A mund të kryhen implantet dentare në Shqipëri brenda një dite?

Pacientë të shumtë në Shqipëri janë të interesuar të marrin implante dentare. Kjo procedurë është e fortë, afatgjatë dhe tërheqëse vizualisht. Megjithatë, shumë pacientë hezitojnë kur kuptojnë se procedura e vendosjes dhe riparimit të implanteve dentare mund të zgjasë javë ose muaj. Njerëzit tërhiqen në mënyrë të papërmbajtshme nga reklamat që reklamojnë "implantet dentare në vetëm një ditë". Por a është e vërtetë reklama? Kjo hyrje në blog do të shqyrtojë gjithçka që ju duhet të mësoni në lidhje me implantet dentare "të shpejta".

Çfarë janë implantet dentare njëditore në Shqipëri?

E thënë thjesht, implantet dentare njëditore ofrojnë mënyrën më thelbësore kur planifikoni të merrni një buzëqeshje të bukur dhe unike. Prandaj, në vend që të humbisni ditë, javë apo muaj në klinikën e dentistit duke pritur për dhëmbët krejt të rinj, ju mund të bëni gjithçka në një vizitë të vetme. 

Por si saktësisht?

Në thelb, implantet tradicionale, në kundërshtim me implantet dentare njëditore, kanë nevojë për një procedurë të gjatë. Pas nxjerrjes së dhëmbëve problematikë, do t'ju duhet të prisni rreth tre deri në katër muaj që bazat e dhëmbëve të rikuperohen.

Pas kësaj, implanti do të instalohet, i ndjekur menjëherë nga tre deri në gjashtë muaj të tjerë pritje. Së fundi, ndodh instalimi i kurorës. E gjithë procedura kërkon afërsisht pesë deri në dhjetë muaj për të përfunduar.

Në të kundërt, implantet njëditore janë më të shpejta në thelb. Në realitet, ata marrin tre vizita te dentisti. Një herë për konsultë, një herë për operacion dhe një herë për kontroll. Megjithatë, implantimi i vërtetë do të përfundojë në një vizitë të vetme. Kjo nënkupton që nuk duhet të prisni më që plagët të shërohen për javë ose muaj. Kjo ju garanton një buzëqeshje të freskët, më shpejt se sa mund të thoni, "Përshëndetje".

Duhet kohë për të planifikuar

An expert Albanian implant dentist who seeks for highest performance for his/her patients will meticulously arrange the surgery. He/she performs thorough examinations of the patient’s mouth and thoroughly plans how he/she would conduct the procedure to produce the best results. He/she  may also propose preliminary operations, like a bone transplant, to ensure the effectiveness of the dental implants.

Disa trajtime "të shpejta" të implanteve dentare, nga ana tjetër, mund të marrin shkurtore gjatë gjithë planifikimit. Shumë kirurgë thjesht supozojnë se ku duhet të vendosen implantet në kockën e nofullës. Kjo strategji mund të jetë e thjeshtë dhe e lirë, por mund të rezultojë në vështirësi serioze. Ajo ngre mundësinë që implantet dentare të refuzojnë të bashkohen me kockat që i rrethojnë ose të ndodhin probleme shtesë.

Çfarë mund të arrihet në një ditë në Shqipëri?

Megjithëse nuk duhet të përpiqeni të përfundoni procedurën e plotë të implantit dentar, së bashku me fazat paraprake, mund të jeni në gjendje të merrni terapi shumë të shpejtë sapo të fillojë procesi. Disa pacientë, si ata që vuajnë nga humbja e dhëmbëve, mund të kenë të drejtë për protezat All On 4. Gjatë kryerjes së procedurës All On 4, dentisti mund të vendosë implante dhe të lidhë një protezë provizore me to brenda një dite. Vetëm disa javë më vonë, vendoset një protezë përfundimtare.

Shumica e metodave të implantimit shpesh kërkojnë disa muaj rikuperim pas operacionit të vendosjes shumë përpara se të lidhen riparimet. Kjo u jep implanteve kohë për t'u bashkuar me kockën që i rrethon, duke i lejuar njëri-tjetrit të ofrojnë bazën maksimale të mbështetjes për riparimet që do të mbajnë.

Orari i implanteve

Afati kohor i implantit dentar i çdo personi është unik. Konsultohuni me një profesionist i cili ka njohuri për metodat dhe procedurat e ndryshme të implantit dentar për të përcaktuar kohëzgjatjen e kohës që mund të marrë trajtimi juaj. Ata do të vlerësojnë dhëmbët tuaj, do të diskutojnë vendimet tuaja të kujdesit dhe do të hartojnë një strategji për të riparuar dhëmbët tuaj që mungojnë sa më shpejt që të jetë e mundur - pa nevojën për të sakrifikuar cilësinë e lartë të rezultatit përfundimtar.

“Gjërat e mira kërkojnë kohë”, siç thotë aforizmi i vjetër, dhe implantet dentare nuk bëjnë përjashtim! Edhe pse mund të jetë e vështirë të durosh për një buzëqeshje të freskët, pasi të jetë në vendin e saj, do të kënaqesh që ke zgjedhur përsosmërinë mbi nxitimin.

Cili është procesi i implanteve dentare njëditore në Shqipëri?

Implantet dentare njëditore zakonisht përfundohen në një procedurë të vetme që zgjat nga tridhjetë minuta deri në tre orë, bazuar në sasinë e dhëmbëve të implantuar. Megjithatë, është thelbësore të dini se nuk do të mund të largoheni nga zyra me dhëmbë të përhershëm. Sidoqoftë, do të largoheni me një buzëqeshje të madhe.

Si funksionon saktësisht kjo?

Implantet dentare njëditore në përgjithësi kërkojnë një periudhë rikuperimi si për mishrat e dhëmbëve ashtu edhe për nofullën. Që në thelb do të thotë se kurora nuk mund të vendoset derisa goja të jetë rikuperuar plotësisht.

Ditën e trajtimit do t'ju jepen dhëmbë të përkohshëm. Kur goja të jetë rikuperuar plotësisht, dhëmbët e përhershëm do të jepen për të zëvendësuar pa mundim ata të përkohshëm. Kjo e fundit sjell një buzëqeshje të madhe në ditën e parë dhe një buzëqeshje të përhershme vetëm disa muaj më vonë.

Siç u tha më parë, do t'ju kërkohet të kryeni tre takime të pavarura. Konsultimi para procedurës, vetë operacioni dhe kontrolli pas procedurës. Secila prej tyre është krijuar për të garantuar që ju të merrni trajtimin më të mirë të mundshëm dhe të largoheni nga zyra me një gojë të shkëlqyeshme dhe të pastër.

Llojet e Implanteve Dentare Njëditore në Shqipëri

Ndërtimi i implanteve dentare nuk është shumë i njëjtë. Kohëzgjatja e trajtimit dhe periudha e rikuperimit kryesisht varen nga çfarëdo lloj implanti që pacienti do të marrë. Llojet e shumta të implanteve dentare njëditore përfshijnë:

Implant dentar me një dhëmb

Termi "implantim" i referohet aktit të vendosjes së një kurore mbi çdo gjë. Që implantimi të ndodhë, pacienti fillimisht do të vendosë një vegël të vogël platini në çamçakëz. Kjo vegël do të shërbejë si një “rrënjë” protetike për të mbajtur dhëmbin në vend.

Kurora shpesh është e ndërtuar prej qeramike ose porcelani. Dentisti do të marrë masa paraprake shtesë për të përshtatur kurorën me dhëmbët e tjerë. Askush nuk do të jetë në gjendje të dallojë dallimin midis dhëmbëve artificialë dhe pjesës tjetër të gojës në këtë mënyrë.

Implantet Dentare me hark të plotë

Nofulla është e ndarë në shumë pjesë të njohura si "harqe". Një implant dentar me hark të plotë do të vendoset në rast se të gjithë ose shumica e dhëmbëve në një hark të vetëm duhet të zëvendësohen. Ekzistojnë dy lloje të implanteve me hark të plotë në përdorim sot.

Implantet Dentare TeethXPress

Implantet dentare TeethXPress kanë të njëjtat komponentë bazë si implanti me një dhëmb. Megjithatë, zëvendësimi në këtë rast do të shfaqet si një hark i plotë i dhëmbëve. Gjithashtu do të ketë më pak implante titani për çdo dhëmb. Titani i përdorur do të lidhet me kockën e nofullës për këtë implant. Për shkak të periudhës që i duhet nofullës për t'u kuruar, dhëmbët e përkohshëm dorëzohen në kohën e takimit.

Proteza të mbështetura ne implant

Marrja e dhëmbëve të përhershëm mund të zgjasë pak më shumë me protezat. Kjo është për shkak të mundësisë që pacientit të kërkojë proteza të veçanta për procedurën e implantimit. Në secilin rast, pacienti do të largohet nga zyra me një buzëqeshje të madhe në fytyrë.

Lloji i implantit që është më i miri për pacientin varet shumë nga gjendja e pacientit. Dentisti do të ndihmojë në marrjen e një vendimi falë konsultimit fillestar.

Çfarë mund të prisni nga implantet e futjes së menjëhershme?

Shumë përpara se të fillojë trajtimi, dentisti merr fotografi me tomografi të kompjuterizuar 3D të gojës dhe të kockës së nofullës, e cila i lejon atij/asaj të përcaktojë se ku do të bëhet vendosja e implantit. Një mëngjes të operacionit, kirurgu ekspert i implanteve do të mpijë zonën e trajtuar dhe mund të sigurojë anestezi për ata pacientë që duket se duan rehati maksimale gjatë gjithë procesit. Dhëmbët ose dhëmbët janë tërhequr plotësisht dhe çdo ind i nevojshëm i shartimit të kockave implantohet për të dhënë në këtë mënyrë, mbështetje për implantet dentare.

Rikuperimi i implantit në Shqipëri

Siklet dhe edema janë efekte anësore të zakonshme. Një ilaç kundër dhimbjes mund të ofrohet për të pakësuar vuajtjet gjatë gjithë procesit të rimëkëmbjes. Periodontistët do të japin këshilla se si të kujdeseni për vendin në mënyrë që të rikuperohet siç duhet. Është planifikuar një vizitë kontrolli në klinikë në mënyrë që dentisti të vlerësojë rikuperimin dhe të përcaktojë se kur do të bëhet riparimi përfundimtar.

Implantet Dentare Njëditore kundrejt Implanteve Dentare Tradicionale në Shqipëri

Implantet dentare tradicionale mund të kërkojnë mjaft kohë. Nëse pacienti ka nevojë për ekstraktime, shartimin e kockave ose ngritjen e sinuseve, ato procedura duhet të kryhen fillimisht. Implantet dentare vendosen pasi pacienti të jetë shëruar plotësisht. Më pas, është në pritje të osseointegrimit, i cili është procesi falë të cilit bashkohen implantet dhe kocka e nofullës. Së fundmi vendosen abutmentet, bëhen stampime në mënyrë që të bëhet përcaktimi i restaurimit dhe pacienti do të kthehet për lidhjen e restaurimeve. Nga fillimi deri në fund, procedura e plotë mund të zgjasë disa muaj.

Është e thjeshtë të kuptosh pse implantet dentare njëditore do të ishin tërheqëse. Vetëm në një takim mund të tërhiqen dhëmbët, të vendosen implantet dhe restaurimet të vendosen me implante dentare njëditore. Kjo është e arritshme pasi implantet janë të pozicionuara në një kënd shumë të ndryshëm. Megjithatë, trajtimi nuk zgjat një ditë të vetme. Pacientit do t'i kërkohet ende të hyjë për disa vizita para operacionit në mënyrë që të planifikohet e gjithë procedura. Ekziston edhe çështja e restaurimeve të lidhura me implantet dentare që janë vetëm provizore, jo të përjetshme, kështu që pacienti do të duhet të kthehet pas tre deri në gjashtë muaj për to.

Implantet dentare njëditore janë me të vërtetë një zëvendësues ideal për disa individë, por është e rëndësishme që të kuptoni se çfarë të prisni.

Kush është Kandidat për Implantet Dentare Njëditore në Shqipëri?

Për t'u kualifikuar për implantet dentare njëditore, dikush duhet të jetë me shëndet të përgjithshëm të shkëlqyer dhe jo duhanpirës, ​​ngjashëm me implantet dentare konvencionale. Faktorë shtesë që mund të pengojnë dikë që t'i nënshtrohet operacionit përfshijnë inflamacionin e vazhdueshëm të mishrave të dhëmbëve, disa sëmundje autoimune, disa gjendje kronike, bruksizmin, njohur gjithashtu si kërcitja e dhëmbëve dhe stabiliteti joadekuat i nofullës.

Nëse nuk është në gjendje ose nuk është në gjendje të marrë shartim kockor përpara trajtimit, nëse ka një justifikim mjekësor për përfundimin e procedurës hap pas hapi brenda një dite, ose nëse ka pasur një përvojë të mëparshme të një shkalle humbjeje kockore, rekomandimi do të ishte që t'i nënshtroheni implantet njëditore.

Dikush mund të pyesë veten pse një operacion njëditor nuk është më i zakonshëm; pa dyshim, është më e thjeshtë dhe më e shpejtë. Përgjigja është se ka shkëmbime të përfshira. Duke qenë se dhëmbët protetikë janë të lidhur me implantet dentare njëditore përpara seointegrimit, ato kanë një shkallë më të madhe të dështimit. Kjo shpjegon pse, nëse jeni të aftë për implante të rregullta dentare, rekomandohet të ndiqni atë rrugë; vetëm nëse nuk jeni në gjendje të merrni implante dentare tradicionale, ekspertët këshillojnë implantet njëditore.

Të mirat e implanteve dentare njëditore në Shqipëri

Pasi kjo procedurë është e dobishme, ajo jep një shkallë të lartë të përmbushjes së pacientit pasi pacientët mund të kenë trajtimin kirurgjik dhe dhëmbët e rinj brenda së njëjtës ditë. Me implantet dentare të së njëjtës ditë, atyre nuk do t'u kërkohet të mbajnë një protezë të pakëndshme të plotë ose të pjesshme ndërkohë që implantet e tyre shërohen. Terapia është mjaft joshëse për njerëzit që kanë frikë të humbasin dhëmbët për një periudhë të gjatë kohore. Gjatë fazës së shërimit, individët mund të konsumojnë dhe të bisedojnë në një mjedis të rehatshëm, duke shkaktuar pak shqetësim në jetën e tyre të përditshme. Metodat e përdorura për implantet dentare njëditore janë vlerësuar me kujdes dhe nuk rrezikojnë efektivitetin e gjatë të trajtimit.

Ideja e trajtimit All On 4 është ndër metodat më të rregullta të implantit dentar njëditor. Duke parë se vetëm katër implante dentare mbajnë një hark të tërë dhëmbësh, sforcimet e vendosura mbi implantet drejtohen shpesh në një kënd të zhdrejtë. Duke përdorur këtë procedurë, shartimi i kockave është shpesh i panevojshëm pasi pozicionimi i implanteve dentare optimizon përdorimin e kockave të aksesueshme, veçanërisht në vendet ku kocka është normalisht më e trashë. Kjo mund t'i ndihmojë individët të kursejnë para pa pasur nevojë të sakrifikojnë saktësinë e rezultateve.

Disavantazhet e implanteve dentare njëditore në Shqipëri

Procedurat njëditore të implantit dentar nuk mund të shërbejnë si një anashkalim për zbatimin kockë me implant. Kjo duhet të ndodhë gjithmonë dhe nuk mund të përshpejtohet pasi organizmit i duhet kohë për të zhvilluar qeliza të reja që i mbajnë në mënyrë të sigurt implantet në vend. Bashkëpunimi me pacientët është thelbësor për të siguruar që implantet dentare të mos zhvendosen gjatë fazës së shërimit, e cila mund të zgjasë nga tre deri në gjashtë muaj. Gjatë gjithë kësaj kohe, pacientët duhet të mbajnë një dietë më të butë, duke eliminuar artikujt tmerrësisht të ashpër ose krokantë si panxhari ose arrat. Kjo mund të zgjasë nga gjashtë deri në tetë javë pas operacionit. Pamundësia për të ndjekur një dietë më të butë mund të shkaktojë lëvizjen e implanteve, duke ndikuar në integrimin dhe duke rritur gjasat e dështimit terapeutik.

Restaurimet që lidhen me vendosjen e implantit menjëherë pas operacionit janë vetëm provizore dhe do të qëndrojnë në vend derisa të kryhet integrimi. Implantet do të zëvendësohen me restaurime shumë më të qëndrueshme të mbështetura nga implantet në të ardhmen. Këto restaurime të shpejta zakonisht krijohen përpara operacionit dhe mund të jenë më pak të këndshëm estetikisht si restaurimet përfundimtare.

Megjithëse ky operacion nuk është për të gjithë, avantazhet mendore për pacientët që marrin implante dentare njëditore nuk duhet të anashkalohen. Megjithatë, terapia është shpesh e ndjeshme ndaj metodave, duke kërkuar ekspertizë të konsiderueshme për të rritur efikasitetin dhe efektivitetin.

Tabela e përmbajtjes

Kontaktoni

Eksploroni më shumë artikuj

sqShqip
Request a Free Estimate, fill out the form below.