Implantologji me ngarkim të vonuar Shqipëri
Trio Dental Center

tek Trio Dental Center Klinikë Lider për Implantologji Dentare me Ngarkim të Mëvonshëm në Shqipëri. 

Tabela e përmbajtjes

Image of a patient after using all on 6 implants in Albania.

Implante dentare me ngarkesë të mëvonshme ("Vonuar") – Trio Dental Center

Cili është opsioni i duhur për restaurimin e dhëmbëve tuaj? Ku është vendi më i mirë për ta pasur atë? Si mund të rifitoni higjienën tuaj të shëndetit oral? A janë këto pyetje që ju vijnë në mendje shumë herë gjatë ditës, sepse jeni duke kërkuar opsionet më të mira? Epo, ju jeni në rrugën e duhur. Është shumë normale që të keni këto pyetje, pasi shëndeti juaj oral është faktori më i rëndësishëm për veten tuaj dhe ju duhet ta trajtoni atë siç duhet. Të kesh probleme me shëndetin e dhëmbëve nuk është diçka nga e cila vuani vetëm ju. Shumë njerëz kanë vështirësi me dhëmbët, por duhet të dini se ka gjithmonë një zgjidhje. Nëse keni një gjendje të vështirë, duhet të mendoni edhe se ku ta trajtoni atë dhe të jeni të sigurt se do të keni rezultatet që dëshironi. 

Shëndeti dentar po përmirësohet nga viti në vit dhe sado i mirë që të jetë, është gjithashtu një faktor se pse procedurat dentare janë bërë mjaft të kushtueshme, duke ju vënë ndonjëherë edhe në një pozitë të vështirë. Megjithatë, ka një zgjidhje për këtë. Një nga vendet që shquhet për profesionistët e saj në fushën e stomatologjisë dhe çmimet e përballueshme është Shqipëria. Shqipëria është një vend që për shkak të taksave dhe pagave të ulëta, edhe çmimet janë më të ulëta dhe ekonomike, prandaj është alternativa më e mirë për ju. Pse të mos bëni takimin me dentistin dhe më pas të kaloni pak kohë për t'u kënaqur në një nga vendet më të bukura të botës?

Trio Dent është këtu për t'u siguruar që të keni gjithçka që ju nevojitet. Trio Dent është një klinikë dentare, me vendndodhje në Tiranë, Shqipëri. Ne ju sigurojmë përvojën më të mirë dhe rezultatet më të mira për buzëqeshjen tuaj. Është shumë e rëndësishme për ne që t'i bëjmë klientët tanë të ndihen rehat dhe të kuptojnë se janë në duart më të sigurta për shëndetin e tyre oral. Stafi ynë është i kompletuar nga profesionistë të certifikuar dhe të pajisur mirë, të cilët mund t'ju ofrojnë rezultatet që dëshironi. Ekipi ynë me përvojë dhe shumë njohuri është i gatshëm t'ju ndihmojë të largoheni nga vendi ynë me buzëqeshjen më të ndritshme dhe besimin më të lartë. 

Stafi ynë i specialistëve

Ne kemi zgjedhur një ekip të specializuar me emrat më të mirënjohur në vend.

Ne jemi këtu për t'ju ndihmuar të zgjidhni ekspertin e duhur për realizimin e konsultës tuaj!

Kristina Beqiraj

Asistente e Kirurgjisë

Jessica

Menaxhere e Përgjithshme

Artjola

Kujdesi Ndaj Klientit

Mikaela

Kujdesi Ndaj Klientit

Rezultatet Tona

Rastet e fundit klinike për Implantet Dentare para dhe pas

Cfarë është implantologjia me ngarkim të vonuar?

Implantologjia me ngarkim të vonuar është një llojë teknike tradicionale, e cila përdoret në momentin që kockat e pacientit kanë nevojë për më shumë kohë për të përfunduar osseointegrimin. Kur dikush përdor këtë llojë procedure, duhet të dini se përfshin vendin e kurorave protetike pas një periudhe të caktuar kohore nga futja e implantit dentar. Para se të vendosen protezat, dentisti juaj duhet të jetë i sigurt se implanti i futur është i qëndrueshëm dhe mund të përballojë presionin ose forcën e përtypjes. Nëse nuk është akoma i qëndrueshëm, atëherë dentisti juaj duhet të presi pak kohë, përpara se të vazhdojë me trajtimin. Koha që duhet të presi do të jetë rreth tre ose katër muaj. 

Dentisti juaj, zakonisht lë këtë kohë, sepse pasi të ketë kaluar, një sasi e pranueshme kocke do të krijohet rreth implantit dhe kjo është ajo që duhet saktësisht për të qenë e qëndrueshme. Pas kësaj, përtypja do të vijë dhe do të ketë një formim të plotë të kockës. Kjo llojë procedure përdoret, sepse nuk ka asnjë ndryshim nga pamja dhe funksioni i dhëmbëve. Ky trajtim ka pak a shumë të njëta rezultate me implantologjinë me ngarkesë të menjëhershme, megjithatë, i vetmi ndryshim që ekziston është se kërkon më shumë kohë shërimi, por nuk ka ndonjë ndryshim tjetër. 

All on 4, all on 6, all on 8 in Albania.

Si Funksionon Implantologjia me Ngarkesë të Vonuar?

Shumë njerëz pyesin veten se si funksionon implantologjia me ngarkesë të vonuar dhe ka mundësi edhe të frikësohen nga fjalët e mëdha të kësaj procedure. Megjithatë, nuk është diçka për të cilën duhet të frikësoheni dhe me siguri ka hapat e saj që duhen ndjekur dhe kuptuar, por kështu ndodh me cdo opsion tjetër trajtimi. Së pari, futja e implanteve dentare me titan do të jetë gjendja e hapjes. Kjo do të vazhdojë, pasi dentisti juaj do të mbyllë gingivën me qepje dhe do të fillojë të vendosë protezën e përkohshme. Hapi i dytë do të jetë heqja e pikave dhe futja e kunjit metalik, që është baza e kurorës së dhëmbëve. Kjo do të zbatohet pas osseointegrimit dhe montimit të protezës përfundimtare dhe të qëndrueshme. Procedura për implantologjinë me ngarkim të vonuar ka të njëjtat rezultate si ajo e menjëhershme, megjithatë teknika e pozicionimit të implanteve dentare është e ndryshme midis këtyre dyve. Një tjetër ndryshim është se implantologjia e vonuar mund të jetë gjithmonë e disponueshme dhe e mundshme, ndërsa implantologjia e menjëhershme jo. 

Dental Implants in Albania results before and after.

Kush është Kandidati i Duhur për Proceduren e Implantologjisë me Ngarkesë të Vonuar?

Më të shumtit janë kandidatë të duhur për implantologjinë me ngarkesë të vonuar megjithatë, dikush që i ka të gjithë dhëmbët nuk është. Edhe pse më së shumti besojnë se implantet janë për të moshuarit, në fakt është një zgjidhje e shkëlqyer edhe për të rinjtë që kanë humbur dhëmbët për arsye të shumta. Nëse dikush ka humbur dhëmbët e veta dhe nuk i zëvendëson ato, atëherë presioni mund të ushtrohet lehtësisht në dhëmbët e mbetur, gjë që përfundimisht do të rezultojë në humbje edhe më të dhëmbëve. Në mënyrë që të jeni kandidat i duhur për këtë trajtim, duhet të keni kockë të mjaftueshëm, që të lejoni implantin të shërohet lehtësisht. Nëse jo, atëherë implanti më në fund do të lirohet dhe madje mund të prishet, duke rezultuar në krijimin e dhimbjes, enjtes, dhe dëmtimin e shëndetit tuaj oral. Arsye të tjera se përse dikush do të ishte kandidat i duhur për implantologjinë me ngarkes të vonuar janë

  • Pak inde të buta – Një pacient duhet të ketë inde të buta të mjaftueshme, në mënyrë që implantet të ndodhin, nëse jo, atëherë ai nuk mund të jetë kandidat. 
  • Dhëmbë të infektuar – Nëse një pacient ka një dhëmb të infektuar, atëherë do të ishte një mundësi shumë më e mirë të prisni derisa infeksioni të shërohet. 
  • Dendësia e dobët e kockave – Implantet duhet të kenë një densitet të mjaftueshëm kockor, në mënyrë që të sigurojnë që ato të qëndrojnë të qëndrueshme. Pa densitet të mjaftueshëm, do t'ju duhet të shartoni vendin dhe më pas të prisni për shërimin e tij, përpara se të vazhdoni me vendosjen dhe ngarkimin. 
Showing an amazing transformation using immediate loading implantology in Albania.

Pyetjet e Bëra Më Shpesh

Në mënyrë që implantet të shkrihen me sukses në kockën tuaj, duhet të dini se procesi i kësaj do të zgjasë rreth tre deri në gjashtë muaj pas vendosjes së implantit dentar, që të mund të përfundojë fuqishëm dhe me sukses.

Ka shumë arsye se pse mund të keni një dështim implanti megjithatë, shënjat që ju ta kuptoni se po ndodh janë njësoj për të gjitha arsyet. Momentin që do të filloni të ndieni dhimbje ose parehati brenda ose përreth implantit, nëse ndieni sikur mishrat e dhëmbëve tuaj janë të fryrë ose të përflakur ose nëse implantet tuaja fillojnë të humbasin, atëherë këto janë shenja se duhet të vizitoni dentistin tuaj.

Someone who has experienced having dentures, bridges, or weak teeth for a certain period of time knows and understands how important it is to keep a firm bite, as the bite strength that an implant has is approximately 80 to 90 percent the strength of a natural tooth. This means that implants are not stronger than your natural teeth however, the strength is generally the same and you should give the proper care to keep them healthy.

Së pari, duke vonuar vendosjen, ju mund të zgjidhni infeksionin e një vendi të dhëmbit dhe ka një përqindje shumë më të madhe të osseointegrimit në një vend të shëruar sesa një i infektuar. Në momentin që ju vononi vendosjen e implantit dhe u jepni indeve tuaja të buta kohën e tyre për t'u shëruar, do të fitoni një vëllim më të mirë të indeve të buta për përshtatjen kirurgjikale të flapit dhe mbulimin e implantit, në momentin që vendoset. 

Kontaktoni

Merrni shërbim ekselent me Trio Dental Center dhe kurseni deri në 70%
sqShqip
Request a Free Estimate, fill out the form below.