Implantologjia me Ngarkesë të Menjëhershme në Shqipëri
Trio Dental Center

tek Trio Dental Center Klinikë Lider për implante dentare me ngarkim të menjëhershëm

Tabela e përmbajtjes

Implantologjia me Ngarkesë të Menjëhershme në Shqipëri – Implantet me Funksion të Menjëhershëm në 48 Orë – Trio Dental Center

Showing an amazing transformation using immediate loading implantology in Albania.

Implantet dentare janë revolucioni më i madh në fushën e Stomatologjisë në gjashtë dekadat e fundit. Pas shumë vitesh eksperience në trajtimin e implanteve dentare, Trio Dent e di se sa e dobishme dhe në të njëjtën kohë sa kërkuese është Implantologjia me ngarkim të menjëhershëm në Shqipëri. Implantet e ngarkimit të menjëhershëm janë kërkuese për sa i përket dizajnit, realizimit si dhe mirëmbajtjes së efektit terapeutik. 

Gjatë kryerjes së operacionit (vendosjes së ngarkimit të implantit) dhe protezës në zyrën tonë, ne marrim përgjegjësi të plotë për çdo rast, duke e mbajtur atë përgjegjësi për çdo rast. Ne vendosim implante dentare me një metodë dhe pajisje të tillë ku e bën procedurën plotësisht pa dhimbje, ku shumica e pacientëve tanë e përshkruajnë përvojën si më pak të dhimbshme sesa një heqje të thjeshtë dhëmbi.

Me metodat moderne dhe pajisjet e nevojshme mund të kapërcejmë pengesën e pamjaftueshmërisë së kockave, dhe të bëjmë implante edhe te pacientët të cilët në të kaluarën nuk kanë mundur të trajtohen me implante dentare. Protokollet që ndjekim janë të personalizuara, të bazuara në dokumentacion shkencor dhe të testuara.

Stafi ynë i specialistëve

Ne kemi zgjedhur një ekip të specializuar me emrat më të mirënjohur në vend.

Ne jemi këtu për t'ju ndihmuar të zgjidhni ekspertin e duhur për realizimin e konsultës tuaj!

Kristina Beqiraj

Asistente e Kirurgjisë

Jessica

Menaxhere e Përgjithshme

Artjola

Kujdesi Ndaj Klientit

Mikaela

Kujdesi Ndaj Klientit

Rezultatet Tona

Rastet e fundit klinike për Implantet Dentare para dhe pas

Çfarë Është Vendosja e Implantit të Menjëhershëm?

Implantologjia e ngarkimit të menjëhershëm është procedura në të cilën implanti dentar vendoset në të njëjtën kohë me heqjen e dhëmbit natyral gjatë një vizite të vetme. Vendosja e menjëhershme e implantit u njoftua për herë të parë nga Schulte dhe Heimke në 1976, dhe u quajt "implantim i drejtpërdrejtë".

Me kalimin e viteve metoda e ngarkimit të menjëhershëm të implanteve ka evoluar dhe sot ka norma jashtëzakonisht të larta suksesi. Zgjedhja e kujdesshme e rasteve që do të aplikohen, planifikimi i duhur i hapave të trajtimit dhe vendosja e saktë kirurgjikale e implanteve janë tre faktorët e nevojshëm për të arritur rezultate të parashikueshme dhe estetike.

Çfarë Është Implantologjia me Ngarkesë të Menjëhershme?

Teknika e ngarkimit të menjëhershëm u zhvillua në përgjigje të kërkesës në rritje të pacientëve për trajtim më të shpejtë dhe përfundimin e procedurës në një kohë të shkurtër. Implantologjia me ngarkesë të menjëhershme u drejtohet kryesisht individëve të cilët, për shkak të detyrimeve sociale ose profesionale, nuk dëshirojnë të qëndrojnë pa dhëmbë për një kohë të gjatë ose nuk rezistojnë përdorimin e mekanizmave të zakonshme protetike të përkohshme të vendosura për periudhën ndërmjet vendosjes së implantit dhe përfundimit të osseointegrimi. 

Teknika e ngarkimit të menjëhershëm u zhvillua në përgjigje të kërkesës në rritje të pacientëve për trajtim më të shpejtë dhe përfundimin e procedurës në një kohë të shkurtër. Implantologjia me ngarkesë të menjëhershme u drejtohet kryesisht individëve të cilët, për shkak të detyrimeve sociale ose profesionale, nuk dëshirojnë të qëndrojnë pa dhëmbë për një kohë të gjatë ose nuk rezistojnë përdorimin e mekanizmave të zakonshme protetike të përkohshme të vendosura për periudhën ndërmjet vendosjes së implantit dhe përfundimit të osseointegrimi. 

Proteza e vendosur mbi implantet për ngarkim të menjëhershëm kërkon planifikim të veçantë nga protezisti dhe merr parasysh faktorë të tillë si densiteti kockor dhe stabiliteti fillestar i implantit gjatë vendosjes, numri dhe pozicioni i implanteve, zona e gojës që korrigjohet, gjendja e pjesës tjetër të bllokut të indeve orale, çdo lëvizje funksionale dhe jofunksionale dhe gjashtëshe etj.

A person with open mouth showing his teeth replacement transformation using immediate loading implantology in Albania.

Përse të Zgjidhni Implantologjinë me Ngarkesë të Menjëhershme?

Kur vendosni të bëni një operacion implant dentar i cili përmban implante dentare me ngarkim të menjëhershëm, atëherë do t'i gjeni dhëmbët tuaj funksionalë dhe estetikisht të këndshëm vetëm në pak orë. Në të njëjtën kohë, do të jeni në gjendje të rifilloni aktivitetet tuaja normale të përditshme menjëherë pasi të keni përfunduar procedurën. 

Për më tepër, kur nuk ju mungon një dhëmb, atëherë nuk do të përjetoni asnjë problem estetik apo vetëvlerësimi që lidhet me edentulizmin (me fjalë të tjera - mungesën e dhëmbëve / të qenit tërësisht ose pjesërisht pa dhëmbë, ose të keni një ose më shumë dhëmbë të humbur). 

Ngarkimi i menjëhershëm i implanteve karakterizohet nga rezultatet e shkëlqyera estetike dhe funksionale dhe u drejtohet personave që për shkak të detyrimeve sociale apo profesionale nuk lejohen të shfaqen pa dhëmbë.

Duhet të dini se nëse kushtet e higjienës suaj të dhëmbëve nuk janë të favorshme për një ngarkim të menjëhershëm, atëherë, si rrjedhojë, nuk do të keni një shërim korrekt të kockave.

All on 4, all on 6, all on 8 in Albania.

Procedura e Implantologjisë me Ngarkesë të Menjëhershme

Ekzaminime për Diagnostifikim

Para së gjithash, duhet të merret parasysh përshtatshmëria e pacientit për vendosjen e implantit me funksion të menjëhershëm dhe nëse teknika e karikimit të drejtpërdrejtë është e përshtatshme për rastin e tij. Dentistët duhet të dinë historikun e plotë dentar dhe mjekësore të pacientëve përpara se të kryejnë teste të ndryshme diagnostikuese. Këto teste përfshijnë fotografi, rreze x dhe një skanim të veçantë CT dentar. Të dhënat nga këto teste do të analizohen, pasi është jetike të vlerësohet cilësia e kockës që do të rrethojë implantet dentare.

Një foto në mes të vendosjes së menjëhershme të implantit për të zëvendësuar dhëmbët që mungojnë.

Kirurgjia

Me anë të teknologjisë speciale dixhitale është bërë një mostër i kockave të nofullës, mbi të cilin do të planifikohet një copë speciale kirurgjike që do të përcaktojë me saktësi absolute pozicionin dhe këndin e vendosjes së secilit implant.

Kirurgu juaj më pas do ta vendos implantin direkt në nofullën tuaj duke përdorur këtë pajisje kirurgjikale. Dhëmbët tuaj artificialë do të ngjiten në implantin dentar menjëherë pas përfundimit të operacionit. Një operacion për të futur implantin është një procedurë mjaft e shkurtër dhe zakonisht kryhet nën anestezi lokale.

Kur Është e Mundur një Implantologji me Ngarkesë të Menjëhershme?

Kur i referoheni implanteve dentare me ngarkim të menjëhershëm, duhet të dini se ato nuk janë një procedurë universale. Pacienti duhet të plotësojë një sërë kushtesh në mënyrë që trajtimi të jetë i zbatueshëm dhe i suksesshëm. Për të pasur një implant me ngarkesë të menjëhershme, duhet të plotësoni kushtet e mëposhtme: 

 • Të jesh një pacient i shëndetshëm pa pasur ndonjë gjendje paraekzistuese
 • Të jesh pacient me zakone të mira të higjienës orale si dhe të kuptosh teknikën që duhet zbatuar
 • Të kesh një kockë nofulle me një vëllim kockor adekuat
 • Të ketë një kualitet të mjaftueshme kockore
 • Mungesa e sëmundjeve të kockave
 • Nuk ka historik dentar të bruksizmit (kërcitje e tepërt e dhëmbëve)
 • Duke pasur një implant dentar i cili ka një morfologji adekuate si dhe një sipërfaqe
 • Shkallë e kënaqshme e stabilitetit të implanteve
 • Forcat okluzale harmonike dhe funksioni i sistemit oral
 • Heqja e kujdesshme e dhëmbëve dhe pastrimi kirurgjik i lezioneve cistike
 • Lartësia dhe gjerësia e favorshme e kockës së mbetur
 • Mungesa e historikut të rënduar mjekësore
Showing a person before his teeth replacement and after dental implants smiling.

Cilat Janë Përfitimet e Implantologjjisë me Ngarkesë të Menjëhershme?

Kur dentisti konfirmon se Implantologjia me ngarkim të menjëhershëm është një procedurë e përshtatshme për pacientin, atëherë ai ose ajo do t'ju informojë për avantazhet që ofron kjo teknikë. Disa nga ato përfitime janë:

 • Një kohë minimale pritjeje për të bërë teknikën e korrigjimit të dhëmbëve që ju mungojnë.
 • Ju do t'i nënshtroheni vetëm NJË operacioni.
 • Mishrat janë përshtatur në një mënyrë më të mirë me kurorën dhe e bëjnë implantin të duket si një dhëmb natyral.
 • Është imitimi më i plotë i dhëmbëve natyralë.
 • Ato eliminojnë dhimbjen e shkaktuar nga protezat të cilat me kalimin e kohës nuk përshtaten në mënyrë perfekte në gojë.
 • Ato ndihmojnë në mbrojtjen e kockës së nofullës. 
 • Më e pranueshme për pacientët (krahasuar me zëvendësuesin e lëvizshëm)
 • Ofron prodhim efikas të korrigjimit përfundimtar.
 • Reduktimi i kohës që i duhet pacientit për të qëndruar pa dhëmbë.
 • Numri i dhëmbëve që duhet të restaurohen nuk ka rëndësi, ngarkimi i menjëhershëm i implanteve mund të kryhet në rast se mungon një dhëmb ose disa dhëmbë.
 • Reduktimin e vizitave dhe takimeve të nevojshme.
 • Eliminoni nevojën për të përdorur proteza të lëvizshme.
 • Ndalon përthithjen e keqe dhe të vjetërësimit të kockës së nofullës.
 • Norma të ngjashme të larta suksesi me karikim konvencional.
 • Lartësia më e qëndrueshme e mishrave të dhëmbëve dhe kockave rreth implanteve në krahasim me ngarkimin konvencional.

Kundërindikimet për Aplikimin e Metodës së Implantologjisë me Ngarkesë të Menjëhershme

Holding a person mouth open to showcase the screws of dental implants before placing top quality implants.

Pikat e mëposhtme janë kundërindikacione për aplikimin e metodës së implantologjisë me ngarkesë të menjëhershme:

 • Historiku i rënduar mjekësore i pacientit dentar
  • Shëndeti i keq i përgjithshëm
  • Heksadecimal i rëndë jofunksional (p.sh., bruksizëm)
  • Substrat kockor me cilësi të ulët
  • Lartësia e kockave të thembra <12 mm. në fushën e interesit
  • Trashësia e yndyrës së kockës alveolare <6 mm në zonën e interesit
  • Pamundësia për të gjetur vendndodhje të përshtatshme me shpërndarje të kënaqshme
  • Të gjitha kundërindikacionet e përgjithshme për vendosjen e implantit.

Si të Mirëmbani një Implant me Ngarkesë të Menjëhershme?

Komplikimet që lidhen me implantet dentare janë gjerësisht të ditura. Këto komplikime mund të çojnë në humbjen e osseointegrimit dhe dështimin e implantit. Mirëmbajtja e duhur e pacientit, higjiena e shtëpisë si dhe kontrollet e rregullta (seancat stomatologjike) zgjasin jetën e produkteve të implantit.

Komplikimet (të tilla si lirimi i vidave që sigurojnë protezat tek implantet ose rithithja e kockës që shkakton humbje të mukozës në një protezë të lëvizshme) mund të parandalohen lehtësisht me ekzaminime të rregullta. Nëse duhet të shtrëngohen bulonat e vendosura ose të montimit të protezave, puna përkatëse duhet të kryhet nga dentisti, me ndihmën e mjeteve dhe pajisjeve të përshtatshme për të kontrolluar momentin e shtrëngimit. Këto mjete duhet të kalibrohen në intervale të rregullta.

Nëse pacienti vihet në dijeni për ndonjë problem, atëherë duhet të kontaktojë sa më parë dentistin e tij, për të rivendosur funksionimin e denjë të protezave. Nëse takimi me dentistin nuk është caktuar në kohë, vida e fiksimit ose vida e protezës mund të thyhet dhe/ose implanti të humbasë, me pasoja negative për korrigjimin. Dentistët duhet të këshillojnë pacientët e tyre në këtë çështje.

Komplikimet mund të jenë biologjike (humbja e integrimit) ose mekanike (thyerja e një komponenti për shkak të ngarkesës së tepërt). Nëse nuk ndodhin komplikime, kohëzgjatja e komponentëve dhe e gjithë protezës varet nga forca mekanike, në varësi të stresit të akumuluar të komponentit.

Përse të Zgjidhni Trio Dental Center për një Implantologji me Ngarkesë të Menjëhershme?

Pacientët duan dhe kanë nevojë për plane të sigurta dhe efektive të trajtimit të dhëmbëve që mund të kryhen sa më shpejt të jetë e mundur dhe me sa më pak dhimbje dhe parehati të jetë e mundur. Vendosja dhe ngarkimi i menjëhershëm i implanteve janë teknika të vlefshme për dentistët, por aftësia dhe përvoja e personelit mjekësor, si dhe ekspertiza për të përcaktuar përshtatshmërinë e pacientit për vendosjen dhe ngarkimin e menjëhershëm të implanteve, janë kritike për të siguruar rezultate të suksesshme afatgjata. 

Në Klinikën tonë Dentare në Tiranë, Shqipëri ne kemi specializimin e nevojshëm dhe së bashku me përvojën tonë shumëvjeçare në vendosjen e implanteve dentare me ngarkesë të menjëhershme mund t'ju sigurojmë një buzëqeshje perfekte brenda një dite me një operacion të vetëm me një kosto të përballueshme. Trio Dent Tirana është zgjedhja më e përshtatshme për implantet tuaja të ngarkimit të menjëhershëm që mund të gjeni ndonjëherë në Tiranë, Shqipëri. 

Implantet me ngarkim të menjëhershëm janë tani trajtimi i zgjedhur për dhëmbët e humbur, por ato sigurisht që nuk zëvendësojnë dhëmbët natyralë. Në klinikën tonë dentare, ne respektojmë dhëmbët natyralë dhe bëjmë ç'është e mundur për t'i mirëmbajtur ato përpara trajtimit të implantit. 

Mos hezitoni të caktoni një takim. Kontaktoni tani Trio Dent dhe ju sigurojmë se nuk do të pendoheni!

Pyetjet e Bëra Më Shpesh

Nisur nga ekzaminimi i plotë para operacionit, përvoja jonë dhe literatura e dokumentuar ndërkombëtare tregojnë qartë se trajtimi me implante dentare është i sigurt, me përqindje suksesi 96-99%.

Operacioni kryhet nën anestezi lokale dhe është plotësisht pa dhimbje. Mund të shfaqen shqetësime të vogla pas procedurës së operacionit; megjithatë, çdo efekt anësor është zakonisht i butë dhe i lehtë për t'u trajtuar. Shumica e pacientëve e trajtojnë lehtësisht shqetësimin me një qetësues të thjeshtë.

Kariesi mund të mos krijohet kurrë në një implant dentar, por kjo nuk do të thotë që ne nuk duhet të kujdesemi për të siç do të bënim me çdo dhëmb tjetër. Kërkesat e mirëmbajtjes përfshijnë higjienën adekuate orale me furçë dhe furça ndërdhëmbore ose fill, dy herë në ditë.

Gjithashtu është e nevojshme të ri-ekzaminohet dhe pastrohet në klinikën dentare çdo gjashtë muaj. Ekzaminimi përfshin një ekzaminim klinik dhe - nëse është e nevojshme - radiografik.

Duke pasur parasysh higjenën e mirë orale dhe vizitat e rregullta te dentisti, një implant dentar me cilësi të lartë mund të mbetet i paprekur për dekada, madje edhe për jetën.

Materiali nga i cili krijohen implantet dentare është titani, një metal biokompatibël me trupin e njeriut, siç u zbulua nga "babai" i lartpërmendur i implantologjisë moderne dentare, Per-Ingvar Brånemark. Brenda një kohe të shkurtër, titani bashkohet me kockën dhe mbetet i qëndrueshëm, duke siguruar funksionimin e rregulltë të përtypjes me vendosjen e dhëmbit artificial.

Kontaktoni

Merrni shërbim ekselent me Trio Dental Center dhe kurseni deri në 70%
sqShqip
Request a Free Estimate, fill out the form below.