Implante Dentare Tiranë, Kurse deri në 70%

me Trio Dental Center Klinikë lider për Implante Dentare në Shqipëri 

Tabela e përmbajtjes

Implante Dentare ne Tirane, zgjidhja me e mire per ju!

https://dentaltrio.com/wp-content/uploads/2022/02/221644644_322674786111598_157753429013311543_n.jpg

Implantet Dentare në Shqipëri janë trajtimi më modern për restaurimin e zonave “bosh” në gojën tonë. Në Trio Dent vendosja e implanteve dentare kryhet nga stomatologë profesionistë dhe të specializuar të cilët respektojnë të gjitha rregullat e veçanta të sigurisë së trajtimeve të kujdesit dentar.

Nëse jeni duke kërkuar për implante dentare me çmim të përballueshëm në Shqipëri, atëherë Trio Dental Clinic është vendi i duhur. Klinika jonë dentare ofron çmimet më të ulëta të trajtimeve dhe paketave dentare në Shqipëri. Nuk ka rëndësi nëse jeni shtetas shqiptar apo jetoni jashtë vendit – në të dyja rastet klinika jonë ju garanton cilësinë më të mirë të shërbimeve me çmimet më ekonomike.

Trio Dental Clinic ju garanton rezultate të shpejta dhe të përhershme, me standardet më të larta të implanteve dentare. Ne hartojmë dhe personalizojmë planet tuaja të trajtimit dentar, si dhe i përfundojmë të gjitha procedurat shpejt për të rikthyer buzëqeshjen tuaj të shkëlqyeshme në një periudhë sa më të shkurtër kohore.

Stafi ynë i specialistëve

Ne kemi zgjedhur një ekip të specializuar me emrat më të mirënjohur në vend.

Ne jemi këtu për t'ju ndihmuar të zgjidhni ekspertin e duhur për realizimin e konsultës tuaj!

Kristina Beqiraj

Asistente e Kirurgjisë

Jessica

Menaxhere e Përgjithshme

Artjola

Kujdesi Ndaj Klientit

Mikaela

Kujdesi Ndaj Klientit

Rezultatet Tona

Rastet e fundit klinike për Implantet Dentare para dhe pas

Klinika e Implanteve Dentare në Tiranë, Shqipëri për Kirurgjinë e Implantit të Dhëmbëve me Kosto të Përballueshme

Po kërkoni një klinikë dentare me implantet dentare më të mira në Shqipëri? Përgjigja për pyetjen tuaj është Trio Dental Center. Ne jemi këtu për të ofruar trajtimin dentar më efikas dhe cilësor, por me çmimet më të përballueshme të implanteve dentare.

Trio Dental Center është pajisur me aparaturat më moderne teknologjike, të cilat plotësojnë të gjitha rregullat e sigurisë dhe higjienës në përputhje me legjislacionin europian, duke garantuar kështu një nivel të lartë të shërbimeve të ofruara në Shqipëri. Ne përdorim teknikat më efektive të trajtimeve dentare si dhe përdorim një qasje të individualizuar për çdo pacient. 

Prandaj, çdo pacient paraqet një sfidë të veçantë! Çdo pacient tërheq vëmendjen tonë dhe trajtohet me kujdes. Qëllimi ynë është kryesisht të lehtësojmë çdo dhimbje dhëmbi që pacienti po përjeton dhe më pas t'i prezantojmë pacientit plane të ndryshme trajtimi alternativ, në mënyrë që ai ose ajo të zgjedhë planin e trajtimit me të cilin mund të përballojë mendërisht, përkohësisht dhe financiarisht.

Dental Implants in Albania results before and after.

Çfarë Është Një Implant Dentar dhe Pse Njerëzit Kanë Nevojë Për Atë?

Implantet dentare janë një temë diskutimi prej disa vitesh, pasi ato po bëhen gjithnjë e më të njohura në publikun e gjerë. Mundësitë që i kanë dhënë stomatologjisë moderne janë të jashtëzakonshme dhe rezultatet janë të mahnitshme. Implantet dentare janë një rrënjë dentare artificiale e krijuar nga titani, që përdoret në rastet e humbjes së dhëmbit ose dhëmbëve. Implantet e titanit të implantuara në kocka janë projektuar, prodhuar dhe aplikuar për herë të parë te pacientët nga profesori suedez Dr. Branemark në vitin 1952.

Implanti dentar vendoset në mënyrë kirurgjikale në kockën e nofullës, për të mbajtur një urë, kurorë, apo edhe një protezë të plotë, duke zëvendësuar rrënjën e dhëmbit të humbur.

Është plotësisht i pajtueshëm me indet e trupit të njeriut dhe ka aftësinë të integrohet në kockat përreth, duke u bërë në thelb pjesë e tyre (oseointegrimi) që është faktori kyç i cili siguron jetëgjatësinë e rezultatit.

Implantet me dhëmbë artificialë duken njësoj dhe në shumicën e rasteve, më mirë se dhëmbët natyrale origjinale dhe janë shumë të zakonshëm në Evropë.

Përbërja e Një Implanti Dentar

Në radhë të parë duhet të njohim pjesët e një dhëmbi për të kuptuar korrespondencën e tyre me pjesët e një implanti. Dhëmbi natyral përbëhet nga kurora dhe rrënja. Kurora është pjesa e dhëmbit që duket në gojë dhe ndodhet mbi vijën e mishrave të dhëmbëve, ndërsa rrënja nuk duket në gojë sepse është nën vijën e mishrave të dhëmbëve brenda kockës së nofullës.

Për të përshkruar një implant dentar, duhet të dimë se ai përbëhet nga tre pjesë në vend të dy pjesëve që përbëjnë dhëmbin natyral. Ky është vetë implanti dentar që vendoset në kockën e nofullës dhe zëvendëson rrënjën, është një mbështetës që lidh implantin me pjesën e tretë dhe kjo pjesë e tretë është rasti, i cili zëvendëson kurorën e dhëmbit të përmendur më sipër. 

An image showing the replacement of missing teeth with all on 6 dental implants.

Cilat Janë Përfitimet e Procedurës së Implanteve Dentare në Shqipëri?

Të kesh një implanti dentar ka shumë përfitime për t'ju ofruar. Disa prej tyre përfshijnë:
Mbrojtja e dhëmbëve të mëvonshëm, indeve të hundës, të dhëmbëve, pasi nuk kërkohet sfumimi i dhëmbëve për të rivendosur një të humbur.
Ruajtja e lartësisë së kockës alveolare në vendet e humbjes së dhëmbit për shkak të osseointegrimit me implantin.
Estetikisht, pasi është një kopje e vërtetë e dhëmbit natyral, duke ruajtur konturin e indeve të buta (mishrat) që rrethojnë implantin.
Aftësia e shkëlqyer e përtypjes, duke shmangur paqëndrueshmërinë e punës protetike të lëvizshme.
Zgjidhje afatgjatë dhe plotësisht e parashikueshme për sa i përket rezultatit.
Në planin afatgjatë është një zgjidhje më ekonomike sesa urat dhe protezat e plota ose të pjesshme të cilat në një moment mund të kenë nevojë të zëvendësohen.
Të folurit në mënyrë komode, rivendosja e formës së fytyrës dhe rritja e vetëbesimit të personit.
Ato stabilizojnë protezat.
Dhëmbët e bërë mbi to duken të natyrshëm.

All on 4, all on 6, all on 8 in Albania.
Perfect smile with dental implants in Albania.

A ka disavantazhe vendosja e Implanteve Dentare?

Kur flitet për implantet dentare, i vetmi disavantazh që mund të përmendet është periudha e pritjes për të përfunduar restaurimin e hapësirave të hundës. Një periudhë pritjeje është e nevojshme për të arritur osteointegrimin përpara se të ngarkohen me protezë në mënyrë që të formojnë një tërësi të vetme dhe krejtësisht të qëndrueshme me kockën e nofullës. Përkundër kësaj, këtë mund ta plotësojë stomatologu i specializuar në vendosjen e implanteve dentare, bazuar në të dhënat klinike dhe radiologjike si dhe në historinë mjekësore të kandidatit për implant. 

Impianti Dentali in Albania | A Guide To Dental Implant Trips

Il tempo di attesa tra l'estrazione di un dente e l'inserimento di un impianto dentale

Il tempo di attesa tra l’estrazione di un dente e l’inserimento di un impianto dentale può variare significativamente in base a diversi fattori, tra cui la condizione dell’osso mascellare del paziente e la necessità di procedure aggiuntive come l’innesto osseo. Ecco un’analisi dettagliata per comprendere meglio i tempi:

Fattori Determinanti

 • Condizione dell’Osso: La qualità e la quantità dell’osso mascellare rimanente dopo l’estrazione sono cruciali. Se l’osso è sano e sufficiente, potrebbe essere possibile procedere con l’impianto più rapidamente.
 • Necessità di Innesto Osseo: Nei casi in cui l’osso non sia adeguato per supportare l’impianto, potrebbe essere necessario un innesto osseo. Questo richiede tempo aggiuntivo per la guarigione prima che l’impianto possa essere inserito.
 • Salute Generale e Fattori di Rischio: Le condizioni generali di salute del paziente e fattori specifici come il fumo o il diabete possono influenzare i tempi di guarigione e, di conseguenza, il momento ideale per l’inserimento dell’impianto.

Tempistiche Comuni

 • Inserimento Immediato: In alcuni casi selezionati, quando le condizioni dell’osso sono ottimali e non vi sono infezioni, è possibile inserire l’impianto immediatamente dopo l’estrazione. Questo approccio è noto come “impianto post-estrazione immediato”.

 • Breve Attesa: Se l’osso mascellare è in buone condizioni ma si preferisce attendere per la guarigione iniziale dei tessuti, l’impianto può essere inserito dopo circa 2-3 mesi dall’estrazione.

 • Attesa Prolungata: Nei casi in cui sia necessario un innesto osseo o altre procedure preparatorie, l’attesa può estendersi da 6 a 9 mesi o anche più, a seconda del tempo necessario per la completa integrazione dell’innesto e la guarigione dell’osso.

Consigli per una Scelta Informativa

La decisione su quando inserire un impianto dopo l’estrazione di un dente dovrebbe sempre essere presa in collaborazione con il proprio dentista o specialista in implantologia, considerando le specifiche condizioni orali e le esigenze del paziente. Un’attenta valutazione pre-trattamento, inclusa l’analisi radiografica o la tomografia computerizzata, può aiutare a determinare il momento più opportuno per l’impianto, garantendo i migliori risultati possibili e una lunga durata dell’impianto.

Conclusione

La tempistica per l’inserimento di un impianto dentale dopo l’estrazione di un dente dipende da variabili individuali legate alla salute orale e alle condizioni specifiche di ciascun paziente. La comunicazione aperta con il proprio dentista e la comprensione delle fasi del processo di guarigione e preparazione sono essenziali per assicurare un esito di successo e una soddisfazione duratura.

Correlazione tra Terapia Canalare e Impianti Dentali: Un’Analisi Ottimizzata

L’endodonzia, o terapia canalare, e gli impianti dentali rappresentano due approcci fondamentali nella moderna odontoiatria restaurativa, offrendo soluzioni efficaci per preservare o sostituire denti compromessi. Entrambi i trattamenti hanno l’obiettivo comune di migliorare la salute orale e la qualità della vita dei pazienti, ma si applicano in scenari clinici diversi. Ottimizzare la comprensione della loro correlazione può aiutare i pazienti a prendere decisioni informate riguardo alle opzioni di trattamento disponibili.

Terapia Canalare: Una Soluzione Conservativa

La terapia canalare è un trattamento endodontico che mira a salvare un dente naturale il cui polpa (il tessuto molle all’interno dei denti che contiene nervi e vasi sanguigni) è infetto o danneggiato. Questo procedimento implica la rimozione del tessuto polpale infetto, la pulizia e la disinfezione del canale radicolare, seguita dal riempimento e sigillatura dello spazio canalare. L’obiettivo è di preservare il dente naturale, prevenendo la necessità di estrazione e mantenendo la funzionalità masticatoria e l’estetica del sorriso.

Implantologia Dentale: La Sostituzione dei Denti Perduti

Gli impianti dentali sono utilizzati per sostituire i denti mancanti o quelli che sono stati estratti a causa di malattie gravi, infezioni o trauma. Consistono in un perno in titanio (che funge da radice artificiale) inserito nell’osso mascellare, su cui viene montata una corona, ponte o protesi dentale. Gli impianti offrono una soluzione duratura e visivamente indistinguibile dai denti naturali, migliorando la funzione masticatoria e la fiducia nel proprio sorriso.

Correlazione e Decisione Clinica

La scelta tra terapia canalare e impianto dentale dipende da vari fattori, inclusa la condizione del dente naturale e le preferenze del paziente. La terapia canalare è spesso preferita se il dente naturale può essere salvato e mantenuto funzionale. Tuttavia, in casi dove la terapia canalare non riesce o il dente è troppo compromesso, gli impianti dentali diventano l’opzione preferibile.

Un’attenta valutazione da parte di un dentista o specialista in endodonzia è cruciale per determinare il percorso di trattamento più appropriato. Elementi come la struttura del dente residuo, l’integrità dell’osso mascellare e le aspettative del paziente vengono analizzati per formulare un piano di trattamento personalizzato.

Conclusione

La correlazione tra terapia canalare e impianti dentali evidenzia l’importanza di un approccio personalizzato nell’odontoiatria restaurativa. Entrambi i trattamenti hanno ruoli vitali nel preservare e ripristinare la salute orale, con l’obiettivo ultimo di garantire che i pazienti possano godere di una qualità di vita ottimale. La consultazione con professionisti dentali esperti e la comprensione delle opzioni di trattamento disponibili sono essenziali per prendere decisioni informate riguardo alla propria salute orale.

Gjëra Që Duhet të Dini

 • Mund të duhen disa vizita te dentisti juaj për të përfunduar të gjithë procedurën.
 • Kur vendosni një implant dentar, higjiena juaj orale duhet të jetë e shkëlqyer! Ju duhet të kujdeseni për implantet tuaja dentare me metoda të veçanta që dentisti juaj do t'ju tregojë çdo ditë.
 • Implantet ndoshta përfshihen në procedurat më të shtrenjta dentare, por mbani në mend se në shumicën e rasteve ato janë korrigjimi përfundimtar (domethënë, nuk duhet as të merreni përsëri me të ose të paguani përsëri për rregullimin e zonës).

Përse Shqipëria Është Vendi Ideal Për Implantet e Dhëmbëve?

Në Shqipëri mund të kryeni një trajtim dhëmbësh me të gjitha metodat dhe teknikat moderne të monitorimit dhe diagnostikimit. Qëllimi i klinikave dentare në Shqipëri është të ofrojnë shërbime dentare cilësore dhe estetike në një mjedis të pastër dhe mikpritës. Këtu mund të gjeni gjithçka që ju nevojitet në vetëm një vend. 

Shqipëria ju ofron mundësi të panumërta dhe paketa të plota dentare të cilat plotësojnë të gjitha nevojat tuaja dentare dhe në të njëjtën kohë ju ndihmojnë të kurseni më shumë para se çdo vend tjetër. Nuk duhet të mendoni apo të shqetësoheni për asgjë. Kur vendosni të keni një paketë trajtimi dentar në Shqipëri, atëherë thjesht relaksohuni dhe kaloni një kohë të mirë në Shqipëri. Ndërsa shijoni pushimet tuaja, mund t'i besoni krijimit të buzëqeshjes suaj së re në Trio Dent dhe ju sigurojmë që nuk do të zhgënjeheni.

Duke insistuar në detaje, duke përdorur mjete dhe materiale sa më të avancuara si dhe në bashkëpunim me specialitete të tjera stomatologjike (ortodonci, periodontologji), kur është e nevojshme, ne propozojmë zgjidhje të bazuara në teknika të vërtetuara shkencërisht për t'ju ofruar një buzëqeshje të bukur por pa thën që kjo do të jetë dëm i shëndetit oral ose harmonisë funksionale të pacientit. Për arsyet e përmendura më sipër, implantet dentare në Tiranë, Shqipëri duket se janë zgjidhja më e përshtatshme për çdo pacient që kërkon një trajtim të përballueshëm, por po aq cilësor, apo edhe më të lirë , krahasuar me trajtimet dentare të vendeve të tjera.

Zgjedhja e implanteve dentare: opsionet, kostot dhe konsideratat

Implantet dentare ofrojnë një zgjidhje efektive për ata që kanë humbur një ose më shumë dhëmbë, duke ofruar një alternativë funksionale dhe estetike ndaj protezave tradicionale. Kur konsideroni një implant të plotë dentar, është e rëndësishme të kuptoni kostot e lidhura, llojet e implanteve dentare të disponueshme dhe kohën e shërimit.

Kostot dhe opsionet në Shqipëri

Vitet e fundit Shqipëria është kthyer në një destinacion popullor për turizmin dentar, falë çmimeve konkurruese dhe cilësisë së shërbimeve të ofruara. Kostoja e një implanti dentar për harkun e sipërm mund të ndryshojë dhe çmimet e dhëmbëve në Shqipëri janë shpesh dukshëm më të ulëta se në vendet e tjera, duke ruajtur ende një standard të lartë cilësie. Kostoja e një implanti dentar me kurorë në Shqipëri mund të jetë një opsion me kosto efektive për shumë pacientë.

Materiali i implantit dhe Garancia

Zgjedhja e materialit për implant është vendimtare. Implantet e zirkonit vlerësohen shumë për cilësitë dhe forcën e tyre estetike. Për sa i përket garancive të implantit dentar, shumë klinika dentare ofrojnë zgjidhje të ndryshme, në varësi të llojit të implantit dhe materialit të përdorur. Përbërja e dhëmbëve artificialë synon të përsërisë sa më afër atë të dhëmbëve natyralë.

Konsideratat pas nxjerrjes dhe llojet e implanteve

Pas një heqje dhëmbi, pacientët shpesh pyesin se sa kohë duhet të presin për një implant ose për të ngrënë. Kohët mund të ndryshojnë në bazë të kompleksitetit të nxjerrjes dhe llojit të implantit të zgjedhur, të tilla si implantet endosseous ose ato të bëra nga zirkonium. Mbështetja shëruese mund të shkaktojë disa shqetësime, por është një fazë e rëndësishme e procesit.

Sa dhëmbë mund te vendosen në një implant të vetëm dhe sa seanca trajtimi kerkohen?

Një aspekt teknik për t'u marrë parasysh është se sa dhëmbë mund të vendosen në një implant dhe sa implante dentare mund të bëhen në një seancë. Kjo varet nga plani i individualizuar i trajtimit dhe shëndeti i përgjithshëm i nofullës së pacientit.

Mbështetja dentare dhe heqja e vidës

Abatmenti dentar është një komponent kyç që lidh implantin aktual me dhëmbin artificial. Në disa raste, mund të jetë e nevojshme të hiqni vidën e implantit për ndërhyrje korrigjuese ose mirëmbajtjeje.

Përfundime dhe Zgjedhja e Markave

Zgjedhja e markave më të mira të implanteve dentare, si p.sh Megagen ose të tjerë të njohur për besueshmërinë e tyre, është thelbësor për të siguruar rezultate afatgjata. Kur zgjidhni një opsion trajtimi dentar, është e rëndësishme të merren parasysh të gjitha këto aspekte, përveç kostos së një implanti dentar të plotë dhe çmimit të një harku dentar me zirkon, për të bërë një zgjedhje të informuar dhe të sigurt.

Si përfundim, duke zgjedhur për trajtim dentar në Shqipëri mund të jetë një zgjedhje ekonomike pa sakrifikuar cilësinë. Pacientët këshillohen të bëjnë kërkime të plota dhe të zgjedhin klinika me reputacion të mirë dhe vlerësime pozitive për të siguruar një përvojë pozitive dhe rezultate të kënaqshme.

Popular Treatments

All on 4, all on 6, all on 8 in Albania.
 • All on 4 qeramike €3200
 • All on 4 Zirkoni €3600
 • All on 6 Qeramikë €3800
 • All on 6 Zirkoni €4500
 • All on 8 Qeramikë €4500
 • All on 8 Zirconium €5600

Pyetjet e Bëra Më Shpesh

Shumica e pacientëve tanë janë kandidatë të përshtatshëm për implantet dentare. Për t'u siguruar që jeni një kandidat i mirë për këtë procedurë dentare, stafi ynë do të ekzaminojë dhëmbët dhe gojën tuaj si dhe do të bëjë një radiografi. 

Implantet Dentare janë shumë thelbësore për ata njerëz që janë amputuar nga aksidente automobilistike ose nga sëmundje neoplazike. Këta individë kanë një cilësi shumë më të mirë të jetës pas vendosjes së implanteve dentare. Nga ana tjetër, edhe nëse jeni duhanpirës ose keni një masë kockore të ulët, klinika jonë dentare ofron shumë zgjidhje për të përfunduar një procedurë të implantit dentar. 

Po patët dyshime nëse jeni një kandidat i përshtatshëm për implantet dentare, atëherë mund ta zbuloni tani vetëm duke caktuar një takim ose konsultim me stafin e Trio Dent. Na kontaktoni sot dhe ne do të caktojmë takimin tuaj fillestar, sa më shpejt të jetë e mundur.

Normalisht një implant dentar vendoset në nofull dhe më pas koha që duhet për t'u integruar plotësisht në Osseo varion nga 3 deri në 6 muaj. Kjo shërohet pa ushtruar presion shtesë mbi nxënësin dhe redukton rrezikun e dështimit të implantit. Kur implanti është plotësisht i stabilizuar, atëherë dentisti ekzaminon me kujdes gojën tuaj për të krijuar kurorën e duhur në mënyrë që të mbulojë implantin dhe qafën që i lidh ato. Një implant dhëmbi mund të përdoret për të riparuar një dhëmb të humbur edhe për një restaurim të plotë oral. Metoda të tjera janë urat ose metoda e protezës dentare si implantet që mund të krijojnë një hark të përbërë nga 10-12 dhëmbë.

Implantet dentare janë metoda më e afërt që ekziston për t’ju afruar dhëmbëve natyralë dhe në një kohë shumë të shkurtër nga vendosja e tyre do të jeni të kënaqur duke përtypur me dhëmbët tuaja të reja.

Në ditët e sotme, ekzistojnë disa lloje të implanteve të cilat ofrojnë disa opsione për dentistët në lidhje me formën, gjeometrinë, gjatësinë, diametrin dhe materialin e implantit. Në të njëjtën kohë, janë zhvilluar disa teknika të ndryshme dentare për vendosjen e tyre. Në varësi të nevojave të çdo pacienti, cilësisë dhe sasisë së kockës së nofullës, numrit dhe pozicionit relativ të dhëmbëve që mungojnë, implantologu do të vendosë për llojin e duhur të implantit, teknikën e vendosjes dhe formën e restaurimit (kurorë, urë, proteza) që do të përdoret.

Implantet e dhëmbëve mund të kategorizohen sipas:

 • Metoda dhe forma e implantit - në intrakockor (rizomorfik), diakockor dhe subperiostal
 • Koha e Vendosjes - 2 faza (vendosje me vonesë) ose 1 fazë (vendosje direkte)
 • Madhësia - diametër i madh, normal ose i vogël (mini) dhe gjatësi normale ose e shkurtër

Materiali i Prodhimit - titan, aliazh titan, zirkon

Hulumtimet shkencore kanë treguar se Implantet Dentare mund të zgjasin për shumë vite me mbi 99% sukses. Shkenca përparon çdo ditë për të qenë në gjendje të sigurojë jetëgjatësinë dhe qëndrueshmërinë e tyre të sigurt. Në fund të procedurës, pacienti duhet të monitorohet në mënyrë proaktive me kontrolle të rregullta për të siguruar rezultatin. Higjiena e shkëlqyer orale është një rregull i artë për jetëgjatësinë e implanteve.

The cost of dental implants in Albania is significantly lower than in many Western countries, with prices ranging on average from €400 to €800 per implant. However, the total cost can vary depending on the complexity of the case and the type of implant used.

Albania utilizes state-of-the-art dental implant technologies comparable to those found in leading countries in the field. Many Albanian dental clinics are equipped with advanced imaging systems, CAD/CAM (Computer-Aided Design and Computer-Aided Manufacturing) technology, and offer the latest in implant materials and procedures.
The procedure typically involves the placement of the implant post into the jawbone, followed by a healing period to allow osseointegration (the integration of the implant with the bone). A follow-up visit is required to attach an abutment and the dental crown. Local anesthesia is used to ensure patient comfort.
Yes, dental implants are safe for international patients. Albanian dental clinics adhere to strict sterilization and hygiene standards, with highly qualified professionals who often have international training and certifications.
The dental implant process can vary, typically requiring two visits to Albania. The first visit is for the implant placement, with a healing period of 3-6 months. The second visit is for the placement of the crown or prosthesis. Some cases may qualify for immediate load implants, shortening the process.
In some cases, immediate implant placement after tooth extraction is possible, depending on the condition of the bone and the specific circumstances of the extraction site. This option will be evaluated and discussed during your initial consultation.
Dental implantologists in Albania are required to have completed specialized training in implant dentistry post their dental degree. Many have additional certifications from international dental associations and have undergone extensive training programs in Europe or the United States.
Many dental clinics in Albania offer guarantees on dental implants, covering the implant and the prosthetic components. The duration and terms of these guarantees vary by clinic, so it’s advisable to inquire directly with the provider.
Research is key. Look for clinics with positive reviews, advanced technology, and experienced professionals. Additionally, consult directly with clinics, asking about their experience, technology, and case studies. International patient coordinators can also provide assistance and additional information.
Most top dental clinics in Albania cater to international patients and have staff who speak fluent English. Communication should not be an issue, but if you have concerns, inquire about language support services when arranging your visit.
Kontaktoni
Merrni shërbim ekselent me Trio Dental Center dhe kurseni deri në 70%
sqShqip
Request a Free Estimate, fill out the form below.