Fasetat dentare në Shqipëri: Si të përmirësoni buzëqeshjen tuaj?

A ndiheni të sigurt kur shihni buzëqeshjen tuaj në pasqyrë? A është buzëqeshja juaj e shëndetshme, por ka aspekte të saj që dëshironi të përmirësoni? Për fat të mirë, me procedurat e sotme estetike dentare si fasetat e porcelanit, ju mund të rregulloni çështje të ndryshme estetike, duke ju lejuar të arrini një buzëqeshje verbuese që do të keni dëshirë ta ndani. Këtu në Trio Dental Center, me qendër në Shqipëri, ekipi ynë i ekspertizës ofron një larmi shërbimesh - duke përfshirë fasetat - për t'ju ndihmuar të doni sërish buzëqeshjen tuaj.

Image illustrating affordable dental veneers in Albania

Pse duhet të zgjidhni fasetat e porcelanit?

Fasetat preferohen për përmirësimin kozmetik pasi maskojnë pa sforcim papërsosmëritë dentare. Pak alternativa dentare mund të rivalizojnë elasticitetin e ofruar nga fasetat.

Të vendosura mbi pjesën e përparme të dhëmbëve më të dukshëm në buzëqeshjen tuaj, këto guaska të holla qeramike njihen si faseta. Të prodhuara nga porcelani, ato ofrojnë një shkëlqim dhe tejdukshmëri të ngjashme me smaltin natyral të dhëmbëve, duke u mundësuar atyre të përzihen në mënyrë perfekte me dhëmbët tuaj ekzistues. Kur ju pëlqen buzëqeshja yjore e Hollivudit të një njeriu të famshëm dhe pyesni veten për sekretin e tyre, përgjigja e mundshme është fasetat.

Çfarë përfshin vënia e fasetave?

Trajtimi juaj fillon me një diskutim të sinqertë rreth nevojave, objektivave dhe pritshmërive tuaja. Pas kësaj, do të kryhet një ekzaminim gjithëpërfshirës i gjendjes suaj aktuale të dhëmbëve. Dentistët tuaj do t'ju udhëheqin në çdo hap të trajtimit të fasetave. Nga zgjedhja e dizajnit dhe formës së duhur deri te nuanca ideale. Ai/ajo do të marrë parasysh të gjithë faktorët që kontribuojnë në pamjen tuaj unike, si toni i lëkurës dhe struktura e fytyrës.

Pas një pastrimi profesional, dentisti juaj do të përgatisë dhëmbët e zgjedhur duke i fërkuar butësisht për të krijuar një sipërfaqe të pastër dhe të lëmuar. Përshtypjet e sakta dixhitale do të merren dhe do të dërgohen në një laborator dentar për të krijuar fasetat tuaja të personalizuara. Ndërkohë do të pajiseni me proteza të përkohshme, derisa fasetat tuaja të përhershme të jenë gati për vendosje.

Pas rreth dy javësh, fasetat e përfunduara do të dërgohen në zyrën e dentistit tuaj. Gjatë takimit tuaj të dytë dhe të fundit, do të vendosen fasetat e përhershme, duke ju lejuar të dilni nga zyra me buzëqeshjen që keni ëndërruar gjithmonë. 

Image illustrating affordable and durable dental veneers

A jam një kandidat i mirë për fasetat?

Fasetat janë një opsion i përshtatshëm për shumicën e të rriturve. Megjithatë, ngjashëm me çdo procedurë tjetër kozmetike, dentisti juaj duhet së pari të vlerësojë dhëmbët dhe mishrat e dhëmbëve për t'u siguruar që ato janë të shëndetshme. Është e rëndësishme të përcaktohet nëse shëndeti juaj oral mund të mbështesë fasetat. Për më tepër, në varësi të shqetësimeve që dëshironi të adresoni, mund të dëshironi të konsideroni opsione të shumta trajtimi për të arritur qëllimet tuaja.

Image illustrating a dentist in Albania working on dental veneers

Fitoni buzëqeshjen tuaj të ëndrrave me faseta 

Siç u përmend më lart, fasetat dentare janë guaska ultra të holla që ngjiten në pjesën e përparme të dhëmbëve tuaj. Zakonisht janë prej porcelani, i cili është rezistent ndaj njollave dhe i ngjan shumë smaltit natyral të dhëmbëve. Ndryshe nga kurorat dentare, të cilat mbulojnë të gjithë dhëmbin, fasetat mbulojnë vetëm pjesën e përparme. Kjo ju mundëson të arrini buzëqeshjen e dëshiruar pa pasur nevojë për punë të gjerë dentare. Këtu janë disa mënyra në të cilat fasetat mund të transformojnë plotësisht buzëqeshjen tuaj:

 1. Fasetat ofrojnë një zgjidhje për shumë defekte të buzëqeshjes. Ato mund të trajtojnë të meta të shumta estetike njëkohësisht. Pavarësisht nëse keni dhëmbë të çarë, çngjyrosje ose dhëmbë të keqformuar, fasetat mund t'i mbulojnë këto çështje. Duke kërkuar pak vështirësi dhe kosto minimale, fasetat mund ta transformojnë buzëqeshjen tuaj në një buzëqeshje mahnitëse.
 2. Fasetat mund të ruajnë bukurinë e buzëqeshjes suaj për vite me rradhë. Në varësi të materialeve të përdorura dhe nivelit të mirëmbajtjes, fasetat zakonisht mund të zgjasin nga 5 deri në 20 vjet. Fasetat me rrëshirë të përbërë dhe pa përgatitje kanë një jetëgjatësi më të shkurtër në krahasim me fasetat prej porcelani. Me kujdesin e duhur, fasetat prej porcelani mund të zgjasin deri në 20 vjet. 
 3. Fasetat ofrojnë një zgjidhje të personalizueshme. Duke qenë se është buzëqeshja juaj, ju thoni fjalën e fundit se si ajo do të duket. Numri i fasetave të nevojshme mund të ndryshojë në varësi të gjendjes së dhëmbëve tuaj, mund t'ju duhet një fasetë e vetme e një grupi të plotë. Shumë njerëz zgjedhin të vendosin fasetat në rreshtin e sipërm të dhëmbëve pasi ato janë më të dukshmet kur buzëqeshin. Me faseta, dhëmbët tuaj të rinj përshtaten me formën, madhësinë dhe ngjyrën tuaj të dëshiruar. Në Trio Dental Center, ekipi ynë do të bashkëpunojë me ju, duke ofruar pamje vizuale për t'ju ndihmuar në ndërtimin e buzëqeshjes tuaj të re.
 4. Fasetat ofrojnë një transformim të shpejtë për buzëqeshjen. Ndërsa një restaurim i plotë kozmetik për shumë dhëmbë të dëmtuar ose të zbardhur mund të marrë shumë kohë, procesi për fasetat është shumë më i shpejtë. Në vetëm disa javë, ju mund t'i keni fasetat tuaja të personalizuara gati për vendosje.
 5. Fasetat janë të lehta për tu mirëmbajtur. Ngjashëm me dhëmbët tuaj natyralë, fasetat kanë nevojë vetëm për larje të rregullt dhe pastrim me fill dentar. Megjithatë, është e rëndësishme të vizitoni rregullisht dentistin tuaj dhe t'i trajtoni me kujdes fasetat tuaja. Përdorimi i mbrojtësve të gojës gjatë aktiviteteve sportive dhe gjatë gjumit mund të mbrojë dhëmbët tuaj, duke përfshirë fasetat. Shmangni përdorimin e dhëmbëve për të përtypur akull, për të kafshuar thonjtë ose për të hapur paketime, për të parandaluar ndonjë dëmtim të mundshëm. Dhe ndërsa fasetat prej porcelani janë rezistente ndaj njollave, ju mund të ndihmoni në ruajtjen e pamjes së tyre duke shpëlarë gojën pas konsumimit të ushqimit ose pijeve si agrumet, manaferrat, vera dhe çaji.
 6. Fasetat mbyllin boshllëqet dhe fshehin papërsosmëritë. Nëse keni boshllëqe ose dhëmbë që nuk kanë formë, mund ta gjeni veten duke shpenzuar shumë energji duke i fshehur ato me buzëqeshje nga afër. Megjithatë, fasetat mund të plotësojnë këto boshllëqe dhe të maskojnë të metat, duke përmirësuar pamjen e përgjithshme të dhëmbëve tuaj dhe duke ju bërë të buzëqeshni hapur. Këto guaska të holla janë të dizajnuara me porosi për t'iu përshtatur dhëmbëve tuaj, për të përmbushur kërkesat tuaja specifike kozmetike dhe përputhen me ngjyrat për t'u përzier me pjesën tjetër të dhëmbëve tuaj. Rezultati është një pamje natyrale por e përsosur.
 7. Fasetat mund të përdoren për të zëvendësuar një dhëmb të vetëm ose disa. Dhe për të adresuar çdo shqetësim në lidhje me qëndrueshmërinë e tyre, ne përdorim një ngjitës dhe dritë të veçantë kuruese gjatë procesit të vendosjes së tyre, për të siguruar një lidhje të fortë dhe të qëndrueshme. 
 8. Fasetat ndihmojnë në arritjen e një buzëqeshje të bardhë dhe rrezatuese. Ndërsa zbardhimi i dhëmbëve është një rregullim i lehtë për shumë individë, ai mund të mos jetë efektiv për të gjithë, aq më tepër nëse keni njolla dentare të shkaktuara nga medikamentet ose ekspozimi i tepërt i fluorit gjatë fëmijërisë. Në raste të tilla, produktet për zbardhimin e dhëmbëve mund të mos jenë të kënaqshme për ju. Fasetat, nga ana tjetër, mund të mbulojnë ato njolla dhe të përmirësojnë pamjen e dhëmbëve tuaj, duke ju dhënë buzëqeshjen magjepsëse.
 9. Fasetat ofrojnë rezistencë ndaj njollave në krahasim me smaltin natyral të dhëmbëve tuaj. Kështu që ato qëndrojnë të bardha më gjatë. Megjithatë, ne këshillojmë vizitat e rregullta në zyrën tonë për pastrim dhe kontrolle të planifikuara, në mënyrë që të mund t'ju ndihmojmë që dhëmbët tuaj natyralë dhe fasetat të mbeten të bardhë dhe të shndritshëm me pastën tonë të specializuar lustruese jo-gërryese. 
 10. Fasetat jo vetëm që përmirësojnë pamjen e dhëmbëve tuaj, por gjithashtu ofrojnë forcë dhe elasticitet të shtuar. Nëse keni dhëmbë me të çara, fasetat mund t'i mbulojnë ato, duke siguruar një shtresë shtesë mbrojtjeje që ndihmon në minimizimin e rrezikut të dëmtimit të mëtejshëm. Vlen të përmendet se ndërsa fasetat mund të trajtojnë kushte të ndryshme dentare, nëse dhëmbi juaj është dëmtuar rëndë, ne rekomandojmë një formë tjetër trajtimi, si kurorat dentare ose implantet dentare, për të përmirësuar estetikën, por edhe për të rivendosur shëndetin e dhëmbit tuaj.
 11. Fasetat ndihmojnë në arritjen e një buzëqeshjeje më të drejtë, pa pasur nevojë për trajtim ortodontik, si p.sh. Në vend që të kaloni telashet e retainers, mund të përdorni fasetat për të riformuar dhëmbët tuaj.
 12. Fasetat janë të efektshme për devijime të vogla në dhëmbë. Nëse shtrirja e dhëmbëve tuaj ndikon në shëndetin oral të kafshimit, ne rekomandojmë trajtim ortodontik.
 13. Fasetat mund të jenë një alternativë për ata që shqetësohen për shfaqjen e mishrave të dhëmbëve kur buzëqeshin, e njohur zakonisht si "gummy smile". Me fasetat e bëra me porosi, mund të bëhen rregullime për të arritur një buzëqeshje më të ekuilibruar, në mënyrë që të tregoni më shumë dhëmbët tuaj dhe më pak vijën e mishrave të dhëmbëve.
Image illustrating dental veneer maintenance

Kujdesi për fasetat tuaja prej porcelani

Investimi në fasetat e porcelanit do të thotë të investoni si në veten tuaj ashtu edhe në buzëqeshjen tuaj, duke e bërë kujdesin ndaj tyre vendimtar. Ka disa hapa që duhen ndërmarrë, për të siguruar jetëgjatësinë e tyre. Para së gjithash, të kesh një higjienë të mirë orale është çelësi. Larja e dhëmbëve dy herë në ditë dhe pastrimi i dhëmbëve me fill një herë në ditë është një fillim i mrekullueshëm për të mbajtur të pastër dhe të shëndetshëm si dhëmbët tuaj natyralë ashtu edhe fasetat. 

Për më tepër, përdorimi i një shpëlarësi goje me fluor pa alkool mund t'i forcojë të dyja.

Për të ruajtur integritetin e fasetave tuaja prej porcelani, është e rëndësishme të keni parasysh disa zakone dhe të shmangni rreziqet e mundshme. Këtu janë disa gjëra kryesore për të shmangur:

 1. Shmangni shpëlarësin e gojës që përmban alkool: Ndërsa shpëlarja e gojës mund të ndihmojë në forcimin e fasetave tuaja, alkooli potencialisht mund t'i dobësojë ato dhe lidhjen midis fasetave dhe dhëmbëve tuaj natyralë.
 2. Shmangni përdorimin e dhëmbëve tuaj si mjete: Përdorimi i dhëmbëve në këtë mënyrë mund të përbëjë një kërcënim për qëndrueshmërinë dhe jetëgjatësinë e fasetave tuaja.
 3. Shmangni kafshimin e ushqimeve të forta: ushqime të forta si arrat, karamele të forta dhe veçanërisht akulli.

Kombinimi i trajtimeve për rezultate më të mira

Çdo buzëqeshje është unike dhe ndonjëherë një trajtim i vetëm mund të mos jetë i mjaftueshëm për të arritur rezultatet e dëshiruara. Gjatë konsultimit me dentistin, ai do të dëgjojë shqetësimet tuaja dhe do të kuptojë objektivat tuaja. Pas një vlerësimi të buzëqeshjes suaj dhe një kuptimi të situatës suaj, dentisti do të zhvillojë një plan trajtimi të personalizuar të përshtatur për nevojat tuaja.

Gjatë procesit të vendosjes së fasetave, dentisti i përshtat ato me ngjyrën e smaltit tuaj natyral, duke krijuar një pamje të qëndrueshme. Nëse zgjidhni të zbardhni dhëmbët përpara se të merrni fasetat, kjo do të thotë që fasetat do të jenë më të lehta. 

Marrja e vendimeve të informuara për trajtimin tuaj dentar është e rëndësishme, si dhe gjetja e një dentisti të aftë dhe me përvojë. Një dentist i cili gjithashtu merr kohë për të dëgjuar se cilat janë dëshirat dhe shqetësimet tuaja, dhe shpjegon opsionet tuaja të trajtimit pa ju bërë presion.

Foto që ilustron një dentist në Shqipëri.

Caktoni një takim

Jeni të interesuar të përmirësoni buzëqeshjen tuaj me fasetat prej porcelani? Për të rezervuar një takim me dentistët tanë të aftë në Tiranë, Shqipëri, thjesht telefononi +355685577278. Ata janë të gatshëm t'ju ndihmojnë të keni një buzëqeshje më rrezatuese.

Tabela e përmbajtjes

Kontaktoni

Eksploroni më shumë artikuj

sqShqip
Request a Free Estimate, fill out the form below.