Implantet Dentare All-On-6 në Shqipëri: Procedura dhe përfitimet

Një protezë e përhershme fikse mund të vendoset në nofullën e poshtme në të paktën 5 javë dhe nofullën e sipërme në të paktën 12 javë duke përdorur metodën e implantit "All-On-6". Kjo teknologji e re përfshin riparimin e protezës dentare në të njëjtën ditë. Përdorimi i dhëmbëve të fiksuar është një opsion i përshtatshëm për pacientët që kanë humbje kockore, veçanërisht në vendet e pasme të dhëmbëve.

Implantet All-On-6 janë një lloj implanti dentar që përdoret për të rindërtuar gojën e një personi kur njëra ose të dyja nofullat kanë humbur një numër të konsiderueshëm dhëmbësh. Kjo teknikë i lejon pacientët të rivendosin të gjithë dhëmbët e tyre me gjashtë implante dentare me pamje natyrale dhe sensacionale. Për shkak se implantet All-On-6 rrallë kërkojnë shartimin e kockave, ato janë ideale për individët me masë ose sasi minimale kockore në nofullat e tyre.

Jo çdo person është i përshtatshëm për të 10 implantet dentare. Dikush mund të mos jetë një kandidat i mirë për këtë operacion nëse është duhanpirës ose diabetik. Terapia këshillohet për individët të cilëve u mungojnë të gjithë dhëmbët ose që synojnë të heqin dhëmbët e mbetur dhe t'i zëvendësojnë me implante. Si zëvendësim për protezat tradicionale, trajtimi All-On-6 ofron trajtim afatgjatë dhe të besueshëm.

Cila është procedura e teknikës së implantit All-On-6?

All-On-6 implants are put at specific angles and afterwards the dental prosthesis is fixed. It is a therapy option for individuals who are unable to utilize a prosthesis due to significant bone loss. Implants can be placed the same day as surgery. To minimize any difficulties that may arise during treatment, an X-ray bone evaluation is carried out prior to treatment planning. Throughout this process, advanced technological systems are applied. The treatment procedure is designed with bone density and height in mind.

Kush është i përshtatshëm për teknikën e implantit All-On-6?

Individët që mund të kenë implante All-On-6 janë ata që nuk kanë një dëmtim që i pengon ata të bëjnë një operacion të implantit dentar. Si rezultat, kjo procedurë mund të kryhet tek personat që nuk kanë një gjendje sistemike dhe kanë densitet të mjaftueshëm kockor. Situatat e mëposhtme kërkojnë këtë trajtim:

 • Nëse ka vëllim dhe densitet të mjaftueshëm kockor në zonën e ndërmjetme të dhëmbëve molarë të vegjël të pacientëve dhe ata kanë një nofull plotësisht malokluzion, kjo qasje mund të përdoret.
 • Kjo procedurë mund të përdoret nëse foletë e nxjerrjes pastrohen tërësisht pas nxjerrjes së dhëmbit.
 • Mund të përdoret nëse higjiena dentare e pacientit është adekuate dhe kryhet ekstraktimi.
 • Nëse ekziston një klinikë me një protezë fikse të përkohshme, kjo procedurë mund të përdoret.

Cilat janë fazat e trajtimit të metodës së implantit All-On-6?

Pacientët që marrin implante All-On-6 vlerësohen kryesisht klinikisht dhe radiologjikisht nga dentistët. Ata planifikojnë kujdesin e duhur për pacientët duke përdorur tomografinë e kompjuterizuar. Proteza dentare më pas ngjitet me implantet dentare pasi të jenë vendosur katër ose gjashtë implante dentare. Përgatitjet speciale mbahen mesatarisht 10 deri në 12 ditë për të përgatitur dhëmbët e përhershëm. Ata vendosin proteza të përhershme dentare për pacientët e tyre rreth 3 muaj më vonë.

Çfarë avantazhesh kanë implantet All-On-6?

 • Përmirësohen me shpejtësi.
 • Ju lejojnë të shijoni ushqimin dhe të flisni përsëri.
 • Do të keni një buzëqeshje të bukur të bardhë perle.
 • Protezat e lëvizshme nuk janë të nevojshme.

Ndërsa protezat tradicionale të lëvizshme mund të zëvendësojnë me efikasitet një pjesë të plotë të dhëmbëve të humbur, implantet dentare All-On-6 ofrojnë një mënyrë solide dhe të përhershme për të rindërtuar një grup të tërë dhëmbësh. Kjo u jep pacientëve një ndjenjë pronësie mbi dhëmbët e tyre dhe përmirëson jetën e tyre të përditshme, sepse ata mund të përtypin dhe të flasin përsëri me rehati. Nuk është e nevojshme të përdorni ngjitës të dëmshëm të protezave ose të hiqni protezat për t'i pastruar dhe dezinfektuar me implante dentare All-On-6. Dhëmbët zëvendësues funksionojnë në të njëjtën mënyrë si dhëmbët natyralë.

Sa do të zgjasin implantet All-On-6? Cili është procesi i terapisë së implantit All-On-6? 

Procesi i plotë i implanteve All-On-6 zgjat 2 deri në 4 orë dhe mund të ekzekutohet plotësisht në një ditë të vetme. Në përputhje me masën kockore të pacientit, mund të jetë e nevojshme të përdoret shartimi i kockave. Për shkak se nuk ka dy gojë të njëjta, është e rëndësishme që një dentist të analizojë me përpikëri gojën përpara fillimit të operacionit. Implantet dentare implantohen në kockën e nofullës duke përdorur anestezi lokale gjatë gjithë operacionit. Ndërsa implantet shërohen, proteza e përkohshme mund t'u ngjitet atyre.  

Ata janë ngjitur me implantet me një zgjidhje të përhershme, si një urë dentare ose protezë e shkëputshme, menjëherë pasi implantet të jenë rikuperuar. Goja do të shërohet dhe kockat dhe mishrat do të ndryshojnë formën e tyre për t'u përshtatur me pajisjen e re gjatë tre muajve të parë pas trajtimit. Pacientët duhet të shmangin konsumimin e ushqimeve të forta gjatë gjithë kësaj kohe. Përsëri, pas operacionit, pacientët mund të kenë dhimbje dhe ënjtje. Shumica e problemeve të pacientëve largohen brenda një jave. 

Pas trajtimit, pacientëve do t'u kërkohet të vizitojnë dentistin e tyre rregullisht, veçanërisht gjatë tre muajve të parë. Nëse vëreni se diçka nuk është në rregull, duhet të shkoni menjëherë te dentisti për të shmangur komplikimet ose infeksionin. Konsultimet me një dentist pasi të jenë vendosur implantet dentare reduktojnë ndjeshëm ngurtësinë apo agoninë.

Si funksionojnë implantet All-On-6?

Implantet dentare All-on-6 shfaqen dhe funksionojnë tamam si dhëmbët e vërtetë. Implantet dentare All-On-6 përdorin vetëm gjashtë implante për të zëvendësuar të gjithë dhëmbët tuaj. Teknika ndahet në dy faza. E para përfshin vendosjen e implantit dhe e dyta është instalimi i protezës së dhëmbit. Implantet përbëhen nga titani dhe dhëmbët All-On-6 mund të ndërtohen nga shumë materiale, duke përfshirë protetikën, porcelanin dhe qeramikën; kostoja e trajtimit përcaktohet nga ekzaminimi dentar dhe përzgjedhja e materialit. Operacionet e protezave dentare All-On-6 parandalojnë humbjen e padëshiruar të kockave duke zëvendësuar rrënjën e dhëmbëve tuaj. Implantet zëvendësojnë rrënjën e dhëmbëve tuaj, në mënyrë që ata të ndjehen tamam si dhëmbët tuaj origjinalë.

Çfarë janë një sinus lift dhe një transplant kockor?

Ekzaminimi i procedurave të sinuseve dhe transplantit të kockave; Nofulla e sipërme ka kavitete anatomike të njohura si sinuset maxillare. Këto hapësira mund të zgjerohen në disa pacientë si rezultat i transplantimit të dhëmbëve. Sa herë që implanti nuk mund të vendoset për shkak të këtij zmadhimi, membrana e sinusit tërhiqet më lart dhe futen materialet që formojnë kocka. Ky është referuar si një aplikacion "liftimi i sinusit". Njihet gjithashtu si "ngritje e sinusit", për të përdorur një term tjetër. Materialet e përdorura në implantimin e kockave mund të jenë artificiale, shtazore ose njerëzore. Të gjashtë implantet nuk mund të vendosen në të njëjtën ulje pas trajtimit me sinus lift në pacientët me shumë pak kockë. Pas një kohe të caktuar, aplikacioni fillon. Nëse ka kockë adekuate për të mbajtur implantin, si ngritja e sinusit dhe vendosja e implantit mund të bëhen në një ulje të vetme.

Përpara se t'i nënshtroheni operacionit të implantit dentar All-On-6

Një transplant kockor zakonisht nuk kërkohet për operacionin All-On-6. Por, bazuar në masën kockore të pacientit, mund të jetë thelbësor. Para fillimit të operacionit, dentisti do të analizojë dhe ekzaminojë gojën dhe do të bëjë një rekomandim në përputhje me rrethanat.

Gjatë gjithë procesit të implantit dentar All-On-6

Ndërsa pacienti anestezohet me një anestezik lokal ose qetësues intravenoz, kirurgu fut implantet dentare në kockën e nofullës. Pasi implantet të jenë shëruar, mund të vendoset një protezë e përkohshme për t'ju siguruar një buzëqeshje të bukur në të njëjtën ditë!

Pas operacionit të implantit dentar All-On-6

Goja do të shërohet brenda tre muajve të parë të operacionit. Për të akomoduar shtojcën e re, kocka dhe mishrat e dhëmbëve do të ndryshojnë formën e tyre. Pacientët duhet të shmangin konsumimin e vakteve të forta ose veçanërisht të përtypura gjatë kësaj periudhe. Pasi implantet janë shkrirë në kockën e nofullës, një zgjidhje e përhershme, si një urë dentare ose mbidenturë e lëvizshme, vendoset në implante.

A do të kem dhimbje pas përdorimit të teknikave të implantit All-On-6?

Është e mundur të përjetoni dhimbje pas teknikës së implantimit All-On-6. Megjithatë, kjo dhimbje është mjaft modeste. Një mundësi tjetër është ënjtja. Mjeku do t'ju japë qetësues dhimbjesh për t'i përdorur nëse keni ndonjë shqetësim pas operacionit. Nuk ka dhimbje gjatë trajtimit sepse kryhet nën anestezi lokale. Nëse pacientët janë të frikësuar nga operacioni, trajtimi mund të kryhet nën qetësim ose anestezi të përgjithshme. Si rezultat, pacientët që vuajnë nga nervozizmi ose janë të tmerruar nga operacioni mund t'i nënshtrohen procedurës pa dhimbje.

Si duhet të jetë ushqyerja pas teknikave të implantit All-On-6?

Ka disa konsiderata ushqyese pas trajtimit All-On-6. Pas procedurës së implantimit All-On-6, mjekët këshillojnë pacientët të ndjekin një dietë. Kjo dietë duhet ndjekur për tre muajt që nevojiten që implanti dhe kocka të lidhen. Këshillohet që të shmangen ushqimet e forta dhe të ndiqen rregullat e pastërtisë. Me protezën e përhershme që do të krijohet më vonë, ajo mund të ushqehet pa dietë suplementare. Megjithatë, nëse proteza thyhet gjatë gjithë këtij procesi, duhet të konsultohen specialistët dhe çdo humbje e implantit duhet të korrigjohet.

A është e vështirë të kujdesesh për veten pasi të kryesh teknikën e implantimit All-On-6?

Pas implantimit All-On-6, pacientët duhet të kenë kujdes. Larjet e gojës, furçat e dhëmbëve dhe filli dentar rekomandohen për pastërtinë dhe mirëmbajtjen e gojës, përveç larjes rutinë të përditshme të dhëmbëve. Çdo gjashtë muaj, ata duhet të vizitojnë një mjek dhe të vlerësohen.

A do të sigurojë sukses metoda e implantimit All-On-6?

Trajtimi All-On-6 ka një shkallë të lartë suksesi. Sipas hulumtimeve, është një strategji trajtimi shumë e dobishme kur ekzaminohet për një periudhë të gjatë kohore.

Cili është ndryshimi midis metodës së implantimit All-On-6 dhe një sistemi standard implantues?

Kur krahasohen implantet All-On-6 me implantet standarde, implantet All-On-6 vendosen në një kënd pak më të madh me nofullën sesa implantet standarde. Si rezultat, individët mund të përfitojnë nga rritja e mbështetjes së kockave. Ata mund të përballojnë peshën që mund të mbajnë 8 implante me 4 ose 6 implante në këtë mënyrë. Për më tepër, është një qasje terapie që mund të përdoret nga kirurgët maksilofacialë ose individë me ekspertizë të rëndësishme mjekësore. Këto janë implante jashtëzakonisht afatgjatë.

Dallimet shtesë janë si më poshtë:

 • Implantet konvencionale kushtojnë më shumë para. Megjithatë, për shkak se implantet All-On-6 përdoren më rrallë, çmimet e tyre e pasqyrojnë këtë.
 • Edhe pse të gjitha implantet ju lejojnë të rifilloni jetën e rregullt pas 3 muajsh, implantet standarde mund të zgjasin 6 deri në 10 muaj.
 • Metoda tipike e implantit kërkon ndërhyrje të gjerë kirurgjikale. Nga ana tjetër, numri i operacioneve të kryera me implante All-On-6 është më i ulët.
 • Implantet tradicionale nuk përdorin proteza të përkohshme. Një protezë e përkohshme futet menjëherë në implantet All-On-6, megjithatë, pa i shkaktuar asnjë dëm pacientëve.
 • Në aplikimet tipike të implanteve, përdoret një transplant kockor. Kjo teknikë nuk kërkohet me implantet All-On-6.

Sa kushtojnë metodat e implantit All-On-6?

Implantet All-On-6 kanë çmime të përcaktuara në varësi të individit. Përcaktimi i kostos së trajtimit varet tërësisht nga numri i implanteve të nevojshme, materiali i ndërtimit të dhëmbit të sipërm, numri i dhëmbëve që ka, teknika e trajtimit të përdorur, si dhe proceset kirurgjikale të nevojshme.

Cilat janë disa avantazhe të tjera të procedurës së implantimit All-On-6?

Më poshtë janë përfitimet e implantit All-On-6:

 • Nëpërmjet një procedure të vetme kirurgjikale, të gjithë pacientëve që u mungojnë dhëmbët mund të kenë proteza fikse në të njëjtën ditë.
 • Gjatë operacionit nuk ndërmerren teknika të tilla si kirurgjia e sinuseve apo shtimi i kockave. Si rezultat, është një aplikim i thjeshtë që nuk kërkon teknika komplekse kirurgjikale.
 • Procedura kërkon shumë më pak kohë sesa operacionet tradicionale të implanteve dentare.
 • Në kontrast me operacionet tradicionale të implanteve dentare, kostoja është më e ulët sepse numri i implanteve dentare të përdorura është zvogëluar.
 • Në kontrast me protezat dentare tradicionale të fiksuara me implant, është një aplikim më i thjeshtë për t'u pastruar dhe ruajtur.
 • Është një aplikacion që mund të personalizohet për të ofruar një pamje estetike, linjë qeshjeje dhe estetikë të buzëqeshjes.
 • Është i përshtatshëm për njerëzit që nuk janë në gjendje të përdorin proteza dentare të ndashme për shkak të problemeve me vjelljen.

Tabela e përmbajtjes

Kontaktoni

Eksploroni më shumë artikuj

sqShqip
Request a Free Estimate, fill out the form below.