Metoda Invisalign në Shqipëri – Trajtimi Invisalign
Trio Dental Center

tek Trio Dental Center Klinikë Dentare Lider për Invisalign në Shqipëri!

Tabela e përmbajtjes

Metoda Invisalign në Shqipëri – Trajtimi Invisalign – Trio Dent

Në klinikën Trio Dent synojmë një trajtim ortodontik pa dhimbje, të shpejtë, efektiv dhe ekonomik me tela (mekanizma ortodontikë fiks) ose mekanizma ortodontikë të lëvizshëm (p.sh. Invisalign) për të gjitha moshat. Materiali special i avancuar Invisalign, siguron një përqindje jashtëzakonisht të lartë në parashikueshmërinë e përgjithshme të lëvizjes së dhëmbëve. Ju harroni që vendosni mbajtëset Invisalign, por ato nuk harrojnë të rregullojnë dhëmbët tuaj çdo moment.

Çelësi i suksesit tonë është diagnoza e saktë dhe aplikimi i të gjitha teknikave moderne ortodontike të kombinuara me përvojën tonë të madhe. Ne duam të ofrojmë gjithmonë një trajtim të këndshëm dhe një buzëqeshje të ndritshme që do t'ju japë vetëbesim dhe shëndet për dhëmbët tuaj për shumë vite. Në klinikën tonë mund të gjeni koston më të përballueshme të Invisalign në Shqipëri.

Materialet e teknologjisë së avancuar dhe printimi 3D më i avancuar për ndërtimin e telave të personalizuara me precizion të lartë - të gjitha ato materiale dhe teknika të cilësisë së lartë mund t'i gjeni vetëm në klinikën Trio Dent në Tiranë, Shqipëri.

Stafi ynë i specialistëve

Ne kemi zgjedhur një ekip të specializuar me emrat më të mirënjohur në vend.

Ne jemi këtu për t'ju ndihmuar të zgjidhni ekspertin e duhur për realizimin e konsultës tuaj!

Ilda Meta

Ortodonte

Donato Sava

Kirurg Dentar

Marsida Murati

Mjeke Protetike

Kelta Brecai

Asistente Dentare

Kristina Beqiraj

Asistente e Kirurgjisë

Jessica

Menaxhere e Përgjithshme

Artjola

Kujdesi Ndaj Klientit

Mikaela

Kujdesi Ndaj Klientit

Rezultatet Tona

Rastet e fundit klinike për Implantet Dentare para dhe pas

Demonstrating Invisalign braces from a photo angle above them, they are seated in a blue table.

Çfarë Është Trajtimi Invisalign?

Metoda Invisalign është sistemi më i avancuar i trajtimit ortodontik. Telat e tejdukshme Invisalign janë një zgjedhje e padukshme e një sërë rreshtuesish të hollë transparentë për dhëmbët e sipërm dhe/ose të poshtëm, të cilët janë në formë patkoi dhe aplikohen në dhëmbë ashtu si një dorezë që futet në dorë.

Trajtimi Invisalign është vërtetuar klinikisht se është shumë efektiv dhe shpesh kushton njësoj ose më pak se trajtimet e tjera. Në duart e një ortodonti me përvojë, Invisalign mund të përdoret për të trajtuar probleme të lehta deri në komplekse që lidhen me drejtimin e dhëmbëve.

A Është i Mundur një Trajtim Ortodontik me Përdorimin e Metodës Invisalign?

Metoda Invisalign dikur ishte mjaft e kufizuar në rastet e lëvizjeve të vogla ortodontike, si dhe në një grup moshë të caktuar, ku bënin pjesë adoleshentët dhe të rriturit. Tani, metoda ka evoluar shumë. Mund të konsiderohet i përshtatshëm edhe për blloqe dentare mikse, pra për fëmijët e vegjël që kanë dhëmbë të rinj dhe të përhershëm në gojë, por në të njëjtën kohë është një metodë e zgjedhjes së lëvizjeve të vështira në raste shumë komplekse. Megjithatë, ka disa raste që nuk mund të kurohen vetëm nga Invisalign.

Si Funksionon Procesi Invisalign?

Vizita Dentare

Pasi dentisti juaj i metodës Invisalign të konfirmojë se ju jeni të përshtatshëm për këtë trajtim, ai ose ajo do të bëjë fotografi, radiografi dhe skanime dixhitale ose do shikojë të gjitha mbresat dentare të dhëmbëve tuaj. Këto regjistrime do të përdoren për të krijuar një plan trajtimi ClinCheck 3D® të personalizuar sipas të gjitha nevojave tuaja dentare.

Splinte – Tela Dentare

Pas prodhimit me porosi dhe dërgimit në zyrën e dentistit tuaj, ju do të merrni një paketë të metodës Invisalign në mënyrë që t'i vendosni ato në baza ditore dhe t'i ndryshoni ato në shtëpi - mesatarisht çdo 1-2 javë.

Këto mbajtëse aplikohen në mënyrë sekuenciale tek pacienti dhe gradualisht lëvizin dhe drejtojnë dhëmbët e shtrembër pa përdorur "telat" klasike.

Çdo dy javë ju zëvendësoni Invisalign-et e vjetër me të reja që do të vazhdojnë të lëvizin dhëmbët tuaj edhe për dy javë të tjera e kështu me radhë.

Kështu ecuria e trajtimit vazhdon me alternimin e Invisalign çdo dy javë derisa Invisalign i fundit do të sjellë drejtimin përfundimtar të dhëmbëve tuaj duke i zhvendosur në pozicionet e tyre përfundimtare (të drejta).

Rezultatet

Ju do të vizitoni dentistin tuaj për të kontrolluar përparimin tuaj dhe për të marrë Invisalign të ri. Pas përfundimit të planit tuaj të trajtimit, do t'ju nevojiten mbajtëse për të ruajtur buzëqeshjen tuaj të re.

Për shkak të faktit se Invisalign është transparent, i rehatshëm dhe i lëvizshëm, ai nuk ndërhyn në jetën tuaj të përditshme, ushqimin apo aktivitete të tjera.

Metoda Invisalign është trajtimi i zgjedhur për personat që janë të zënë me punë që duan të përmirësojnë buzëqeshjen e tyre pa impenjimet estetike që shkaktohen nga “telat” klasike dhe pa ndryshime në cilësinë e jetës së tyre.

Sa Zgjat një Trajtim me Këtë Metodë?

Kohëzgjatja e trajtimit nuk ndikohet nga metoda e përdorur e aparatit ortodontik, por nga plani i trajtimit dhe nga përvoja e doktorit në aplikimin e metodave të zgjedhura të lëvizjes dentare. Ortodontët që përmendin kohëzgjatjen e shtuar si disavantazh të metodës Invisalign nuk argumentojnë shkencërisht dhe në fakt shmangin fillimin e një aplikimi me Invisalign Aligners të paracaktuara me justifikim të pasaktë. Kështu, në varësi të ashpërsisë së çdo rasti, mjaftojnë 3-24 muaj për të arritur rezultatin e dëshiruar, që është pikërisht ajo që vlen edhe për mbajtëset e ngjitura.

Sa duhet të mbani çdo aparat në gojë? A mjafton vetëm kur ndodhem në shtëpi dhe kur fle natën?

Në asnjë mënyrë! Aparatet duhet të jenë në gojë për të paktën 20 orë në ditë në mënyrë që të kemi një tranformim të rregulltë nga njëra në tjetrën. Nëse kjo nuk ndiqet fjalë për fjalë gjatë gjithë trajtimit, është e ditur që nuk është e mundur të arrihet një rezultat i barabartë. Nevoja për bashkëpunim të plotë është ndoshta faktori më vendimtar për të siguruar një nga të gjitha aspektet e një efekti të përsosur terapeutik.

Cilat Janë Përfitimet e Metodës Invisalign?

Por, pse të zgjidhni Invisalign dhe cilat janë avantazhet e këtij trajtimi në krahasim me telat klasike?

Pothuajse Virtualisht të Padukshme

“Telat” Invisalign janë pothuajse të padukshme. Është e vështirë për këdo që të dallojë se ju i keni vendosur ato.

Ju Shijoni Ushqimin dhe Pijet

Ato hiqen lehtësisht sa herë që dëshironi, ndryshe nga telat metalike. Pra, gjatë trajtimit mund të hani dhe pini çfarë të dëshironi.

Higjiena e Duhur Dentare

Ju mund t'i lani dhëmbët dhe t'i pastroni me fije dhëmbësh.

Të rehatshme

Invisalign Aligners të cilët janë transparent janë shumë më të rehatshëm se telat tradicionale. Ato janë transparente si dhe të krijuara me porosi në mënyrë që të jenë të përshtatshme për çdo klient. 

Ju Jeni të Vetëdijshëm për Rezultatin Përfundimtar

Ju mund të shihni që në fillim rezultatin përfundimtar virtual të trajtimit tuaj se si do të jenë dhëmbët tuaj kur të përfundoni trajtimin.

Ato nuk Shkaktojnë Plagë të Vogla në Gojën tuaj

Ndryshe nga telat klasike, Invisalign Aligners nuk shkaktojnë plagë të vogla në gojën tuaj.

Ato nuk Ndikojnë në Jetën tuaj Shoqërore

Për shkak të faktit se metoda transparente Invisalign Aligners janë shumë të hollë dhe transparent, ata nuk ju pengojnë nga aktivitetet tuaja të përditshme, të folurit tuaj dhe ndërveprimin tuaj me njerëzit përreth jush.

Çfarë Problemesh Dentare Korrigjon Metoda Invisalign?

Disa nga problemet ortodontike që trajton Invisalign janë:

Gogësimë e Tepërt

Gogësima mund të shkaktojë përtypje të pamjaftueshme ose të dhimbshme, madje edhe dëmtim të të folurit. Mund të çojë gjithashtu në probleme më të mëdha si çrregullimi i nyjeve temporomandibulare (TMJD).

Kafshimi i Kryqëzuar

Ligamenti i kryqëzuar bën që një ose më shumë nga dhëmbët e sipërm të mbyllen brenda dhëmbëve të poshtëm. Kjo mund të shkaktojë prishjen e dhëmbëve, sëmundjet e mishrave të dhëmbëve dhe humbjen e kockave.

Dhëmbë të Rrallë

Problemet që lidhen me distancat dhe boshllëqet midis dhëmbëve mund të çojnë në probleme të mishrave të dhëmbëve (për shkak të mungesës së mbrojtjes nga dhëmbët), xhepa periodontale dhe rritje të rrezikut të sëmundjes periodontale.

Mbivendosja e Dhëmbëve

Dhëmbët e mbivendosur mund të përkeqësohen me kalimin e kohës dhe të çojnë në dhëmbë shumë të shtrembër. Kjo mbingarkesë mund të çojë në grumbullimin e pllakave, prishjen e dhëmbëve dhe një shans të shtuar të sëmundjes së mishrave të dhëmbëve.

Trajtimi i Mbylljes Sipërfaqësore së Dhëmbëve

Mbyllja sipërfaqësore mund të çojë në probleme të mishrave të dhëmbëve ose acarim dhe/ose konsumim të dhëmbëve të poshtëm dhe mund të shkaktojë probleme të dhimbshme në nofull dhe kyçe.

Trajtimi i Mbylljes Jo të Plotë të Dhëmbëve

Mbyllja jo e plotë e dhëmbëve mund të ndërhyjë në funksionimin normal të dhëmbëve të përparmë ose të dhëmballave, gjë që mund të çojë në prishjen e dhëmbëve. Mund të shkaktojë gjithashtu probleme të dhimbshme në nofull dhe nyjen e nofullës.

Pyetjet e Bëra Më Shpesh

    • Keni rezultate të shkëlqyera në një kohë të shkurtër
    • Estetika e protezës nuk është e rënduar nga pamja e metodës me tela të tejdukshme
    • Mund t’i hiqni lehtësisht, qoftë duke përtypur apo duke larë dhëmbët, duke mbajtur kështu nivele të larta të higjienës orale.
    • Shmangni grumbullimin e mikrobeve dhe formimin e pigmentimit dhe pllakës në dhëmbë
    • Nuk irriton mishrat e dhëmbëve dhe nuk shkakton shqetësime

Kjo fazë, e quajtur edhe faza pasive e Ortodoncisë, është e nevojshme për të ruajtur gjatë gjithë jetës buzëqeshjen e bukur që kemi arritur me ndihmën e këtij trajtimi. Kjo ndodh sepse dhëmbët pas heqjes së aparateve ortodontike (proteza ose Invisalign Aligners) kanë tendencë të kthehen në pozicionet e tyre origjinale të shtrembër, sepse thjesht nuk janë stabilizuar ende në pozicionet e tyre të reja drejt. Stabilizimi i dhëmbëve në përgjithësi kërkon një kohë të gjatë dhe për këtë arsye mirëmbajtja duhet të jetë e domosdoshme sidomos në vitin e parë pas përfundimit të trajtimit. Pas vitit të parë lejohet të jetë më i qetësuar, dhe bëhet kryesisht gjatë orëve të mbrëmjes dhe gjumit.

Tendenca e dhëmbëve për të lëvizur në pozicionet e tyre origjinale është diçka që mund të zgjasë për një kohë të gjatë pas përfundimit të trajtimit (qoftë me tela të thjeshtë ose me tela Invisalign) ndërkohë që është e ndryshme nga personi në person. Asnjë dentist nuk mund të parashikojë shpejtësinë dhe madhësinë e rikthimit së dhëmbëve në pozicionet e tyre origjinale të shtrembër. Në përgjithësi, sa më i madh të jetë problemi ortodontik dhe lëvizjet e dhëmbëve për ta korrigjuar atë, aq më e madhe është mundësia e rikthimit.

Ruajtja e rezultatit zakonisht arrihet me përdorimin e aparateve ortodontike të lëvizshme (telat transparente) që pacienti i mban gjatë natës (të paktën 10 orë në ditë). Gjithashtu, duke ngjitur një tel special ortodontik nga sipërfaqja e brendshme e dhëmbëve të përparmë, rrisim imobilizimin e tyre, duke siguruar kështu rezultatin efikas të trajtimit, edhe kur nuk mbajmë tela transparente.

Megjithatë, ne sigurohemi që t'i pastrojmë telat çdo ditë me furçën dhe pastën tonë të dhëmbëve. Kur nuk i vendosin i mbajmë në kuti të posaçme të ofruar nga Ortodonti sepse në të kundërt rrezikohet të humbasë apo të thyhet. Është mirë t'i mbajmë telat transparente në gjendje të mirë sepse në këtë mënyrë ato i mbajnë dhëmbët në vendin e duhur.

Gjatë fazës së Mirëmbajtjes, e cila zgjat për aq kohë sa duam të kemi një buzëqeshje të bukur, vizita jonë në Klinikë për kontroll dhe riekzaminim nga Ortodonti përsëritet 3 herë në vit.

Ortodontët e specializuar të Klinikës Dentare Trio Dent ofrojnë shërbime të specializuara për fëmijët dhe të rriturit. Me formim të lartë shkencor përballemi me çdo problem ortodontik - të vogël apo të madh - me aplikimin e metodave më moderne. Teknikat më moderne dhe inovative përdoren për të zgjidhur të gjitha problemet ortodontike.

Metoda Invisalign është një trajtim alternativ që na lejon të korrigjojmë problemet ortodontike, pa përdorur tela dhe mbajtëse. Kur vendosni të mbani një Invisalign Aligner të rehatshëm, të lëvizshëm dhe transparent, gradualisht mund të fitoni buzëqeshjen që keni dashur gjithmonë.

Trio Dental Clinic është rruga më e besueshme për një buzëqeshje të bukur dhe tërheqëse. Harrojini proceset e dhimbshme të së shkuarës. Trajtimi nismëtar me tela të padukshme ndryshon informacionet në fushën e ortodoncisë. Merrni një buzëqeshje të bukur pa e kuptuar askush që keni filluar trajtimin ortodontik.

Nëse dëshironi të mësoni nëse jeni kandidat për Invisalign Aligners, fillimisht duhet të caktoni një ekzaminim klinik me stafin dentar të Trio Dental Center. Së bashku, ne mund të analizojmë gjendjen e dhëmbëve tuaj dhe të diskutojmë dëshirat tuaja personale estetike.

Pasi të përfundojë trajtimi juaj, nuk do të vendosni më telat transparente Invisalign Aligners, por do të duhet të vendosen mbajtëse për t'i stabilizuar ato. Mbajtësit janë pjesë të gojës të lëvizshëm të krijuar për të ndihmuar në ruajtjen e pozicionit të ri të dhëmbëve tuaj dhe parandalimin e lëvizjes së tyre në pozicionin e tyre të mëparshëm.

Kontaktoni

Merrni shërbim ekselent me Trio Dental Center dhe kurseni deri në 70%
sqShqip
Request a Free Estimate, fill out the form below.