Çfarë Duhet të Dini për Implantet Dentare në Shqipëri?

Kur flasim për implantet dentare, i referohemi metodës më inovative për të trajtuar restaurimin e zonave të zbrazëta të gojës së pacientit. Në Shqipëri ato metoda moderne kryhen nga stomatologë të kualifikuar të cilët respektojnë gjithmonë të gjitha rregullat e sigurisë dentare për sa i përket trajtimeve të kujdesit dentar.

Në Shqipëri aplikojmë teknologji inovative në kombinim me implante dentare të sigurta dhe të certifikuara. Këtu nuk ka rëndësi nëse je shqiptar apo i huaj – në çdo rast, çdo klinikë në Shqipëri i garanton pacientit cilësinë më të lartë të trajtimeve dhe shërbimeve dentare së bashku me çmimet më të përballueshme.

Megjithatë, ne ia kemi kushtuar këtë artikull vendosjes së implantit dentar në Shqipëri, për t'ju ofruar një informacion më të plotë dhe të detajuar mbi këtë temë.

Çfarë është e Nevojshme të Dini mbi Implantet Dentare në Shqipëri?

Implantet dentare janë komponentë që vendosen në mënyrë kirurgjikale në kockën e nofullës për të zëvendësuar një ose më shumë dhëmbë që mungojnë. Implantet janë zëvendësues artificial për rrënjët dhe kanë funksionalitet të plotë si dhëmbët natyralë. Me implantet i rikthejmë gojës ndjesinë që kishim para se të humbnim dhëmbët. Kështu rifitojmë nyjen e duhur gjatë të folurit, pamjen estetike perfekte, ndërsa në të njëjtën kohë u garantohet zgjidhja më e gjatë dhe më e besueshme.

Vendosja e implanteve në Tiranë është një metodë rritje, ashtu si në të gjitha qytetet e Shqipërisë. Klinikat dentare në Shqipëri kanë kuptuar se interesi për sektorin e implanteve të dhëmbëve është vazhdimisht në rritje dhe ky është vetëm një faktor i mirë. Gjithnjë e më shumë dentistë dhe njerëz në Shqipëri po e kuptojnë rëndësinë e vendosjes së implantit dentar. Shumë shpejt pacientët do të informohen mirë dhe do të kërkojnë gjithashtu implante cilësore me një historik të vërtetuar shkencërisht. Kjo është arsyeja pse implantet dentare në Shqipëri kanë filluar të kenë një rëndësi të madhe.

Pse Njerëzit Zgjedhin Implantet Dentare për Zëvendësimin e Dhëmbëve?

Implantet dentare mund të zgjidhen si trajtim për shumë arsye. Disa prej tyre janë

 • humbja e një dhëmbi për shkak të një sëmundjeje periodontale,
 • kariesi
 • lëndimet
 • ose pleqëria.

Në këtë mënyrë mbrohen dhëmbët ngjitur si dhe indet e buta që i rrethojnë.

Në mënyrë të veçantë, implantet dentare përdoren:

 • kur mungon vetëm një dhëmb,
 • kur mungojnë më shumë dhëmbë,
 • por edhe kur mungojnë të gjithë dhëmbët natyralë.

Implantet e dhëmbëve shmangin urat si dhe protezat e pjesshme ose të plota, të cilat vështirësojnë përtypjen, të folurin dhe rrjedhimisht ndërveprimet sociale të pacientëve.

Cilat janë Përfitimet e Implanteve Dentare?

Ka shumë arsye të rëndësishme që mund t'ju bëjnë të zgjidhni një procedurë implanti dentar. Përfitimet e implanteve dentare janë të panumërta. Këto përfitime zakonisht përfshijnë:

 1. Indet dentare ngjitur dhe dhëmbët që ndodhen përbri janë të mbrojtura, pasi nuk nevojitet bluarje e dhëmbëve për të rikthyer atë që mungon.
 2. Kocka alveolare mbahet në lartësinë e duhur, në vendet ku është vërejtur humbje, pasi implanti është i integruar me kockën (oseointegrimi).
 3. Estetikisht është zgjidhja më e mirë, pasi është një kopje besnike e dhëmbit natyral, ndërsa në të njëjtën kohë ruhen mishrat e dhëmbëve që përqafojnë implantin.
 4. Përtypja kryhet pa asnjë problem, ndryshe nga protezat e lëvizshme, të cilat janë të paqëndrueshme.
 5. Rezultatet zgjasin për shumë vite.
 6. Nga ana ekonomike, implantet dentare janë më të favorshme se një urë ose një protezë e plotë ose e pjesshme, e cila me shumë mundësi do të duhet të zëvendësohet në një moment.
 7. Pacienti tani do të jetë në gjendje të flasë lirshëm, gjë që do të rrisë vetëbesimin e tij.
 8. Kanë ndjesinë dhe pamjen e dhëmbëve natyralë.
 9. Ata zëvendësojnë dhëmbët e humbur që mund të gjenden në zonat e dhëmbëzuara.
 10. Nuk kemi tkurrje afatgjatë të masës kockore të nofullave.
 11. Ka rritjet të vetëbesimit.
 12. Risjell pamjen dhe funksionin natyral të dhëmbëve

Pse të Zgjidhni Shqipërinë për Implantet tuaja Dentare?

Rehabilitimi me implante dentare është një fushë me rëndësi të veçantë dhe specializim të lartë në Shqipëri. Stomatologët në Shqipëri dallohen për përvojën e tyre në trajtimin e operacioneve komplekse në zonën anatomike të kokës dhe qafës së pacientit. Për më tepër, këtu mund të gjeni të gjitha pajisjet e nevojshme radiologjike së bashku me pajisje kirurgjikale dhe instrumente me precizion të lartë dentar. Në këtë mënyrë shmangen komplikimet dhe dëmtimet e nervave, nofullës dhe sinuseve paranazale.

Për këtë arsye, ia vlen të vizitoni Shqipërinë dhe klinikat e saj novatore të dentistëve, për të marrë përgjigjet e duhura për çdo pyetje në lidhje me vendosjen e implanteve dentare. Është shumë e rëndësishme që ju t'i besoni dentistit më të specializuar dhe me përvojë në vendosjen e implanteve dentare, sepse kjo ju garanton rezultatin më të mirë të mundshëm së bashku me cilësinë më të lartë të shërbimeve dentare.

Mënyrat se si Implantet Dentare Vlerësohen për Sigurinë e Tyre

Vitet e fundit, një numër në rritje të vazhdueshme pacientësh po rindërtojnë dhëmbët e tyre me ndihmën e implanteve dentare. Materialet e përdorura, dizajni si dhe teknikat e vendosjes së implanteve po evoluojnë me shpejtësi dhe me rezultat, në mënyrë që përqindjet e suksesit të tyre shkojnë mbi 95%.

Një nga faktorët kryesorë të suksesit të implanteve dentare është koordinimi harmonik i specialistëve (ortodont-periodont-protezist dhe teknik dentar). Në fazën e parë duhet të kryhet një kontroll i detajuar i historikut mjekësor dhe dentar. Një rol të rëndësishëm në planin e trajtimit luan ekzaminimi radiologjik me tomografi kompjuterike të pjesëve të nofullës që do të marrin implantet.

Në rastet e humbjes së kockës ekzistojnë teknika të shartimit të kockave me rezultate shumë të mira, sidomos kur aplikohen nga një dentist i specializuar.

Një dizajn i duhur diagnostikues, së bashku me ndërtimin e udhërrëfyesve nga mjeku protezist ndihmojnë në vendosjen e saktë të implanteve. Kur nuk ndiqen hapat e mësipërm, implantet mund të vendosen me prirje të gabuara dhe në pozicione të papranueshme, duke rezultuar në një restaurim protetik të vështirë deri problematik.

Një tjetër faktor i rëndësishëm suksesi është koha e shërimit. Kur një implant vendoset në nofull, nevojiten të paktën dy (nofulla e poshtme) deri në katër (nofulla e sipërme) për një Osseo integrim të suksesshëm. Pas restaurimit protetik të implanteve, një rol të rëndësishëm për suksesin e tyre luan higjiena orale e duhur ditore.

Tabela e përmbajtjes

Kontaktoni

Eksploroni më shumë artikuj

sqShqip
Request a Free Estimate, fill out the form below.