Implantet dentare All-On-8 në Shqipëri: A janë zgjidhja e duhur për mua?

All-On-8 dental implants are a one-stage insertion with instantaneous loading. This approach is especially appropriate in cases of total adentia (loss of all the teeth). A single dental arch necessitates 8 to 12-14 dental implants. The important characteristic of this implantation approach is the fact that it doesn’t require bone grafting: in 90% of scenarios, implant insertion can be completed without first correcting jawbone density. 

Për më tepër, protezat vendosen drejtpërdrejt, duke lejuar pacientët të rifillojnë jetën e tyre të rregullt brenda disa ditësh nga trajtimi. Një protezë fikse është implantuar brenda 2-3 ditëve të para të vendosjes së implantit. Kjo është kritike pasi rikthen si pamjen ashtu edhe funksionin e dhëmbëve të vërtetë, duke rritur vetëbesimin e pacientit. Për më tepër, proteza kërkohet për integritetin e indeve kockore dhe ngarkimin e implantit.

Çfarë janë implantet All-On-8?

All-On-8 është një teknikë e përdorur për individët që thjesht kanë nevojë për një zëvendësim të plotë për dhëmbët e tyre të humbur për qëllime estetike. Jo çdo person që ka ose po lufton nga një gjendje nofulle nuk është i përshtatshëm për këtë operacion.

Është mjaft e ngjashme me qasjen All-On-4 për sa i përket terapisë; Sidoqoftë, dallimi është se protezat mbahen nga tetë implantet dentare sesa katër, dhe zakonisht përdoret në pacientët që kanë vuajtur nga një dëmtim ose sëmundje.

Është një zgjidhje për disa njerëz, dhe funksionon duke vendosur tetë implantet për harkun e dhëmbëve, të cilat veprojnë si "spiranca" për një urë dentare fikse dhe jo të lëvizshme. Këto implante dentare mund të mbajnë një urë të caktuar dentare që përmban 12 deri në 14 përbërës.

Duke pasur parasysh distancën e shkurtër midis secilës implant dentar në një hark, porcelani ose urat e zirkonisë janë me të vërtetë materialet më të mira që dentistët përdorin për implantet All-On-8. Secili prej këtyre implanteve përjeton më pak stres okluzal si rezultat i kafshimit sesa implantet All-On-4.

Jini të informuar se, në mënyrë që dentisti të krijojë kursin më të mirë të trajtimit për ju, do të kryhet një tomografi dentare 3D, duke i lejuar atij/saj të vlerësojë nëse keni nevojë për shartimin e kockave ose shtimin e ngritjes së sinusit para vendosjes së implantit.

Fazat e instalimit All-On-8

Vizita e parë

Kjo fazë përfshin një vlerësim të zgavrës me gojë, vlerësimin e situatës së dhëmbëve dhe mishrave të dhëmbëve, tomografisë, sinkronizimit të planit të trajtimit, marrjes së mostrave të protokollit të implantimit, metodës së instalimit, prototipit dhe vëllimit të implanteve, vlerësimit të kostos përfundimtare, përfundimit deri në kohëzgjatjen e trajtimit dhe përcaktimin e datës së procesit.

Vizita e 2 -të

Kryerja e një teknike (duke filluar nga 40 minuta deri në 3 orë), duke kapur përshtypjet e dyllit për prodhimin e ardhshëm dhe personalizimin e protezave të përhershme. Gjatë gjithë kësaj faze, pacientit shpesh i jepen udhëzime se cilat ilaçe të marrin, si të hanë dhe si të kujdesen siç duhet për zgavrën me gojë.

Vizita e 3 -të

Rregulloni inspektimin e gjendjes së indeve të zgavrës gojore, duke verifikuar besueshmërinë e instalimit të implantit dhe bashkimit në nofull, duke kryer një rreze X ose tomografi dentare panoramike, duke zbatuar një protezë të përhershme dhe duke ofruar udhëzime për ushqimin, stilin e jetës dhe rregulloret për mbajtjen e higjenës së mirë orale dhe shëndetit të dhëmbëve.

A ka ndonjë zgjidhje tjetër për All-On-8?

Kur nuk ka fare ose pothuajse nuk ka dhëmbë, tkurrje të nofullës ose inflamacion të indeve periodontale ose strukturës skeletore, përdoret All-On-8. Implantimi konvencional nuk është i përshtatshëm, sepse është thelbësore që së pari të rritet sasia e indit kockor përpara se të përpiqeni të instaloni implantet, gjë që në vetvete është jashtëzakonisht sfiduese për t'u bërë me adenti të plotë për shkak të sasisë së konsiderueshme të punës që duhet të kryhet dhe rehabilitimi afatgjatë që pason një proces të tillë. Si rezultat, vetëm procedurat analoge të implantimit me ngarkim të menjëhershëm ofrojnë një zëvendësues të mundshëm të All-On-8 dhe përdorimi i tyre është gjithashtu i realizueshëm në kushte të vështira klinike.

Cilat janë avantazhet e implanteve dentare All-On-8?

Përfitimi më i rëndësishëm i implanteve All-On-8 është se ato janë mbështetur nga një garanci e jetës dhe sigurojnë një pamje natyrale. Çdo trajtim vjen me një grup unik të përfitimit, por All-On-8 ka provuar të jetë një procedurë që disa njerëz zgjedhin pasi të kuptojnë përshkrimin e tij të qartë dhe përfitimet që ai ofron. Disa nga avantazhet e tij përfshijnë:

  • Duken si dhëmbë natyralë.
  • Opsione për protetikë estetikisht të këndshme.
  • Forcat e përtypjes shpërndahen në mënyrë të barabartë.
  • Proteza fikse për dhëmbët që mungojnë.
  • Parandalon humbjen e eshtrave të nofullës edentulous.
  • Zgjidhje afatgjatë.
  • Koha e rikuperimit është zvogëluar.

A jam një kandidat i përshtatshëm për implantet All-On-8?

Kandidatët idealë për këtë operacion janë ata që mungojnë më shumë, nëse jo çdo, të dhëmb përgjatë harkut të sipërm ose të poshtëm, dhe ndërsa kocka e mjaftueshme është thelbësore për të gjithë që kërkojnë futje të implantit dentar, këto teknika jo gjithmonë kërkojnë një kockë shartim. Është demonstruar se kushdo që pi duhan, përdor produkte të duhanit, ose ka sëmundje periodontale nuk ka të drejtë të kryejë implantet All-On-8. Një faktor tjetëë kryesor për ju që të merrni në konsideratë është të keni një sistem të mirë imunitar, i cili do t'ju lejojë të rikuperoheni më shpejt. 

Kjo ndodh si rezultat i nevojës së implanteve për t'u bashkuar saktë me kockën gjatë procedurës së osseointegrimit. Ndër arsyet më bindëse pse njerëzit duan implantet All-On-8 janë:

  • Nëse ata duan të përmirësojnë buzëqeshjen e tyre.
  • Nëse ata dëshirojnë të bëjnë një rindërtim të plotë në gojë.
  • Implantet e zakonshme do të kërkonin densitet të konsiderueshëm të kockave nëse nuk do të kishin nofulla adekuate në gojën e tyre.

Krahasimet midis All-On-8 dhe protokolleve të tjera

All-On-4. Kjo është një teknikë e implantimit dentar që përdoret për të trajtuar adentinë e plotë ose pothuajse të plotë. Vetëm katër implante dentare mbështesin protezën e ndashme. Në rastet e atrofisë së nofullës, implantet e gjata që vendosen në mollëza mund të përdoren për të anashkaluar zonat problematike të indit kockor dhe zonën e sinusit. Në 1-3 ditë vendoset një protezë e qëndrueshme.

All-On-6. Ndryshe nga protokolli All-On-4, protokolli All-On-6 ka një gamë më të gjerë treguesish. Në rastet e atrofisë dhe infeksionit më të rëndë të indeve periodontale, përdoret implantimi me gjashtë implante, pasi një sasi e shtuar e implanteve siguron një shpërndarje më uniforme të ngarkesës së përtypjes dhe një ngjitje superiore të protezave.

3 me 6. Kjo është metoda më e fundit e implantimit dentar, që përfshin përdorimin e gjashtë urave (3 në krye dhe 3 në fund). Urat janë ngjitur në mishrat e dhëmbëve të pacientit dhe ofrojnë një pamje shumë natyrale. Kjo teknikë është e përshtatshme për individët që nuk kanë një ndarje kockore, densitet të ulët kockor ose lartësi/gjerësi të ulët kockore. Gjendja e kockës së nofullës është kritike për implantimin e suksesshëm. 3-në-6 u drejtohet individëve që aktualisht nuk posedojnë ose së shpejti do të humbasin të gjithë dhëmbët e tyre dhe janë në kërkim të një opsioni më pak të shtrenjtë për implantet dentare All-On-8.

Për sa kohë zgjasin implantet All-On-8?

Të gjithë prodhuesit e protokolleve ekzistuese ofrojnë një garanci të përjetshme për produktet e tyre. Implantet dentare kanë një jetëgjatësi mesatare prej të paktën 20 vjetësh. Në shumicën e rrethanave, cilësia e implantit përcaktohet nga prodhuesi, çmimi dhe procedura e përdorur.

A do të duken dhëmbët e mi natyralë pas trajtimit All-On-8?

Përzgjedhja e këtij lloji të trajtimit padyshim që do t'ju ndihmojë në një pamje natyrale. Implantet All-On-8 janë krijuar për t'ju ofruar një pamje natyrale, si dhe funksionalitetin dhe ndjesinë e dhëmbëve tuaj të vërtetë me kalimin e kohës. Nuk ka asnjë hezitim që ky operacion do t'i bëjë dhëmbët të duken shumë të natyrshëm dhe askush tjetër nuk do të jetë në gjendje t'i vëri re, përveç nëse i tregoni ndryshe.

Çfarë duhet të bëj për t'u kujdesur për implantet e mia?

Dikush duhet të jetë jashtëzakonisht i zellshëm me kujdesin tuaj rutinë oral nëse dëshironi që implantet tuaja të qëndrojnë gjatë gjithë jetës. Larja e dhëmbëve është e nevojshme, por mund të mos jetë gjithmonë e mjaftueshme për të mbajtur të pastër zonën pas implanteve. Përveç larjes së dhëmbëve dy herë në ditë, duhet të përdorni pajisje me fije uji për të pastruar poshtë urës.

Sa kohë u duhet implanteve dentare për t'u bashkuar me kockën?

Implantet tuaja dentare kërkojnë kohë për t'u bashkuar me kockën përpara se të mund të osseointegrohen me kockën e nofullës dhe të lidhen fort me të. Në bazë të procedurave të deritanishme dhe rezultateve të pacientëve, është përcaktuar se kjo procedurë do të zgjasë afërsisht tre muaj, me maksimum gjashtë muaj. Çfarë duhet të shmang duke pas implanteve të mia dentare?

Çfarë duhet të shmang duke pas implanteve të mia dentare?

Ekziston një dietë e veçantë që duhet të mbani edhe pas vendosjes së implanteve dentare dhe duhet të jeni të kujdesshëm që të mos e braktisni atë gjatë muajve të parë, pasi mund të shkaktojë vështirësi. Ushqimet e forta, ushqimet krokante, ushqimet e vështira dhe të përtypura, ushqimet e nxehta dhe ushqimet ngjitëse janë të gjitha artikujt që duhen shmangur. Supat dhe lëngjet e mishit, pureja e patateve, produktet e qumështit, tërshëra, frutat e buta dhe vezët janë ushqimet kryesore që mund të hani për të shmangur dëmtimin e implanteve tuaja.

A është i dhimbshëm trajtimi All-On-8?

Duhet të jeni të vetëdijshëm se operacioni dentar përfshin trauma në mishrat e dhëmbëve si dhe të nofullës; megjithatë, duke bërë këtë nuk do të thotë automatikisht që procedura do të jetë e dhimbshme, pasi dentisti do të përdorë anestezi lokale ose të përgjithshme në rajonin ku do të kryhet operacioni, që do të thotë se nuk do të jeni në gjendje të ndjeni asgjë në koha.

Sa është jetëgjatësia e implanteve dentare All-On-8?

Implantet dentare mund të jenë shumë të dobishme për shëndetin tuaj oral bazuar në mënyrën se si e mbani higjienën tuaj orale. Sa më sipër nënkupton që ju duhet të lani me furçë dhe pastroni me fill rregullisht, dhe se duhet të vizitoni dentistin tuaj çdo gjashtë muaj. Kjo do të ndihmojë që vidhosja juaj e implantit të zgjasë gjatë gjithë jetës; ndërkohë, kurora përgjithësisht zgjat dhjetë deri në pesëmbëdhjetë vjet derisa të ketë nevojë të zëvendësohet për shkak të konsumimit.

Para se të vendosni implantet dentare, kini parasysh sa vijon:

A ka hapësirë të disponueshme për kockën e nofullës?

Strukturat e rëndësishme anatomike duhet të mbrohen nëse pacienti merr një implant për nofullën e poshtme ose të sipërme. Është për këtë arsye që dentisti thekson rëndësinë e të pasurit të lartësisë së duhur të nofullës. Implantet mund të vendosen vetëm nga një kirurg dentar i aftë dhe me njohuri.

A abuzoni me drogën?

Medikamentet dëmtojnë trupin dhe mund të zgjasin riparimin e kockave dhe indeve. Do të jetë e dobishme ta diskutoni këtë me dentistin përpara se të kryeni trajtimin.

A mund të restaurohet vendndodhja?

Jo të gjitha vendet e nofullës janë të përshtatshme për implantet dentare. Anomalitë e kockave të nofullës dhe kufizimet e tjera anatomike mund t'ju pengojnë të bëheni një ndeshje e përshtatshme për implantet. Është demonstruar se normat e suksesit ndryshojnë në varësi të vendndodhjes. Për shembull, studimet kërkimore sugjerojnë se implantet e nofullës së poshtme kanë një shkallë suksesi prej 98.2%. Në përputhje me studime të ngjashme, kjo është pak më e ulët se ajo e shkallës 97-98% të suksesit të implanteve në nofullën e sipërme. Megjithatë, vetëm një kirurg oral i aftë mund ta kryejë procedurën e restaurimit me përqindje kaq të larta suksesi.

Si është shëndeti i mishrave të dhëmbëve dhe kockave?

Gingiviti dhe periodontiti mund të kenë ndikim në jetëgjatësinë e implanteve dentare. Për të parandaluar që kjo të ndodhë, higjiena e duhur orale duhet t'i jepet përparësi. Kur një implant dështon, një implant zëvendësues futet në një vend disi të ndryshëm që përfiton nga kocka ekzistuese aktualisht. Ura e fiksuar tani është paralele me vendin e ri të implantit.

A ka ndonjë gjë që duhet të bëj gjatë periudhës së osseointegrimit?

Siç u përmend më parë, duhet të jeni të vetëdijshëm për atë që hani gjatë procesit të shërimit. Shmangni konsumimin e çdo gjëje që përtypet, ngjitet ose është e fortë. Është gjithashtu e rëndësishme që rajoni nën protezën e përkohshme të mbahet i pastër me shpresën për të parandaluar infeksionin.

Cila është e mira e implanteve dentare?

Implantet dentare konsiderohen si standardi i artë në zëvendësimin e dhëmbëve pasi ato ruajnë restaurimin e plotë të gojës më shpejt në krahasim me çdo opsion tjetër. Implantet ofrojnë përparësi të shumta, së bashku me këto tre të poshtëpërmendura.

Ruani dhe forconi kockën e nofullës suaj

Rivendosja e dhëmbëve të humbur është thelbësore për më shumë sesa thjesht pamjen dhe funksionin. Çdo dhëmb në gojën tuaj kontribuon në stimulimin dhe forcimin e kockës së poshtme. Sa herë që humbet një dhëmb, humbet aftësia për të mbrojtur kockën e mirë në atë vend. Implantet dentare mund të zëvendësojnë sistemin rrënjor të dhëmbit dhe kështu të vazhdojnë të stimulojnë kockën e nofullës. Ato ofrojnë ndihmë adekuate për kockën e nofullës, inkurajojnë formimin e mëtejshëm të kockave dhe parandalojnë çdo humbje kockore në të ardhmen. Kjo është mënyra e vetme për të shmangur humbjen e kockave në planin afatgjatë.

Hani dhe bisedoni me lehtësi

Humbja e dhëmbëve ndikon në mënyrën tuaj të jetesës në mënyra të ndryshme, veçanërisht në aftësinë tuaj për të konsumuar ushqim dhe për të folur pa vështirësi. Edhe një dhëmb që mungon mund të ketë ndikim në të folur dhe përtypje. Implantet janë në gjendje të ndihmojnë në zëvendësimin e dhëmbëve të vetëm ose të shumtë, duke ju lejuar të hani pjatat tuaja të preferuara dhe të flisni në publik pa kufizime. 

Buzëqeshni me vetëbesim

Çështja më e dukshme e shkaktuar nga humbja e dhëmbëve është një buzëqeshje jo e plotë. Do të ndiheni tërësisht të ndruajtur kur buzëqesheshni ose bisedoni me të tjerët nëse humbni dhëmbët e përparmë ose dhëmballët e poshtëm. Fatmirësisht, implantet mund të përdoren për të zëvendësuar dhëmbët e humbur dhe për të rikthyer një buzëqeshje të plotë. Askush nuk do të besojë se keni pasur një problem me humbjen e dhëmbëve sepse ato duken të vërteta dhe autentike.

Tabela e përmbajtjes

Kontaktoni

sqShqip
Request a Free Estimate, fill out the form below.