Kurora Zirkoni & E-Max në Shqipëri
Trio Dental Center

tek Trio Dental Center Klinikë Dentare Lider për kurora zirkoni & kurora E-Max në Shqipëri!

Tabela e përmbajtjes

Kurora zirkoni & kurora e-max në Shqipëri - Trio Dental Center

Trio Dental Clinic është një klinikë profesionale e cila ju ndihmon të përcaktoni se cili opsion i kurorës është më i përshtatshëm për nevojat tuaja. Kur keni nevojë për vendosjen e kurorës dentare, atëherë janë tre gjëra të rëndësishme që duhet të kontrolloni gjithmonë: qëndrueshmëria, jetëgjatësia dhe pamja natyrale. Në ditët e sotme, teknologjia moderne dhe materialet e shërbimeve dentare kanë nxjerrë në dritë më shumë opsione të cilat ju lejojnë të zgjidhni kurorën më të përshtatshme për ju, që do të balancojë të tre karakteristikat që përmendëm më sipër.

Tani mund të caktoni një takim dhe të konsultoheni me stafin e Trio Dental Clinic për të pasur një informacion më të gjerë rreth kurorave dentare dhe materialeve. Në Trio Dental Clinic ne do t'ju ndihmojmë të zgjidhni kurorën më të përshtatshme e cila do t'ju përshtatet dhe do t'ju krijojë një buzëqeshje tërheqëse. Mos ngurroni të kontaktoni ekipin tonë, në çdo kohë.

Stafi ynë i specialistëve

Ne kemi zgjedhur një ekip të specializuar me emrat më të mirënjohur në vend.

Ne jemi këtu për t'ju ndihmuar të zgjidhni ekspertin e duhur për realizimin e konsultës tuaj!

Kristina Beqiraj

Asistente e Kirurgjisë

Jessica

Menaxhere e Përgjithshme

Artjola

Kujdesi Ndaj Klientit

Mikaela

Kujdesi Ndaj Klientit

Rezultatet Tona

Rastet e fundit klinike për Implantet Dentare para dhe pas

Çfarë Janë Kurorat e Zirkonit?

Nëse i referohemi prodhimit të kurorave qeramike, atëherë materiali i Zirkonit është kulmi i kësaj kategorie. Zirkoni është dioksidi i zirkonit, një oksid metali i bardhë, pluhur dhe në të njëjtën kohë është edhe qeramik. Është një material jashtëzakonisht i fortë i cili është rezistent ndaj konsumit si dhe i vështirë për t'u çarë. Materiali Zirconia është një material biokompatibël i cili ka shumë karakteristika të ngjashme me një dhëmb natyral për sa i përket atributeve e tij mekanike, për shkak të qëndrueshmërisë dhe jetëgjatësisë së tij.

Për karakteristikat e tij mekanike, materiali i zirkonit është shumë i përshtatshëm për pozicionimin e tyre në zonat e përparme dhe të pasme. Qeramika vendoset në një kapak të bardhë, për të mundësuar tejdukshmëri dhe dritë.

Çfarë Janë Kurorat E-Max?

E-Max është xhami disilikat litium, i cili është një sistem tërësisht qeramik. Është një nga opsionet më të lezetshme kur i referohemi një mënyre sensitive, porcelani mund të shtresohet mbi të, duke krijuar tejdukshmëri mahnitëse si dhe një pamje shumë realiste që harmonizohet me të gjithë dhëmbët e tjerë natyralë.

Kur vendosni fasetat e porcelanit E-Max, atëherë duhet të bëhet prerja dhe tkurrja në dhëmbët tuaj. Procesi i rrallimit përfundon me një maksimum prej 1,5 milimetrash. Si pasojë, është një procedurë trajtimi e cila është plotësisht e padobishme nga çdo dëm për dhëmbët e shëndetshëm dhe natyralë. 

Procedura e fasetave E-Max realizohet ndërmjet 2 seancave, ku çdo seancë zgjat 45 minuta. Në Trio Dental Center dentistët tanë do t'ju rekomandojnë në mënyrë profesionale për të kuptuar plotësisht se cili trajtim dentar është i përshtatshëm për nevojat dhe kërkesat tuaja ekzakte.  

Foto me sfond të zi që tregon kurorën e zirkonit dhe kurorën e-max.

Cili Është Ndryshimi Midis Kurorave E-MAX dhe Zirconia?

Kurora e Zirkonit rekomandohet për kurorat me dhëmbë me ngjyrë të errët poshtë për arsye se errësirës mbulon hijen. Të dy kurorat Zirconia dhe E-Max mund të përdoren për të rregulluar çdo dhëmb të thyer apo edhe të dëmtuar, dhëmbë të prishur rreptësisht, dhëmbë që mungojnë, dhëmbë të zbardhur apo edhe dhëmbë të shtrembër. Njëri si dhe materialet e tjera mund të zëvendësojnë në mënyrë adekuate kurorat e vjetra PFM të cilat shfaqen në vija metalike. Të dy materialet janë biokompatibile me indet e buta dhe ato të forta. Avantazhi më i madh i rimesove E-Max është se ai nuk kufizohet vetëm në kurora qeramike. Në të kundërt, ky sistem mund të përdoret gjithashtu për prodhimin e fasetave, fasetave të brendshme, fasetave të laminuara, fasetave Lumineers si dhe urave me hapje të shkurtër për të zëvendësuar dhëmbët e përparmë.

Kurorat Dentare E-Max preferohen më së shumti në urat e shkurtra, sepse ato nuk mund të sigurojnë rezistencën që kërkohet nga urat e gjata. Në raste të jashtëzakonshme, kurorat E-Max mund të thyhen kur fiksohen në pjesët e jashtme okluzale dhe arsyeja për këtë është se ato janë të holla. Pavarësisht kësaj, kurorat E-Max janë më të këshillueshme për dhëmbët e përparmë, sepse nuk mund t'i përdorin ato për bluarje të fortë. Nëse dëshironi të përdorni rimeso E-Max për dhëmbët tuaj të pasmë, atëherë dhëmbët tuaj duhet të priten më tej për të marrë trashësi të mjaftueshme. 

Duke treguar shembuj të kurorës dentare të materialeve të ndryshme.

Nga çfarë janë të Përbërë Kurorat e Zirkonit dhe E-Max?

Kurora e Zirkonit Kurorat e Zirkonit praktikisht konsiderohen si kurorë prej porcelani për arsye se janë bërë nga një gur artificial, megjithëse ky gur është bërë nga një metal që është i ngjashëm me titanin dhe quhet dioksidi i zirkonit. Si pasojë, këto kurora korrin përfitime nga një qëndrueshmëri midis fuqive të kurorave të metalit si dhe të porcelanit. Ashtu si kurorat metalike, kurorat e zirkonit janë jashtëzakonisht të forta dhe të qëndrueshme. Kjo do të thotë që kurorat e zirkonit janë jashtëzakonisht të pamundura për t'u copëtuar, plasaritur ose thyer edhe kur jeni duke konsumuar ushqimin më të fortë. Gjatë kohës që ato kurora kanë qëndrueshmërinë e metalit, kurorat e zirkonit janë natyrisht të bardha dhe mund të lyhen për t'u harmonizuar me dhëmbët tuaj natyralë, për shkak të kësaj ato duken më shumë si kurora prej porcelani. Por pavarësisht kësaj, ato nuk duken plotësisht aq natyrale sa kurorat tradicionale të porcelanit. 

Kurorat Dentare E-Max janë ndërtuar nga një material qelqi-qeramik i cili është veçanërisht i qëndrueshëm. Kurorat konvencionale prej porcelani janë po aq rezistente sa dhëmbët tuaj natyralë, pavarësisht se kurorat E-Max janë edhe më rezistente. Kjo tregon se ato kanë më pak gjasa të copëtohen, plasariten ose thyhen. Kur kujdeseni për ato kurora në mënyrën e duhur, atëherë ato kanë potencialin të zgjasin për dekada - ndoshta mund të zgjasë edhe një jetë. Përveç kësaj, kuror at E-Max duken edhe më natyrale se kurorat e zakonshme prej porcelani, duke pasur parasysh faktin se materiali është disi i tejdukshëm, tamam si smalti natyral i dhëmbëve. Kjo i jep kurorës një prani më të natyrshme. Për më tepër, ato gjithashtu mund të ngjyrosen që të përputhen me pigmentimin e dhëmbëve tuaj natyralë, kështu që edhe nga një vështrim i afërt, askush nuk mund ta dallojë kurorën tuaj E-Max nga dhëmbi juaj natyral.

Cila nga Këto të Dy është më e Mirë dhe në Çfarë Rrethanash?

Karakteristikat e zakonshme të kurorave të zirkonit:

 • Është i butë për mishrat e dhëmbëve dhe ka një rrezik të ulët të sëmundjes së mishrave të dhëmbëve.
 • Nuk çon në alergji ndaj metaleve sepse nuk përbëhet nga minerale.
 • Nuk krijon grumbullim pllakash për shkak të sipërfaqes së saj të lëmuar.
 • Pigmentet si kafeja, çaji dhe cigaret nuk kanë asnjë reagim ndaj kësaj. Ngjyra e saj nuk ndryshon.
 • Nuk shkakton erë të keqe të gojës apo ndryshime në shije.
 • Nuk është i ndjeshëm ndaj të ftohtit apo nxehtësisë për shkak të vetive të tij termoizoluese.
 • Gjatë operacionit, pacientët nuk ndjejnë shqetësim apo ankth. Procedura kryhet nga një dentist nën anestezi lokale.

Duke treguar një kurorë emax për t'u vendosur në një dhëmb për të zëvendësuar dhëmbët që mungojnë.

Karakteristikat e zakonshme të kurorave E-max:

 • Kurorat me litium silikat E-max kanë grupin e vet të vetive që i bëjnë ato shumë të suksesshme në stomatologjinë estetike.
 • Kurora E-max zakonisht përdoret në stomatologjinë estetike për shkak të pamjes së tyre simpatike.
 • Këto kurora vendosen më shpesh në dhëmbët e përparmë.
 • Gjatë operacionit, pacientët nuk përjetojnë asnjë pakënaqësi apo ankth. Procedura kryhet nga një dentist nën anestezi lokale.
 • Nuk shkaktojnë erë të keqe apo ndryshim shije.
 • Nuk është delikat ndaj të ftohtit apo nxehtësisë për shkak të vetive të tij termoizoluese.
 • Nuk krijon akumulim të pllakës për shkak të sipërfaqes së saj të lëmuar.

Cilat janë avantazhet e vendosjes së kurorës me zirkon?

Avantazhet e vendosjes së kurorave të zirkonisë janë kryesisht:

 • janë biokompatibile me indet e njeriut dhe nuk shkaktojnë alergji
 • janë të përshkueshme nga drita dhe transparente, duke rezultuar në rezultate të shkëlqyera estetike
 • korniza e zirkonit është më e hollë se korniza metalike, kështu që kërkohet më pak bluarje
 • ato janë bërë me saktësi absolute, me ndihmën e një skaneri lazer dhe një kompjuteri
 • ruajnë më pak pllakë dentare se kurorat "e thjeshta" metal-qeramike, duke siguruar kështu mishrat më të shëndetshëm
 • kanë rezistencë dhe forcë të madhe ndaj korrozionit
 • kanë përthithje minimale deri në zero të ngjyrave

Cilat janë avantazhet e vendosjes së kurorës E-Max?

Avantazhet e vendosjes së kurorave të zirkonisë janë kryesisht:

 • Përputhet me nuancën e dhëmbëve natyralë. Kurorat EMAX posedojnë tejdukshmëri adekuate që përputhet me dhëmbët natyralë, duke i bërë ato një opsion ideal për restaurimin e dhëmbëve të përparmë.
 • Ruan strukturën natyrale të dhëmbëve. Procedura e përfshirë në përgatitjen e dhëmbit për aplikimin e kurorës EMAX kërkon vetëm heqjen minimale të strukturës natyrale të dhëmbit; kjo ju lejon të keni një dhëmb më të fortë dhe një shëndet më të mirë oral.
 • Ofron qëndrueshmëri të shkëlqyer. Kurorat EMAX janë bërë nga materiali litium disilikat, një qelq-qeramikë që ka forcë të shkëlqyer. Kjo i bën kurorat EMAX më pak të ngjarë të plasariten ose të thyhen.
 • Proteza plotësisht qeramike. Meqenëse kurorat EMAX janë një lloj kurorash plotësisht qeramike, nuk do të ketë asnjë vijë gri të pakëndshme të metalit bazë të dukshme në linjat e mishrave të dhëmbëve, duke i bërë ato të duken më natyrale se kurrë.

Pyetjet e Bëra Më Shpesh

Vendosja e kurorave të materialit Zirkoni dhe E-Max ka disa dallime. Disa prej tyre përfshijnë:

 • Kur i referohemi kurorës E-max atëherë flasim për një material i cili transmeton më shumë dritë në krahasim me kurorën e zirkonit. Kurorat me zirkon kanë një pamje transparente.
 • Kurorat me zirkon mund të duken më natyrale dhe tërheqëse se kurorat E-max.
 • Kur krahasohen me kurorat e-max, kurorat e zirkonit janë më të forta dhe më të qëndrueshme.
 • Nëse një ose më shumë nga dhëmbët e pacientëve tanë mungojnë, kurorat e personalizuara të zirkonit konsiderohen si një material më i përshtatshëm.

Vendimi i kurorave dentare varet nga pozicioni ku duhen perdorur. Për shembull, ndërsa fasetat E-max në Shqipëri janë ideale për dhëmbët e përparmë, ato mund të mos jenë zgjidhja më e mirë për molarët. Le të shohim më në detaje tiparet kryesore të secilës kurorë.

Kurora e Zirkonit

Kurorat me zirkon janë një nga materialet më të favorshme për zëvendësimin e dhëmbëve në stomatologjinë moderne. Zirkoni është një material elastik dhe i bardhë. Sidoqoftë, ekzistojnë 3 lloje të ndryshme të kurorave të zirkonit dhe do të ishte e dobishme që një dentist të mësonte dallimet e tyre.

 • Zirkoni me kontur të plotë 

Edhe pse elastike dhe me ngjyrë dhëmbi, zirkoni është një material jo i tejdukshëm që do të thotë se nuk lejon që drita të kalojë, ndryshe nga dhëmbët natyralë dhe porcelani. Prandaj, kurorat e plota të zirkonit nuk janë zgjidhja më e mirë për përdorim në zona estetikisht të rëndësishme si incizivët dhe kaninët. Për shkak të forcës së tyre mekanike, ato përdoren më shumë në dhëmbët molekularë, të cilët janë në një zonë ngarkese dhe estetikisht më pak të rëndësishme.

 • Zirkoni i tejdukshëm me kontur të plotë  

Për të kapërcyer problemet estetike në lidhje me kurorën e Zirconit të Plotë, prodhuesit filluan të prodhojnë copa zirkoni të laminuara. Këto kurora të plota zirkonike me shumë shtresa japin rezultate më të mira estetike. Ato përdoren veçanërisht në dhëmbët e përparmë të cilët janë estetikisht të rëndësishëm dhe japin rezultate të kënaqshme.

 • Porcelani i shkrirë në Zirkon.

Kurora e shkrirë nga porcelani në Zirkon kanë të njëjtin sistem si kurora PFM. Porcelani është ndërtuar mbi një material bazë. Megjithatë, ngjyra e bazës së zirkonit e përdorur në kurorën e shkrirë nga Porcelani me Zirkon është shumë më afër ngjyrës së një dhëmbi natyral, në kontrast me kurorën PFM. Në porcelanin e shkrirë me zirkon, kombinimi i bazës së zirkonisë dhe porcelanit të tejdukshëm jep rezultate të shkëlqyera estetike. Prandaj, është një nga zgjedhjet e para kur i referohemi stomatologjisë estetike.

Kurora E-Max

E-max është një lloj trungu qeramik që jep rezultate të shkëlqyera estetike. Ndryshe nga materialet e kurorës, kurorat Emax nuk përmbajnë material bërthamor metalik. Prandaj, kurora e plotë është e përbërë nga qeramik. Kurorat Emax japin pamjen më natyrale dhe përdoren në dhëmbët e përparmë si incizivë, kanin dhe prekursorë.

Në Qendrën Trio Dental ne ofrojmë shumë më tepër sesa thjesht një takim dentar ose një vendosje të thjeshtë kurore. Kur vendosni të na besoni, atëherë zgjidhni të keni rezultatin më natyral dhe më të spikatur të dhëmbëve tuaj. Ne vijmë me teknikat më moderne si dhe me pajisje moderne të cilat na ndihmojnë t'ju ofrojmë cilësinë më të lartë të shërbimeve dentare në Tiranë.

Kur vizitoni klinikën tonë atëherë jeni në duart më të mira. Ju sigurojmë se do të dëgjojmë të gjitha nevojat dhe kërkesat tuaja dhe do të punojmë në bazë të tyre. Gjëja më e rëndësishme për ne, janë rezultatet që klinika jonë i ofron çdo klienti për të duruar për një periudhë të gjatë kohore. Në Klinikën Trio Dental ne ofrojmë cilësinë më të lartë të shërbimeve dentare si dhe zgjidhjet më të përballueshme që mund të gjeni ndonjëherë!

Pas vendosjes së kurorave të zirkonit, do t'ju duhet:

 • Minimalizoni konsumin e kafesë, çajit, duhanit, verës së kuqe dhe substancave të tjera që mund të shkaktojnë njolla pigmenti, veçanërisht në 2 ditët e para pas vendosjes.
 • Shmangni përtypjen e ushqimit për 2 orët e para pas vendosjes së tij, për arsye të ngjitjes së duhur
 • Lani dhëmbët shpesh, të paktën dy herë në ditë
 • Pastroni dhëmbët me pe përdorni një furçë ndërdhëmbësh
 • Përdorni një furçë të sterilizuar
 • Përdorni një gargarë që nuk përmban klorheksidinë
 • Shmangni kafshimin e thonjve, përtypjen e akullit, kafshimin e një lapsi ose ndonjë objekti tjetër të fortë

Kontaktoni

Merrni shërbim ekselent me Trio Dental Center dhe kurseni deri në 70%
sqShqip
Request a Free Estimate, fill out the form below.