Rregullim i Mishrave të Dhëmbëve në Shqipëri
Trio Dental Center

tek Trio Dental Center Klinikë Dentare Lider për rregullimin e mishrave të dhëmbëve në Shqipëri!

Tabela e përmbajtjes

Foto që tregon një vajzë para dhe pas trajtimit të korrigjimit të mishrave të dhëmbëve në Shqipëri në Trio Dental Center.

Korrigjimi i Mishrave të Dhëmbëve në Shqipëri – Rregullimi i Buzëqeshjes – Trio Dental Center

Keni nevojë për një trajtim për korrigjimin e mishrave të dhëmbëve? Nuk e dini cila klinikë dentare është më e përshtatshme për ju? Që në momentin që hyni në klinikën dentare të Trio Dental Center, do të kuptoni menjëherë se çdo detaj është krijuar për komoditetin tuaj maksimal. Ne jemi këtu për ju, pavarësisht nëse keni nevojë për kujdesin e zakonshëm dentar, ose për të zgjidhur problemet tuaja komplekse dentare duke ofruar kujdes të specializuar dentar me cilësi të lartë. 

Ne besojmë se themeli kryesor për një shëndet më të mirë oral bazohet në besimin reciprok, respektin, mirëkuptimin dhe dashurinë për pacientët tanë. Jemi të sigurt se do të largoheni me një buzëqeshje në fytyrë pasi të vendosni t'i besoni stafit tonë. Ne dëshirojmë që vizitat e dentistit tuaj të jenë sa më të këndshme dhe relaksuese. Në fakt, me aplikimin e teknologjisë lazer mund të harroni frikën se do të keni dhimbje gjatë trajtimit por edhe në ditët në vijim!

The state-of-the-art equipment that Trio Dental Center has, from companies with many years of experience in the field, in combination with the specialized knowledge of master of science level, guarantee the best possible care for you. The ideas and years of experience of Trio Dental Center staff are transformed into the provision of dental services that will restore the health and aesthetics of your mouth and will satisfy you completely.

Stafi ynë i specialistëve

Ne kemi zgjedhur një ekip të specializuar me emrat më të mirënjohur në vend.

Ne jemi këtu për t'ju ndihmuar të zgjidhni ekspertin e duhur për realizimin e konsultës tuaj!

Kristina Beqiraj

Asistente e Kirurgjisë

Jessica

Menaxhere e Përgjithshme

Artjola

Kujdesi Ndaj Klientit

Mikaela

Kujdesi Ndaj Klientit

Rezultatet Tona

Rastet e fundit klinike për Implantet Dentare para dhe pas

Animated image showing the laser gum correction procedure.

Çfarë Është Korrigjimi i Mishrave të Dhëmbëve?

Korrigjimi i Mishrave të Dhëmbëve i referohet heqjes kirurgjikale të indit gingival si një ndërhyrje terapeutike për shkak të pranisë së sëmundjes periodontale të vazhdueshme ose për arsye thjesht estetike.

Kur sëmundja periodontale është e avancuar dhe trajtimet konservative dentare nuk japin rezultatet e dëshiruara, indikohet kirurgjia e mishrave të dhëmbëve. Qëllimi i heqjes dhe riformësimit të indit është eliminimi i përhershëm i "qeseve të kapsulimit të dhëmbëve" që janë krijuar midis mishrave të dhëmbëve dhe dhëmbëve. Kështu, protezat bëhen më të lehta për t'u pastruar dhe higjiena personale e dhëmbëve, ndërkohë që redukton dëmtimin që rezulton në mishrat, dhëmbët dhe kockat. 

Megjithëse treguesi i parë i gingivitit është kontributi i tij në eliminimin e sëmundjes periodontale, operacioni është i përhapur për efektin e shkëlqyer estetik të arritur në riformimin e indit gingival si në rastet e hipertrofisë së mishrave të dhëmbëve ashtu edhe në situatat e "tërheqjes" së indit gingival.  

A photo showing gum correction in Albania. A patient at Trio Dental Center.

Cilat Janë Opsionet e Trajtimit të Korrigjimit të Dhëmbëve?

Kur flasim për opsionet e korrigjimit të mishrave të dhëmbëve, mund t'i referohemi disa opsioneve të trajtimit të cilat gjithashtu varen nga nevojat dhe kërkesat tuaja. Opsione të tilla përfshijnë:

 • Shartimi i mishrave të dhëmbëve - nëse dëshironi të korrigjoni mishrat që tërhiqen.
 • Korrigjimi i gingivitit – për të korrigjuar mishrat asimetrike.
 • Trajtimi i Buzëqeshjes Gummy (ku dallojnë mishtrat e dhëmbëve) - nëse keni nevojë të korrigjoni pamjen e të pasurit "shumë mishra dhëmbësh".
 • Trajtimi Stillman Cleft – ky trajtim korrigjon një dëmtim të dukshëm ose plagë të mishrave të dhëmbëve.
 • Trajtimi i mishrave të mungesës së keratinizuara (të bashkangjitur). 
 • Konturimi i Mishrave me Lazer – që korrigjon një linjë të pabarabartë të mishrave të dhëmbëve.
 • Trajtimi i Mishrave të zbardhur - nëse keni nevojë të korrigjoni çdo çngjyrosje të padëshiruar të mishit të dhëmbëve.
 • Rritja e tepruar e mishrave të dhëmbëve – korrigjon daljen e padëshiruar të mishrave të dhëmbëve që zakonisht shkaktohet nga mjekimi.

Kur Është Mjekësisht I Nevojshëm një Korrigjim i Mishrave të Dhëmbëve?

Image showing how correcting gums can be done.
 • Korrigjimi i Mishrave të Dhëmbëve për Shkak të Indit të Butë.

Ndodh gjithashtu kur ka hiperplazi siç ndodh pas marrjes së medikamenteve të caktuara (antiepileptikë, imunosupresorë dhe disa klasifikime antihipertensive).

Në këtë rast, zakonisht hiqet vetëm indi gingival hiperplastik. Sot kjo procedurë kryhet më së miri me ndihmën e lazerëve diodë.

Gingiviti, i cili përfshin vetëm indet e buta me lazer diodë, ka një sërë përparësish në krahasim me metodën klasike të bisturisë.

 • Kirurgji pa dhimbje
 • Shumë pak gjakderdhje
 • Komplikime minimale
 • Shërim i shpejtë dhe rigjenerim i shpejtë i mishrave të dhëmbëve

 • Zgjatja Kirurgjikale e Kurorës së Dhëmbëve

Zgjatimi estetik i kurorës së dhëmbëve është teknika kirurgjikale që zbulon sipërfaqen e dhëmbit, e cila mbulohet nga një sasi e madhe të indit periodontal.

Zakonisht plotësohen në rastet kur mishrat e dhëmbëve duken gjerësisht në buzëqeshje, duke i bërë dhëmbët të duken shumë të vegjël ose kur pjesa e dhëmbit në gojë është e vogël (zakonisht pas thyerjes së një pjese të dhëmbit) dhe mjeku përpiqet ta rrisë atë në mënyrë që të mos bëhet restaurimi protetik. Mjeku bën një copë për të përcaktuar vijën e mishrave të dhëmbëve dhe studion sfondin kockor në mënyrë që të jetë në gjendje të përcaktojë teknikën që duhet ndjekur. Si kockat, indet e mishrave të dhëmbëve ose të dyja duhet të hiqen.

 • Shtimi i Indeve të Mishrave të Dhëmbëve

Ka edhe raste kur për arsye estetike ose biologjike duhet të shtohet një sasi e indit gingival. Këto u referohen pacientëve që kanë përfunduar trajtimin e periodontitit ose kanë një biopsi të hollë të mishrave të dhëmbëve dhe janë fryrë pas një dëmtimi të lehtë.

Në këto raste, indi gingival mund të transferohet nga një zonë tjetër e gojës në zonën e deficitit të mishrave të dhëmbëve.

An animated image showing a smile before and after gum correction.

Çfarë Përfshijnë Procedura e Korrigjimit të Mishrave?

Korrigjimi i mishrave të dhëmbëve zakonisht paraprihet nga një periodontist ose një dentist kozmetik. Është një procedurë në zyrë e cila, natyrisht, kryhet vetëm në një takim. Në shumicën e rasteve, pacienti duhet të qëndrojë zgjuar gjatë procesit të procedurës. Përpara se dentisti të fillojë procedurën, ju do të merrni anestezi lokale për të mpirë zonën e mishrave të dhëmbëve.

Gjatë procesit të procedurës, dentisti do të përdorë një lazer të indeve të buta ose skalpel për të hequr indet e tepërta të mishit të dhëmbëve dhe për të skalitur sërish vijën e mishrave të dhëmbëve si dhe për të ekspozuar më shumë nga dhëmbi juaj. Përveç kësaj, qepjet mund të përdoren për të mbajtur indin e mishit të dhëmbëve në pozicionin e duhur.

Nëse mishrat e dhëmbëve spostohen vetë dhe procedura përfshin shtimin e indit të mishit të dhëmbëve, atëherë dentisti juaj do të heqë disa inde nga një pjesë tjetër e gojës, ndoshta qiellza. Kirurgjia e mishrave të dhëmbëve ndihmon në sigurimin e këtij indi që është rreth dhëmbëve tuaj në mënyrë që të zgjasë dhe korrigjojë linjën tuaj të mishrave të dhëmbëve. Kohëzgjatja e procedurës varet nga shkalla e korrigjimit të mishrave të dhëmbëve si dhe nga sasia e ri-skulpturimit të asaj që nevojitet për ju. Në përgjithësi, konturimi i mishrave të dhëmbëve zgjat rreth 1 deri në 2 orë. 

Cilat Janë Shkaqet e Mishrave jo të Rregullta?

Ka disa gjëra që mund t'i pozicionojnë mishrat e dhëmbëve shumë poshtë ose shumë lart. Mishrat që mbulojnë një segment të madh të dhëmbëve tuaj mund t'ju bëjnë të dukeni më të rinj. Kjo mund të shkaktohet nga gjenetika, një problem specifik shëndetësor apo edhe nga marrja e barnave të caktuara me recetë. 

Mishrat e dhëmbëve, të cilat janë të vendosura shumë lart, si dhe i bëjnë dhëmbët tuaj të shfaqen gjatë, zakonisht shkaktohen nga tërheqja e mishrave të dhëmbëve, një gjendje në të cilën indet e mishrave të dhëmbëve tërhiqen nga dhëmbi juaj dhe në të njëjtën kohë ekspozojnë rrënjën e dhëmbit tuaj. Përveç tërheqjes së mishrave të dhëmbëve që i bën dhëmbët tuaj të duken më të gjatë, ato gjithashtu mund të çojnë në probleme serioze dentare, të tilla si prishja dhe humbja e dhëmbëve. Recesioni i mishrave të dhëmbëve mund të jetë gjithashtu një shenjë e disa sëmundjeve periodontale, përkeqësimit të strukturave mbështetëse të dhëmbëve tuaj - mishrave të dhëmbëve dhe kockave.

Procedura e Rikuperimit të Korrigjimit të Mishrave të Dhëmbëve

Ditën që do të përfundoni operacionin e korrigjimit të mishrave të dhëmbëve, duhet të pushoni dhe të vendosni një kufi për aktivitetet që dëshironi të përfundoni. Mund të zgjasë disa ditë ose javë në mënyrë që të keni një shërim të plotë të mishrave të dhëmbëve. Dentisti juaj do t'ju japë disa udhëzime specifike për atë që duhet të bëni për të ndihmuar procesin e rikuperimit. Më poshtë, do të gjeni disa këshilla të përgjithshme për të përfunduar periudhën tuaj të rikuperimit:

 • Lehtësoni dhimbjen tuaj duke marrë një qetësues dhimbjeje pa recetë, të tilla si Tylenol ose Advil, të cilat dentisti juaj do t'ju drejtojë të merrni. Mos merrni aspirinë, sepse do të shkaktojë gjakderdhje.
 • Ditët e para pas operacionit rekomandohet të hani ushqime të buta, të ftohta, si makarona, kos, vezë, gjizë, perime të buta dhe akullore. Ju duhet të shmangni çdo ushqim pikant, si dhe çdo gjë me fara, derisa mishrat e dhëmbëve tuaj të jenë shëruar plotësisht.
 • Ndiqni të gjitha udhëzimet që do t'ju japë dentisti juaj, se kur dhe si të lani dhëmbët gjatë procesit të shërimit.

Nëse vini re ndonjë ënjtje ose gjakderdhje të tepërt, apo edhe nëse keni ndonjë shqetësim që lidhet me procedurën, kontaktoni dentistin tuaj sa më shpejt të jetë e mundur.

Përse të Zgjidhni Trio Dent për Korrigjimin tuaj të Dhëmbëve?

Në klinikën Trio Dent, dentistët tanë me përvojë punojnë së bashku për t'ju ofruar kujdesin më të plotë dentar dhe për t'ju ofruar rezultate të shkëlqyera estetike dentare. Idetë e tyre dhe eksperienca shumëvjeçare janë shndërruar në ofrimin e shërbimeve dentare që do të rikthejnë shëndetin dhe estetikën e gojës tuaj dhe do t'ju kënaqin plotësisht.

Stomatologët tanë janë të përkushtuar për zhvillimin e tyre të vazhdueshëm duke marrë pjesë në konferenca kombëtare dhe ndërkombëtare dhe bashkëpunimi i tyre në klinikën Trio Dent do të thotë që kujdesi juaj të trajtohet në mënyrë ndërdisiplinore dhe të integruar.

Në Klinikën tonë ne e kuptojmë dhe respektojmë besimin që na tregoni në detyrën e buzëqeshjes dhe shëndetit të gojës tuaj. Qëllimi ynë është të përmbushim çdo nevojë tuajën dentare, duke respektuar kohën dhe besimin tuaj.

Pyetjet e Bëra Më Shpesh

Është shumë e rëndësishme të diagnostikohet shkaku i buzëqeshjes gingivale, përpara trajtimit, në mënyrë që rezultati i çdo ndërhyrje të jetë përfundimtar dhe i qëndrueshëm.

Shkaqet që çojnë në një buzëqeshje me mishra shumë të shfaqur:

 • Buza e sipërme hiperaktive, e cila “ngrihet” shumë kur buzëqeshim
 • Buzë e sipërme e shkurtër, e cila nuk mbulon dhëmbët e nofullës së sipërme
 • Mbulimi i dhëmbëve të nofullës së sipërme nga mishrat e dhëmbëve
 • Shfaqja jo i plotë i dhëmbëve të nofullës së sipërme
 • Rritje e madhe e nofullës së sipërme
 • Edhe kur dhëmbët kanë një pozicion dhe mbarështim normal në gojë, ata mund të shfaqin disa parregullsi në trashësi dhe veçanërisht në lartësi. Si rezultat, disa dhëmbë duken më afër se të tjerët.

Diagnozën e saktë për shkakun e problemit e bën mjeku ortodont, i cili do të sugjerojë edhe trajtimin e duhur invaziv.

Komplikimet që mund të jenë pjesë e një operacioni për korrigjimin e mishrave të dhëmbëve janë të një niveli minimal si dhe të rralla.

Por, nga ana tjetër, disa njerëz mund të përjetojnë komplikimet e mëposhtme:

 • Gjakderdhje e mishrave të dhëmbëve
 • Mishrat e fryra
 • Dhëmbët ndihen të lirshëm – mendohet se kjo duhet të jetë vetëm e përkohshme
 • Dhëmbët e ndjeshëm
 • Hapësirat që shfaqen midis dhëmbëve
 • Infeksioni 

Herë pas here, indi i transplantit mund të mos ngjitet në vendin e transplantit, në mënyrën e duhur. Kjo situatë ndodh shumë rrallë, por nëse ndodh atëherë personi mund të duhet të kryejë një operacion të përsëritur. 

Nga ana tjetër, disa njerëz nuk janë të kënaqur me pamjen e buzëqeshjes së tyre pas operacionit të korrigjimit të mishrave të dhëmbëve. Në situata të tilla, periodontisti ose dentisti kozmetik mund të jetë në gjendje të riformësojë mishrat e dhëmbëve në mënyrë që të ndihmojë në ndryshimin e pamjes së tyre.

Nëse vëreni ndonjë simptomë që lidhet me mishrat e dhëmbëve, atëherë mund të keni një infeksion pas procesit të operacionit. 

Disa simptoma të infeksioneve të mishrave të dhëmbëve përfshijnë:

 • Gjakderdhje e cila vazhdon për më shumë se 20 minuta, pavarësisht nga presioni
 • Dhimbje të papritura, ënjtje dhe mavijosje
 • Ethe dhe qelb.

Korrigjimi i të ashtuquajturës buzëqeshje gingival përfshin operacione të tilla si ulja ortodontike e pjesëve të sipërme, ulektomia kirurgjikale / periodontale / osteoplastia, osteotomia ortognatike maksilofaciale ose invazive (kirurgjikale) ose jo invazive (Botox) me gravitetin dhe strukturën përgjegjëse për pasqyra klinike.

Rastet e lehta të trajtimit të thjesht ortodontik mund të gjenden në nënkategorinë "konfigurim gingival" në kategoritë e fëmijëve dhe të rriturve përkatësisht.

Estetika e buzëqeshjes duhet të fillojë të shqetësojë prindërit dhe ortodontët pas përfundimit të lindjes dhe kaninit të përhershëm të sipërm, pra rreth vitit të 12-të të moshës së fëmijës. Para kësaj moshe, në asnjë rast nuk indikohet ndërhyrja për arsye estetike, pra për t'u përballur me mishrat e dhëmbëve të përparmë. Në fund të fundit, në asnjë rast nuk duhet të krahasohet estetika e një goje me dhëmbëzim të përhershëm me atë të pengesave të përziera, pasi në gojë ka ende dhëmbë të rinj, të cilët janë normale të prishin estetikën dhe shpesh krijojnë përshtypjen e një problem të rëndë, pa qënë vërtetë ashtu. Kur fëmijët kanë dhëmbë të rinj ose ata kanë "ranë" pa daljen e pasardhësve të përhershëm, prandaj është normale dhe e zakonshme që të ketë estetikë të përkohshme të shqetësuar. Dalja normale e dhëmbëve të përhershëm përmirëson apo edhe korrigjon këtë imazh, pa u dashur që ortodonti të vendosë shumë herë dorën në këtë fazë.

Duke dëgjuar atë që na tregoni dhe duke mbajtur shënime, ne jemi në gjendje të krijojmë një imazh të asaj që mund të kërkoni dhe dëshironi për buzëqeshjen tuaj. Një mënyrë që ne të kemi mundësinë t'ju ofrojmë një ide për buzëqeshjen e përmirësuar është të ndërtoni një shabllon(template) studimi dhe një shabllon(template) me përmirësime. Kështu do të mund të bëni krahasimin duke mbajtur modelet në duar.

Kontaktoni

Merrni shërbim ekselent me Trio Dental Center dhe kurseni deri në 70%
sqShqip
Request a Free Estimate, fill out the form below.