Urë Dentare në Shqipëri
Trio Dental Center

tek Trio Dental Center Klinikë Dentare Lider për Ura Dentare në Shqipëri!

Tabela e përmbajtjes

Urë Dentare në Shqipëri – Opsionet e Zëvendësimit të Dhëmbëve – Trio Dent

A ju mungojnë dhëmbët, përfshirë dhëmbët e përparmë? Atëhere, një urë dentare në Shqipëri mund t'ju ndihmojë të riktheni pamjen e gojës dhe dhëmbëve, si dhe funksionin e dhëmbëve tuaj. Mënyra më e përshtatshme për të parandaluar humbjen e mëtejshme të dhëmbëve është të vizitoni dentistët e Trio Dent. 

Stafi ynë mund të ndihmojë në zgjedhjen dhe eksplorimin e opsioneve më të mira të zëvendësimit të dhëmbëve, duke përfshirë urat dentare. Ofrojmë urat dentare më të përballueshme në Tiranë; Shqipëria dhe ne ju ndihmojmë të shmangni të gjitha efektet negative shëndetësore, që krijojn dhe shfaqin dhëmbët e humbur. 

Nëse dëshironi të jeni të sigurt për pamjen tuaj dhe të buzëqeshni sërish në mënyrë komode, atëherë duhet të flisni sot me dentistët e Trio Dent dhe ne do t'ju caktojmë një takim për të filluar procedurën e vendosjes së urës dentare. 

Stafi ynë i specialistëve

Ne kemi zgjedhur një ekip të specializuar me emrat më të mirënjohur në vend.

Ne jemi këtu për t'ju ndihmuar të zgjidhni ekspertin e duhur për realizimin e konsultës tuaj!

Kristina Beqiraj

Asistente e Kirurgjisë

Jessica

Menaxhere e Përgjithshme

Artjola

Kujdesi Ndaj Klientit

Mikaela

Kujdesi Ndaj Klientit

Rezultatet Tona

Rastet e fundit klinike për Implantet Dentare para dhe pas

Çfarë Është Një Urë Dentare?

Ura e dhëmbëve është një metodë shumë e zakonshme, e cila përdoret për të zëvendësuar një ose më shumë dhëmbë që mungojnë. Është një formë e punës protetike fikse sepse ngjitet në mënyrë të përhershme me gojën duke rezultuar në rikthimin e funksionit të saj, duke ruajtur të pandryshuar estetikën e buzëqeshjes dhe të fytyrës.

Karakteristika kryesore e një ure dentare është se ajo mbështetet në të paktën dy dhëmbë natyrale ngjitur (tela), të cilët fillimisht duhet të bluhen. Mbi to është ngjitur fort me llaç ngjitës, ndërsa boshllëku mbulohet me një dhëmb shtesë artificial.

Urat më të mëdha dentare bëhen në varësi të numrit të dhëmbëve që janë hequr dhe dhëmbëve që do të përdoren si mbështetës. Së fundi, një urë dentare mund të bazohet në dhëmbë natyrale ose artificiale, domethënë., implantet e dhëmbëve, ose një kombinim i të dyjave.

Si Krijohen Urat Dentare?

Pasi ortodonti ka bërë diagnozën dhe është vendosur, së bashku me pacientin, të zgjidhet mungesa e të dhënave dentare me urën dentare, do të vijojnë hapat e mëposhtëm:

 1. Lakim i dhëmbëve të mbetur:Pas anestezisë, ortodonti do të gërryer dhëmbët ngjitur. Këta dhëmbë quhen atëherë mbajtëse, pasi tek ato do të mbështet ura juaj dentare.
 2. Marrja e formës së dhëmbëve:Ortodonti do të marrë formën e gojës tuaj në një material të butë për t'i dërguar te dentisti i cili do të ndërtojë urën tuaj dentare.
 3. Pjesa e përkohshmeNë varësi të modelit diagnostikues, do të bëhen rrathë të përkohshëm për t'u vendosur mbi mbështetëset për kohën e nevojshme derisa të ndërtohet ura. Kështu, ruhet estetika dhe shëndeti i elementëve të konsumuar.
 4. Prova metalike:Këtu testohet struktura metalike e urës. Ortodonti bën teste për të parë nëse është rregulluar mirë ose nëse ka nevojë për korrigjim.
 5. Testi i ngjyrës:Ortodonti merr ngjyrën e dhëmbëve të pacientit dhe e dërgon përsëri në laborator.
 6. Testi i urës:Më pas ortodonti teston plotësisht urën dentare dhe bën ndryshimet e nevojshme. Më pas ai e dërgon urën dentare për herë të fundit në punishten e teknikut dentar për ta përfunduar dhe përmirësuar atë.
 7. Ngjitja e urës:Ortodonti mbulon telat e mprehta me një pastë dhëmbësh të veçantë dhe vendos urën e dhëmbit në gojën tuaj.
 8. Kontrollet e mëvonshme:Pas një periudhe përdorimi, ortodonti do të caktojë një datë për të kontrolluar nëse gjithçka po funksionon siç duhet me urën e implantit.

Llojet e Urave Dentare

Kategoritë në Varësi të Teknikës së Mbështetjes

Ato dallohen në:

Lloji klasik:përbëhet nga një ose më shumë dhëmbë artificialë të cilët janë ngjitur në dy kurora që vendosen në dhëmbë në të dyja anët e atyre që mungojnë (është metoda më e zakonshme e vendosjes së një ure dentare)

Mbështetur nga implant:vendosen një ose më shumë implante dentare për të zëvendësuar telat e dhëmbëve.

Me hark:ka zgjidhje urgjente (p.sh., kur mungon një molar i pasmë) dhe mbushje me kosto të ulët, kur nuk ka asnjë dhëmb në dispozicion për të mbështetur urën.

Lloji Maryland:është rivendosje protetike më pak invaziv për të zëvendësuar një dhëmb, me heqje ose lëvizje minimale të dhëmbit. Ky lloji e ka marrë emrin e tij nga Universiteti i Maryland ku u zbulua teknika përkatëse. Në këtë rast dhëmbi mbahet me pendë të posaçme në dhëmbët ngjitur (përbri).

Kategoritë në Varësi të Materialit të Tyre të Prodhimit

Ato dallohen në:

Metalike-qeramike:përdoren gjerësisht. Ato janë më të shtrenjta se metali-akrilik dhe më të lira nga ato që janë komplet qeramike.

Komplet qeramike:struktura e tyre është prej porcelani dhe nuk kanë bërthamë metalike. Janë lloje të reja urash dentare, por përdorimi i tyre është i kufizuar vetëm në pjesën e përparme të gojës ndërsa kanë një forcë relativisht të reduktuar me një kosto relativisht të lartë.

Zirkoni (ose zirkonia):Struktura e tyre përbëhet nga oksid zirkoniumi i mbuluar me porcelan. Ky material është shumë rezistent ndaj presionit, ka ngjyrë të bardhë dhe lejon që drita të kalojë nëpër porcelan, kështu që është zgjedhja më e shtrenjtë.

Metalik-akrilik:një zgjedhje ekonomike por me qëndrueshmëri të ulët.

Ura dentare metalike:ato përdoren më rrallë, pavarësisht qëndrueshmërisë së tyre të madhe dhe kostos së ulët, ato janë të shëmtuara. Ato krijohen tërësisht prej metali (zakonisht ari).

Kur Duhet të Vendosen Urat Dentare?

Dentisti gjatë ekzaminimit të dhëmbëve tuaj do të vlerësojë nëse një urë dentare duhet të vendoset për të arritur një rezultat të sigurt dhe të përhershëm. Vendosja e një ure dentare presupozon ekzistencën e dhëmbëve të shëndetshëm pranë boshllëqeve mbi të cilat do të bazohet ura dentare. 

Rastet në të cilat vendoset një urë dentare përfshijnë:

 • Përmirësimi i pamjes estetik dhe mënyrën e të folurit të pacientit kur një ose më shumë dhëmbë mungojnë në pjesën e përparme të gojës.
 • Përmirësimi i përtypjes, i cili ndikohet në mënyrë negative kur mungojnë dhëmbët.
 • Mbrojtja e dhëmbëve që ndodhen përbri dhe pjesëve të dhëmbit që mungon. Kur një dhëmb bie është e mundur që dhëmbët përbri të kthehen ose të rrëshqasin drejt boshllëkut që është krijuar. Përkatësisht, dhëmbët konkurrues (d.m.th., dhëmbët e kundërt të nofullës së sipërme ose të poshtme) mund të rrëshqasin poshtë ose të ngrihen lart. E gjithë kjo mund të shmanget duke vendosur një urë.
 • Për të rivendosur shpërndarjen uniforme të forcave të ushtruara në gojën e pacientit gjatë përtypjes. Me anë të një anestezie të plotë dentar gjatë përtypjes, mbi dhëmbët ushtrohen forca vertikale dhe horizontale, të cilat shpërndahen në mënyrë të barabartë në të gjithë dhëmbët. Nëse një ose më shumë dhëmbë mungojnë, atëherë ky ekuilibër është i çrregullt. Si rezultat, dhëmbët e mbetur ngarkohen me forcë më të madhe. Kështu, ndërtimi i një ure mund të rivendosë në nivele normale ekuilibrin e forcave që rëndojnë dhëmbët gjatë përtypjes.
Shfaqja e urave dentare për dhëmbët natyralë të njeriut si një procedurë më e mirë e zëvendësimit të dhëmbëve.

Përse Më Nevojitet Një Urë Dentare?

Keni një dhëmb apo shumë dhëmbë të humbur? Atëherë kjo mund të ndikojë tek ju dhe tek shëndeti juaj në mënyra të ndryshme. Një urë dentare mund të adresojë këto ndryshime, kur përfshin:

 • Duke ju rikthyer buzëqeshjen
 • Rivendosja e aftësisë për të përtypur në mënyrën e duhur
 • Rivendosja e të folurit dhe shqiptimit tuaj
 • Ruajtja e formës së fytyrës
 • Rirregullimi i mënyrës së kafshimit tuaj në mënyrë që të shpërndani në mënyrën e duhur forcën kur përtypni
 • Parandalimi i lëvizjes së dhëmbëve tuaj të mbetur nga pozicioni i tyre i duhur

Parakushtet Para Vendosjes së Urave Dentare

Dentisti do të vlerësojë nëse ura dentare është zgjidhja e duhur kundrejt alternativave që keni, fillimisht duke ekzaminuar nëse dhëmbët ekzistues plotësojnë kushtet e duhura, për të arritur vendosjen e sigurt të saj dhe për të përballuar çdo problem me trajtimet e tjera. Pra, në këtë rast:

 • Kërkohet të ketë dhëmbë në të dy anët e hapësirës së zbrazët, në mënyrë që ura të ketë mbështetje në të dy skajet.
 • Dhëmbët natyralë mbi të cilët do të mbështetet ura duhet të jenë të shëndetshëm dhe të qëndrueshëm. Nëse dhëmbi ka karies ose nëse nuk është i qëndrueshëm, nuk mund të përdoret si bazë për urë.
 • Numri i dhëmbëve që mungojnë radhazi nuk duhet të jetë i madh.
 • Simptomat e sëmundjes periodontale si gingiviti ose periodontiti nuk duhet të jenë të pranishme. Sëmundja do të duhet të kurohet plotësisht përpara se të merret një gjurmë për të ndërtuar urën dentare.
 • Pacienti nuk duhet të neglizhojë higjenën e tij orale dhe nëse ka indikacione të tilla, është mirë të kemi parasysh se jetëgjatësia e një ure dentare do të reduktohet ndjeshëm, nëse ai vazhdon të mos merret me zell me higjenën e tij orale.

Megjithatë, stafi dentar i Trio Dent është këtu për t'ju ndihmuar të zgjidhni të gjitha problemet tuaja të kujdesit dentar dhe për t'i dhënë një zgjidhje çdo problemi që mund të jetë një stepje për vendosjen e urës dentare.

Çfarë Ndodh Gjatë Një Procedure Të Një Urë Tradicionale Dentare?

Kërkohen të paktën 3 vizita në klinikën dentare për të përfunduar procesin e prodhimit dhe vendosjes së një ure dentare:

Në Vizitën e Parë

Riparohen të gjitha dëmtimet e dhëmbëve dhe mishrave të dhëmbëve, si heqja e kariesit, denervimi (trajtimi endodontik), vendosja e mbushjes etj. Në rast të humbjes së dhëmbëve natyralë për mbështetjen e tij duhet të jetë paraprirë vendosja e implanteve.

Pas anestezisë lokale, dhëmbët bluhen (1 deri në 1,5 mm të indit dentar) në mënyrë që të krijohet hapësira e nevojshme për materialin e kurorës që të mbështesë urën dentare. Pas kësaj, në dhëmbë vendoset një material i butë për të marrë përshtypjen ('masat') sipas të cilave dentisti do të ndërtojë urën.

Dhëmbët mbulohen me një kurorë mbrojtëse të përkohshme dhe më pas pacienti nën drejtimin e dentistit vendos për materialin nga i cili do të krijohet ura dentare.

Lloji i përshtatshëm i urës për çdo rast varet:

 1. nga gjendja e dhëmbëve natyralë që mund të mbështesin urën 
 2. nga numri dhe vendndodhja e dhëmbëve që mungojnë 
 3. nga kërkesat estetike si dhe 
 4. nga mundësitë financiare të pacientit.

Në Vizitën e Dytë

Skajet e buta dentare të përkohshme hiqen për të provuar nëse ura përshtatet siç duhet në gojën tuaj. Përzgjidhet ngjyra e përshtatshme që të përputhet në mënyrë të përkryer me ngjyrën e dhëmbëve tuaj natyralë dhe kurorat e përkohshme ripozicionohen.

Në rast se pacienti zgjedh të bëjë zbardhjen e dhëmbëve, kjo duhet bërë në mënyrë rigoroze, përpara se të zgjedhë një ngjyrë për shkak se materiali i urës nuk zbardhet gjatë procesit të zbardhjes.

Në Vizitën e Tretë dhe Të Fundit

Ura vendoset në gojën e pacientit. Në rast se aplikimi është i përsosur, ngjitet përgjithmonë në mbështetëset e dhëmbëve me një llaç të veçantë ngjitës.

Benefitet e një ure dentare

Vendosja e urës dentare ka shumë përfitime estetike, por edhe përfitime shëndetësore. Disa nga këto përfitime, përfshijnë:

 • Urat Dentare duken dhe ndihen më realiste se protezat.
 • Rivendos aftësinë për të përtypur dhe folur në mënyrën e duhur, pasi dhëmbët që mungojnë mund të pengojnë shqiptimin e duhur.
 • Shpërndani forcat në pickimin tuaj në mënyrën e duhur, duke zëvendësuar çdo dhëmb që mungon.
 • Parandalojnë daljen nga pozicioni i dhëmbëve tuaj të mbetur.
 • Ruajtja e strukturës normale të fytyrës duke parandaluar humbjen e kockave nga nofulla juaj në vendin e dhëmbit ose dhëmbëve që ju mungojnë.
 • Parandalimi i lëvizjes së dhëmbëve tuaj ngjitur në hapësirën boshe, gjë që mund të shkaktojë probleme me kafshimin tuaj dhe gjithashtu të çojë në disa komplikime të tjera.
 • Përmirësimi i estetikës së fytyrës
 • Stabiliteti
 • Siguron një rezultat të lartë estetik, pasi ura ngjan me pamjen e dhëmbëve natyralë
 • Ato mund të ruhen për 10 deri në 15 vjet, nëse ndiqen nga një dietë e ekuilibruar dhe higjienë e mirë orale.
 • Pasi të përfundojë procedura, personi mund të përtypë dhe të hajë normalisht.
 • Shqiptimi i tij ose i saj do të përmirësohet pasi ai ose ajo nuk do të ketë më boshllëqe që do të shkaktojnë tinguj të pavullnetshëm, rrokje ose probleme të tjera gjuhësore.
 • Nga pikëpamja estetike, duke pasur të gjithë dhëmbët në gojë, mund të rrisni vetëbesimin dhe vetëvlerësimin tuaj.
 • Kostoja e urës dentare është një nga avantazhet e saja të jashtëzakonshme.
 • Ato janë më të qëndrueshme në krahasim me implantet si dhe më ekonomike.
 • Nuk kërkon të hiqet për t'u pastruar.

Përse të Zgjidhni Trio Dent për Implantet Dentare?

Urat dentare mund të jenë një zgjedhje e mirë për të zëvendësuar dhëmbët e humbur. Por përpara se të zgjidhni këtë metodë, është e rëndësishme të konsultoheni me një ortodont. Ai ose ajo do t'ju ndihmojë të zgjidhni çdo pyetje që mund të keni në lidhje me materialet, llojet, dizajnet dhe ngjitjen. 

Qasja e pacientit ndaj Implanteve Dentare në Shqipëri është e personalizuar. Stomatologët e Trio Dent janë të trajnuar mirë dhe kanë studiuar jashtë vendit si dhe kanë marrë pjesë në konferenca të shumta shkencore. Stafi ynë merret me vendosje protetike në baza ditore, duke zgjedhur urat dentare që përshtaten në mënyrë perfekte në çdo rast. Mos hezitoni të telefononi dhe të caktoni takimin tuaj, dhe ju sigurojmë se stafi stomatologjik i Trio Dent do të zbulojë të gjitha problemet tuaja dhe do të përmbushë të gjitha nevojat dhe dëshirat tuaja në një periudhë të shkurtër kohe si dhe me çmimet më të përballueshme në treg.

Pyetjet e Bëra Më Shpesh

 • Një sërë materialesh të ndryshme, lidhje metalike, qeramike, porcelani, rrëshirë sintetike ose një kombinim i tyre përdoren për të krijuar një urë dentare. Gjatë krijimit të urës, materiali shpesh përpunohet në mënyrë që nuanca përfundimtare të harmonizohet me atë të dhëmbëve tuaj natyralë.

Qëndrueshmëria e urës së implantit me kalimin e kohës sigurohet nga higjiena e mirë orale dhe kontrollet e rregullta nga dentisti.

Kontaktoni

Merrni shërbim ekselent me Trio Dental Center dhe kurseni deri në 70%
sqShqip
Request a Free Estimate, fill out the form below.