trio Dental Center

tek Trio Dental Center Klinikë Dentare Lider per Protezat ne Shqiperi!

Tabela e përmbajtjes

Një burrë që mban protezat në dorë dhe ia tregon pacientit.

Protezat në Shqipëri – Çmimet më të Mira & Klinikat më Cilësore – Trio Dental Center

Në Trio Dental Center ne e dimë se sa e rëndësishme është të shijoni ushqimet tuaja të preferuara, të jeni pranë njerëzve tuaj të dashur dhe të ndiheni të sigurt për veten tuaj. Në ditët e sotme, protezat ofrojnë një zgjidhje të përballueshme për pacientët që kanë humbur të gjithë ose shumicën e dhëmbëve. Filozofia jonë bazohet në faktin se ne gjithmonë përpiqemi të gjejmë zgjidhje për të gjithë klientët tanë. Në klinikën tonë, ne gjithmonë përpiqemi të vendosim veten në pozicionin e pacientit për t'i ofruar atij zgjidhjen më të mirë dhe më të shpejtë për problemin e tij dentar. 

Ne sigurojmë estetikën e buzëqeshjes suaj por në të njëjtën kohë funksionimin perfekt të bllokut tuaj oral dhe dentar, në një klinikë të pajisur me gjeneratën e fundit të mjeteve teknologjike. Në Trio Dent, ne i qasemi pacientëve tanë me proteza të plota dhe parciale, me ndjeshmëri, përvojë dhe njohuri të veçantë. Ne japim zgjidhje që kanë të bëjnë me korrigjimin tuaj funksional dhe në të njëjtën kohë estetikën tuaj. 

Në klinikën tonë do të gjeni pranë jush një ambient miqësor me protezat më të përballueshme. Nëse jeni duke kërkuar për ngjitjen më të mirë të protezave, atëherë Trio Dent është këtu për ju. Mos hezitoni të na kontaktoni tani dhe të caktoni një takim. Ekipi ynë do të dalloj problemet tuaja dhe do të fokusohet në nevojat tuaja dentare si dhe do të krijojmë një program të personalizuar të trajtimit dentar i cili do të plotësojë të gjitha dëshirat tuaja.

Stafi ynë i specialistëve

Ne kemi zgjedhur një ekip të specializuar me emrat më të mirënjohur në vend.

Ne jemi këtu për t'ju ndihmuar të zgjidhni ekspertin e duhur për realizimin e konsultës tuaj!

Kristina Beqiraj

Asistente e Kirurgjisë

Jessica

Menaxhere e Përgjithshme

Artjola

Kujdesi Ndaj Klientit

Mikaela

Kujdesi Ndaj Klientit

Rezultatet Tona

Rastet e fundit klinike për Implantet Dentare para dhe pas

Çfarë Janë Protezat?

Protezat artificiale janë një korrigjim protetik i lëvizshëm që përdoret për të zëvendësuar dhëmbët që mungojnë. Ato ofrojnë një zgjidhje për pacientët që kanë humbur ose të gjithë dhëmbët ose një grup dhëmbësh në njërën ose të dyja nofullat. Protezat e plota janë në thelb dhëmbë të rremë plastike ose porcelani mbi një bazë skeleti akrilik.

Deri para disa vitesh, përdorimi i protezave ishte diçka pothuajse e natyrshme dhe e pritshme për të moshuarit. Për fat të mirë, vitet e fundit, zhvillimet në fushën e stomatologjisë na kanë ndihmuar të kuptojmë se humbja e dhëmbëve nuk është një pasojë e pashmangshme e plakjes. Me higjenën e duhur orale dhe kujdesin e rregullt dentar, ne mund të mbajmë shumicën e dhëmbëve tanë natyralë për pjesën tjetër të jetës. Alternativa të tjera si implantet dentare ofrojnë sot një zgjidhje më efektive për zëvendësimin e dhëmbëve të humbur, por me një kosto shumë më të lartë se protezat konvencionale.

Cila Është Procedura e Vendosjes së Protezave?

Procesi i krijimit dhe instalimit të një proteze artificiale ndryshon në varësi të llojit të protezës. Në përgjithësi, procesi përfshin hapat e mëposhtëm:

 • Heqja e dhëmbëve (nëse ka ende disa dhëmbë të shëndetshëm, ata mund të ruhen dhe të përdoren si bazë për një protezë)
 • Gjurmët orale (para ose pas eksportit, në varësi të faktit nëse do të bëhet një protezë direkte apo konvencionale)
 • Prodhimi i korrigjimit protetik nga laboratori dentar
 • Instalimi i testit dhe rregullimet përfundimtare

Çfarë Lloje Protezash Ofrohen?

Ekzistojnë llojet kryesore të mëposhtme të protezave:

Proteza të pjesshme

Kjo lloj proteze plotëson boshllëkun që krijohet nga mungesa e dhëmbëve kur pacienti ende mban disa nga dhëmbët natyralë.

Proteza të Plota

The Complete Dentures replace all teeth in either the upper or lower jaw. These are the classic ‘jaws’.

Protezat e Mbajtura Në Implant

Protezat e implantuara mund të jenë të plota ose të pjesshme. Ato aplikohen në dy ose më shumë dhëmbë natyralë ose implante dentare dhe kanë një përparësi të konsiderueshme në aspektin e qëndrueshmërisë dhe komoditetit.

Një tjetër klasifikim i kategorizon protezat në konvencionale ose direkte, bazuar në faktin nëse ato vendosen menjëherë pas heqjes së ndonjë dhëmbi të mbetur ose pas disa javësh shërimi.

Cilat Janë Benefitet e Protezave?

Përfitimet e vendosjes së protezës artificiale përfshijnë kryesisht:

 • Nuk kërkohet anestezi
 • Ka koston më të ulët të korrigjimit dhe protetik
 • Ofron mbështetje për faqet dhe buzët dhe në këtë mënyrë parandalon plakjen e parakohshme dhe rrudhat që zhvillohen rreth gojës
 • Duke qenë se që në fillim nuk ka pasur probleme funksionale të kufizimit dhe aplikimit, mbetet komod dhe nuk lëviz gjatë përtypjes.
 • Përmirëson pamjen
 • Ka një përthithje minimale të pigmentit
 • Mbron shëndetin e indeve të tjera orale
 • Procesi është i shpejtë dhe i thjeshtë
 • Përmirëson estetikën e fytyrës
 • Protezat moderne janë krijuar për të qenë të rehatshme, si dhe për të kryer funksionet e dhëmbëve natyralë. Mund të duhen disa vizita te dentisti për të përccaktuar përshtatjen e duhur, por është një çmim i vogël për t'u paguar për besimin e rifituar në përtypje dhe të folur. Ato janë krijuar dhe përshtatur vetëm për gojën tuaj
 • Ato janë të lehta për t'u pastruar
 • Humbja e dhëmbëve do të thotë gjithashtu se struktura e kockave orale do të fillojë të shkatërrohet. Protezat ulin shkallën me të cilën këto kocka shpërbëhen
 • Nuk duhet të keni më kufizime për ato që mund të hani. Me protezat, ju mund të hani të gjitha ushqimet që keni ngrënë para se të humbisni dhëmbët. Megjithatë, dentisti juaj mund të këshillojë se cilat ushqime duhet të hani në mënyrë të moderuar për të ruajtur protezat tuaja

Si të Kujdeseni për Protezat tuaja

Kujdesi i duhur i një proteze është mënyra më e mirë për të shmangur problemet dhe për të zgjatur jetëgjatësinë e saj. Më poshtë, do të gjeni disa mënyra që mund t'ju ndihmojnë të kujdeseni për protezat tuaja:

 • Lani protezat tuaja të paktën dy herë në ditë.
 • Kur nuk i mbani protezat tuaja, vendosini në një gotë me ujë, përveç nëse dentisti juaj këshillon ndryshe (p.sh., në rast të stomatitit mikrobiotik).
 • Nëse i mbani protezat tuaja në një qese, sigurohuni që t'i ruani ato në kuti të veçanta ruajtje të cilat duhet të blihen në farmaci.
 • Vizitoni dentistin tuaj të paktën një herë në vit për të kontrolluar protezat tuaja dhe shëndetin tuaj oral. Shumë herë, përdorimi afatgjatë i protezave të plota është përgjegjës për dëmtimin e gojës, gjë që jo gjithmonë e kuptojmë.
 • Kini kujdes që të mos humbni protezat tuaja. Vendosini gjithmonë në një vend të caktuar (kuti ruajtjeje ose xhami).
 • Kërkojini dentistit t'ju "shënojë" protezat tuaja, domethënë të shkruajë emrin tuaj mbi to.

Pyetjet e Bëra Më Shpesh

 • Sigurohuni që të shpëlani protezat tuaja dhe gojën me shumë ujë pas çdo vakti.
 • Lani protezat tuaja të paktën dy herë në ditë. Para se t'i lani me furçë, lajini ato me ujë të bollshëm në mënyrë që të largohet çdo mbetje ushqimore.
 • Për t'i pastruar ato, përdorni sapun (p.sh., sapun jeshil pa aromë ose lëng për larjen e enëve) dhe një furçë dhëmbësh të butë. Ju gjithashtu mund të përdorni furça të veçanta dhëmbësh për protezat. Mos përdorni pastë dhëmbësh të zakonshëm për të pastruar protezat tuaja, pasi mund të dëmtojë sipërfaqen e tyre.
 • Pastroni me kujdes të gjitha sipërfaqet e protezave brenda dhe jashtë.
 • Për të parandaluar rënien dhe thyerjen e protezave gjatë larjes, është mirë t'i lani mbi një lavaman me pak ujë ose pasi të keni vendosur një copë leckë ose letër poshtë.
 • Pastroni mishrat, qiellzën dhe gjuhën me një furçë të butë dhe me ujë (pa pastë dhëmbësh ose sapun). Është e rëndësishme të hiqni mbetjet e ushqimit për të shmangur erën e keqe të gojës dhe infeksionet.
 • Lëreni furçën e dhëmbëve të thahet në ajër.
 • Përdorni protezat çdo ditë (ose të paktën dy herë në javë) dhe ndiqni udhëzimet që keni të shënuara në paketim. Shpëlajini protezat me ujë të bollshëm përpara se t'i vendosni përsëri.
 • Mos i zieni protezat tuaja në ujë të ngrohtë dhe mos i vendosni në zbardhues direkt nga shishja.
 • Nëse protezat tuaja kanë gurë dentarë ose janë "të nxira", vizitoni dentistin tuaj dhe ai do t'i pastrojë ato.

Protezat janë një nga alternativat për trajtimin e malinjitetit total të pacientit dhe janë të ndërtuara në mënyrë që të kryejnë funksionin për të cilin janë projektuar për disa vite. Stomatologët e Trio Dent ofrojnë trajtime dentare me cilësi të lartë, shpejt dhe me përgjegjësi. Për këtë ne jemi të informuar vazhdimisht dhe përdorim materialet më të fundit.

Stafi ynë me përvojën e tij shumëvjeçare dhe rikualifikimin e vazhdueshëm garanton zgjidhjen e plotë të problemit tuaj. Në të njëjtën kohë, ne kemi pajisjet më moderne dentare në Shqipëri dhe ofrojmë cilësinë më të lartë të protezave pranë jush. Qëllimi ynë është të ofrojmë trajtimin dentar më të mirë, të specializuar, cilësor, pa dhimbje, me çmime të përballueshme, në një ambient komod dhe miqësor në Tiranë, Shqipëri.

Në Trio Dent ofrohen shërbime dentare të cilat mbulojnë gamën e plotë të nevojave tuaja dentare, duke siguruar kështu trajtimin e përgjithshëm të problemit tuaj. Në faqen tonë do të gjeni raste të ndryshme që klinika jonë ka trajtuar, të cilat janë trajtuar tërësisht në zyrën tonë, me foto fillestare të problemeve dhe foto përfundimtare me zgjidhjen e tyre estetike dhe funksionale.

Protezat e krijuara siç duhet nuk dallohen as nga ambienti i ngushtë familjar. Megjithatë, nëse mbani protezat tuaja për shumë vite, materiali vjetërsohet, krijon pore dhe ndryshon ngjyrën, ndërsa dhëmbët konsumohen nga përdorimi. Protezat e vjetra nuk mund të rivendosin më anatominë e të tretës së poshtme të fytyrës dhe fytyra mund të duket më e vjetër, ndërsa rrudhat janë më të theksuara. Gjithashtu, protezat mund të mos përshtaten më mirë dhe kjo mund të shihet në përtypje dhe të folur. Vizitat e rregullta vjetore te dentisti mund të ndihmojnë në parandalimin e zhvillimeve të mësipërme.

Përtypja dhe ushqimi mund të përmirësohen shumë pas vendosjes së protezave. Duhet rreth një muaj pas vendosjes për t'u përshtatur me mënyrën e re të përtypjes së ushqimit. Fatkeqësisht, ka njerëz që pas vendosjes së protezave shmangin mishin, frutat dhe perimet dhe i drejtohen ushqimeve të buta, të përpunuara, të pasura me yndyra dhe sheqer. Kjo ka një efekt të pakëndshëm në shëndetin e përgjithshëm. Kujdes të veçantë duhet të kenë ata që ndjekin një dietë të veçantë për arsye shëndetësore. Dieta duhet të përfshijë të gjitha llojet e ushqimeve dhe patjetër bulmet, bishtajore, perime dhe fruta.

Këtu janë disa këshilla për të përtypur më mirë me proteza:

 • Nëse kohët e fundit keni përdorur proteza, filloni me një sasi të vogël ushqimi të butë që do ta vendosni në të dyja anët e gojës. Ju duhet ta përtypni ushqimin nga të dyja anët në të njëjtën kohë, sepse në të kundërt protezat fillojnë lehtësisht të devijohen.
 • Ju mund të konsumoni të gjitha llojet e ushqimeve me përgatitjen e duhur. Nëse e keni të vështirë të përtypni mish, mund të gatuani mish të grirë. Frutat dhe sallatën mund ta prisni në copa të vogla. Ju mund ta përtypni peshkun pa frikë dhe lehtësisht.
 • Asnjëherë mos kafshoni ushqimin me dhëmbët e përparmë (p.sh., mos kafshoni një mollë me proteza). Pritini ushqimin në copa të vogla dhe vendoseni në anën e gojës nga të dyja anët. Në mënyrë të ngjashme, mos u përpiqni të përdorni fillin me fill me protezat tuaja.
 • Ka disa ushqime që mund të shkëputin protezat nga vendi i tyre. Ushqime të tilla janë ushqimet e përpunuara ngjitëse, si orizi i bardhë, thërrimet e bukës së bardhë dhe ëmbëlsirat turke. Është gjithashtu e vështirë të përtypësh çamçakëz me protezat tuaja.
 • Ushqimet me fara të vogla (p.sh., simitet e susamit, kivi, domate) janë të bezdisshme sepse fara futen nën proteza.
 • Përvoja tregon se shumica e njerëzve që mbajnë proteza të plota për një kohë të gjatë janë të kënaqur me përtypjen e shumicës së ushqimeve.

Nëse protezat nuk përdoren, pastrohen dhe mirëmbahen siç duhet, dhe veçanërisht nëse keni disa sëmundje të përgjithshme (si p.sh. diabeti), mund të shfaqen plagë të ndryshme në gojë. Plagët mund të jenë të pranishme për një kohë të gjatë pa u vënë re, sepse zakonisht nuk shkaktojnë shqetësim ose dhimbje.

Plaga më e zakonshme është stomatiti, i cili në popullsin shqiptare arrin në përqindjen nga 30% deri në 40% të atyre që mbajnë proteza. Është një inflamacion i qiellzës i cili shkaktohet ose nga lëndimi i vazhdueshëm ose nga një infeksion bakterial. Është karakteristik se në shumicën e rasteve nuk shoqërohet me asnjë simptomë, ndërsa ndonjëherë ekziston së bashku me inflamacion në skajet e gojës (konjuktivit).

Dentisti do të gjejë shkakun e problemit dhe do ta trajtojë atë në përputhje me rrethanat, ose duke rregulluar protezën ose duke përshkruar ilaçe por është e mundur të jenë dhe të dyja së bashku.

Për të parandaluar dëmtimin, është e nevojshme:

 1. një vizitë tek dentisti një herë në vit për të kontrolluar vendosjen e protezave dhe shëndetin e përgjithshëm të gojës;
 2. për të hequr protezat gjatë natës në mënyrë që goja të "qetësohet" dhe
 3. për të pastruar me kujdes dhe sistematikisht si protezat ashtu edhe gojën.

Kontaktoni

Merrni shërbim ekselent me Trio Dental Center dhe kurseni deri në 70%
sqShqip
Request a Free Estimate, fill out the form below.