Pse duhet t'i besoni një dentisti në Shqipëri për trajtimin tuaj?

Çdo vit, stomatologët në Shqipëri trajtojnë dhjetëra qindra njerëz për implante dentare dhe restaurime dentare. Tirana, veçanërisht, është kthyer në një magnet për dhëmbët e rinj pasi dentistët shqiptarë janë të jashtëzakonshëm. Për vendet e Evropës Perëndimore, kostot e arsyeshme dhe terapitë e shkëlqyera janë arsyet kryesore për këtë. Trajtimi dentar në vendet e Europës Perëndimore është jashtëzakonisht i kushtueshëm, duke i shtyrë pacientët të kërkojnë trajtim në Shqipëri.

Pse shpenzoni kosto kaq të tepruara për terapi të të njëjtit kalibër? Nuk është thjesht çmimi. Në Shqipëri, ju mund të kryeni punën dentare në kohën e duhur. Në vendet e Evropës Perëndimore, ju jeni të detyruar të prisni muaj për të caktuar një takim me një dentist profesionist. Përveç dhimbjes së dhëmbit, nuk ka shumë shpresë për të shpëtuar dhëmbët tuaj kur e keni pritur për një periudhë kaq të gjatë.

Dental clinic in Albania

Kur vendosni të kërkoni trajtim dentar në vendet e Evropës Perëndimore, takimi i parë caktohet me një dentist lokal. Dentisti juaj lokal do të rekomandojë një konsultë me një dentist ekspert në rastet e kanaleve të rrënjës ose trajtimit të implantit. Institucionet dentare dhe stomatologët e specializuar kërkojnë kosto të jashtëzakonshme për shërbimet. Por gjithashtu do t'ju duhet të prisni javë shtesë për takimin e duhur dentar.

Tirana, kryeqyteti i Shqipërisë, është pika e ndritshme e stomatologjisë. Shumë institucione stomatologjike dhe ekspertë ndihmojnë pacientët nga e gjithë bota në këtë qytet. Dhe shumë më tepër individë zgjedhin Tiranën për punë dentare çdo vit. Ndoshta dëshironi të jeni në mesin e atyre individëve?

Udhëtimi në vende të ndryshme për procedura dentare mund të ketë qenë i tmerrshëm disa dekada më parë. Por, për shkak të përparimeve teknologjike, globi është tkurrur. Individët po bëjnë sipërmarrje më gjerësisht në të gjithë botën këto ditë. Numri i pikave të komunikimit po rritet. Epoka dixhitale e ka tkurrur ndjeshëm planetin. Vetëm shqiptarët nga Europa kanë udhëtuar drejt Shqipërisë për procedura dentare rreth një dekadë më parë. Turistët mbërritën kur zbuluan përfitimet për të cilat ishin në dijeni shqiptarët që banonin jashtë. Si pasojë, Tirana është kthyer tashmë në qendrën stomatologjike të Shqipërisë. Joshja e Shqipërisë për çështjet dentare po rritet me rritjen e shpejtësisë së rrjetit.

Mos u shqetësoni për marrjen e kujdesit dentar në Shqipëri. Shumica e pyetjeve tuaja do të marrin përgjigje në udhëzuesin që kemi krijuar për ju. Ne do t'ju mësojmë se çfarë dhe si të kërkoni një dentist në Shqipëri. Ne gjithashtu do t'ju japim këshilla se si të zgjidhni objektin e duhur stomatologjik për ju.

Mund të filloni gjithashtu nëse jeni të gatshëm t'i përmbaheni këshillave tona.

Pse të zgjidhni një dentist në Shqipëri?

Shkolla e stomatologjisë është mjaft sfiduese në Shqipëri. Kandidatët shumë më të suksesshëm zgjidhen dhe u jepen udhëzimet më sfiduese. Ka një rivalitet të ashpër. Çdo dentist duhet të vazhdojë arsimin e tij dhe të mbajë ekspertizën e tij të përditësuar. Stomatologët shqiptarë që mbarojnë arsimin e tyre janë në gjendje të operojnë në shumë rajone të botës. Disa stomatologë shqiptarë njihen si stomatologët më të mëdhenj në planet nga specialistët. Vlen të theksohet se shumë nga stomatologët më të mëdhenj shqiptarë janë specialistë.

  • Studentë të stomatologjisë nga shumë vende evropiane vizitojnë Shqipërinë si pjesë e programeve të shkëmbimit të studentëve të ngjashëm me Erasmus. Më vonë ata zbulojnë se sa i vështirë është shkollimi i dhëmbëve në Shqipëri.
  • Stomatologët shqiptarë i përkasin institucioneve ndërkombëtare duke përfshirë ITI, CO dhe ESED. Ata gjithashtu angazhojnë teknika të shumta dentare më të fundit në procedurat dentare.
  • Shqipëria është një lloj kolegji i hapur për stomatologjinë e kompjuterizuar dhe stomatologjinë kozmetike.
  • Jeni të ftuar përzemërsisht në një nga vendet më efektive të trajtimit të implanteve në botë. Ju gjithashtu mund të blini njohuritë e qindra rasteve nga dentistë ekspertë. Për më tepër, është rreth 80% më pak se specialistët me përvojë të krahasueshme në Evropë.
  • Sapo të hyni në Shqipëri, do të mahniteni nga numri i klinikave dentare. Duke qenë se ne e kuptojmë se çdo vit më shumë individë kërkojnë stomatologë shqiptarë për procedura dentare.

Shihni rekomandimet tona për dentistët dhe klinikat dentare në Shqipëri.

Ne ju sugjeruam që në fillim të këtij blogu të krijoni një listë me pyetje që dëshironi të bëni. Kur kërkoni punë dentare në Shqipëri, këshillat dhe komentet janë thelbësore. Ju duhet të edukoheni për eksperiencat e një miku apo të njohuri dhe si janë ndjerë ata pas trajtimit dentar në Shqipëri. Kjo do të jetë vërtet e dobishme në përgatitjen për çdo pyetje që mund të keni.

Si shkoi biseda mes tyre dhe klinikës dentare? Çfarë ndodhi gjatë procedurës së tij/saj dentare? Çfarë i irritoi më shumë? Si ishte përvoja e tij/saj? A ndoqi ordinanca stomatologjike premtimet fillestare të trajtimit ndaj tij/saj? Cilat ishin shpenzimet? A ishte vërtet personeli në gjendje të komunikonte në gjuhën tuaj? Si ishin akomodimet dhe transporti?

Të gjitha klinikat shqiptare pohojnë se kur filloni për herë të parë me to, ata nënshkruajnë një marrëveshje për të përmbushur plotësisht trajtimet që ju ofrojnë. Ata betohen për të. Megjithatë, të besosh në to është e vështirë pa studim dhe hulumtim adekuat.

Kur të mbërrini fillimisht në Shqipëri, do të bëni fotografi pas vlerësimit fillestar. Shumica e klinikave do t'ju tregojnë imazhe të njerëzve që kanë shkuar para jush, si para ashtu edhe pas. Nëse kjo nuk ju siguron ende, sigurohuni që të lexoni komente në lidhje me klinikën që po mendoni të vizitoni. Kushtojini vëmendje më të madhe komenteve që janë më të plota sesa atyre që janë me një fjalë.

Kur fillojnë të punojnë për herë të parë, dentistët mbështeten vetëm në ekspertizën e tyre dhe atë që kanë mësuar në shkollë. Megjithatë, ata marrin përvojën e nevojshme me kalimin e kohës. Stomatologët më efektivë janë ata që vazhdojnë të mësojnë duke ndjekur seminare ose trajnime. Dhe, pa dyshim, këto kualifikime do t'i shfaqin dukshëm në të gjithë klinikat e tyre. Kështu që mbani një sy hapur edhe për të.

Çfarë gjuhe flitet në Shqipëri?

Pasi të bini dakord për trajtimin në Shqipëri, do të shihni se sa e lehtë dhe e qetë do të shkojë e gjithë procedura. Duke filluar nga stafi i komunikimit. Tirana është qyteti më miqësor i Shqipërisë dhe ku është fokusuar shumica e stafit shumëgjuhësh. Si rrjedhojë, në Tiranë nuk do të ketë probleme për të folur në anglisht.

Dhe edhe nëse gjuha juaj e parë nuk është anglishtja, stafi komunikon gjithashtu në italisht, spanjisht, frëngjisht, gjermanisht dhe greqisht. Ju do të jeni në gjendje të flisni në çdo gjuhë lehtësisht dhe qartë.

Ekipi i përkthimit mund t'ju ndihmojë në gjuhën tuaj.

Planifikoni vizitën tuaj në Shqipëri.

Çdo vit, një numër i madh njerëzish vijnë në Shqipëri për procedurat dentare. Planifikimi mund të ndihmojë për të adoptuar një qasje më të rregulluar të trajtimit. Na lejoni të kalojmë kohën e lirë pa ndërhyrë në organizatën ose aktivitetet tuaja në vendin tuaj. Planifikoni para kohe, nëse është e mundur, për trajtimin e dhëmbëve.

Për shkak se Tirana është qyteti më i madh i vizituar në Shqipëri, mund të gjeni oferta më të mira për biletat e avionit dhe akomodimet nëse rezervoni disa muaj përpara. Nëse nuk rezervoni një takim, kohëzgjatja e trajtimit mund të jetë e shkurtër.

Në Shqipëri, koha e trajtimit merret parasysh kur dizajnimi i dhëmbëve funksionon me ju. Çdo trajtim ka një afat kohor të caktuar. Në Shqipëri, një grup i tërë fasetash kërkon afërsisht gjashtë ditë, ndërsa një kurorë e vetme dhëmbi mund të përfundojë plotësisht në një ditë të vetme.

Nëse është e mundur, caktoni ditën tuaj të parë të vizitës të dielën. Ju mund të filloni trajtimin me pushim pas një udhëtimi të gjatë.

Fillimi i trajtimit të hënën, do t'ju japë avantazhin e një trajtimi më të madh brenda së njëjtës javë. Nëse e filloni trajtimin të hënën, trajtimi dentar do të përfundojë deri të premten. Nëse dëshironi, mund ta kaloni edhe fundjavën e ardhshme, pas përfundimit të trajtimit, duke nxjerrë në pah dhëmbët tuaj të freskët dhe duke përcjellë lumturinë tuaj te të dashurit tuaj në shtëpi, ose mund ta kaloni duke vizituar Shqipërinë dhe duke vizituar vendet më të njohura.

Në Shqipëri, klinikat përpiqen t'ju vendosin një konsultë të parë sa më shpejt të jetë e mundur. Duke ju dhënë mundësinë dhe kohën për të planifikuar terapinë tuaj gjatë ditës.

Woman smiling after getting dental treatment in Albania

Pushimet tuaja mund t'i kaloni në Tiranë diku ndërmjet seancave. Është një qytet i mrekullueshëm në të cilin ndoshta do të dëshironit të ktheheshit.

Ju jeni në një vend plot me qytete të mrekullueshme dhe të vjetra që të lënë pa frymë. Mendoni për një javë pushim. Nëse nuk jeni të njohur me kuzhinën shqiptare, synoni të mbani mend shijen.

Nëse e miratoni regjimin e terapisë, atëherë trajtimi do të fillojë sapo të dalë. Dentisti do të ndihmojë gjithashtu për të kaluar një festë të këndshme duke caktuar takimet tuaja të ardhshme. Shumica e klinikave shqiptare janë gati për ju para se të mbërrini.

Kërkoni një skanim CT përpara fillimit të trajtimit.

Para marrjes së trajtimit dentar, rrezet X janë thelbësore. Megjithatë, kjo është e pamjaftueshme. Para inspektimit fillestar, klinikat shqiptare marrin një tomografi dentare 3D, e njohur edhe si skaneri CT.

Ky skanim kryhet në mënyrë që dentisti të shohë nofullën dhe dhëmbët tuaj në 3D. Pas skanimit dhe vlerësimit të parë, dentisti do t'ju informojë për hapat e ardhshëm që duhet të ndërmerren dhe operacionet që do të kryhen.

Për t'i bërë gjërat edhe më të thjeshta, zhvillohet një program stimulimi i implantit dhe planifikimi i implanteve bëhet në partneritet me ju. Pas vlerësimit të plotë, ju do të këshilloheni për kostot që lidhen me trajtimin që do të kërkoni.

Plani i trajtimit i vendosur nga dentisti është i dobishëm në përcaktimin e numrit të dhëmbëve që kërkojnë përpunim. Do të ndihmojë gjithashtu në përcaktimin e numrit të implanteve të kërkuara dhe madhësisë së tyre të përafërt.

Qëllimi kryesor i këtyre masave është të sigurohet që deri në fund të ekzaminimit të mos keni asgjë për të medituar ose për t'u shqetësuar.

Mësoni për kohën tuaj në Shqipëri dhe numrin e vizitave dentare që ju nevojiten.

Kur vendoset për trajtimet dentare në Shqipëri, konsiderata kryesore është se sa kohë zgjat operacioni. Ky është një detaj kritik në planifikimin e udhëtimit dhe qëndrimit. Për më tepër, askush në planet nuk dëshiron t'i kalojë të gjitha pushimet ulur në karrigen e dentistit.

Kur Shqipëria përdorte metoda më tradicionale, një grup fasetash do të zgjaste rreth tre javë. Për shkak të stomatologjisë dixhitale, e njëjta procedurë tani mund të përfundojë në pesë ditë. Lejoni vetes një javë për trajtimin e implantit me gojë të plotë. Nëse vizitoni Shqipërinë vetëm për të marrë një kurorë dentare, do të lehtësoheni kur mësoni se një ditë stomatologji është e bollshme.

Kur telefononi një klinikë shqiptare, do t'ju thonë sa ditë dhe seanca do t'ju duhen për të gjithë terapinë.

Një këshillë: Gjashtë deri në shtatë ditë është më shumë se koha e mjaftueshme për procedura të rëndësishme. Pra, nëse mbërrini në Shqipëri të dielën, mund të ktheheni në shtëpi të shtunën në mbrëmje.

Dentisti do të përcaktojë dhe planifikojë numrin e ditëve dhe vizitave të nevojshme gjatë vlerësimit fillestar. Mund t'ju themi se stomatologët pothuajse kurrë nuk i gabojnë ditët e tyre. Furgoni i klinikës do t'ju çojë nga banesa juaj.

Me përfundimin e procedurës do të keni dhëmbë krejt të rinj. Shumë klinika do të mbulojnë qëndrimin tuaj shtesë dhe kohën e zgjatur nëse ditët kalojnë. Ato mbulojnë edhe diferencën në çmimet e fluturimeve.

Nëse jeni duke menduar për punë dentare në Shqipëri, hapi i parë dhe më i rëndësishëm është të planifikoni. Po pjesa tjetër? Klinika do ta marrë parasysh.

Në Shqipëri si e paguani punën dentare?

Disa klinika dentare shqiptare pranojnë vetëm pagesa me para në dorë. Në fakt, nëse paguani me para në dorë, mund të keni të drejtë për një zbritje të konsiderueshme prej 5 deri në 10%. Do t'ju jepet një plan i plotë pagese në përfundim të trajtimit.

Shqipëria ju bën gjërat më të lehta duke lejuar pagesën në monedhën tuaj, qoftë euro, dollarë apo paund. Kjo, sigurisht, do t'ju furnizojë me përfitime të shumta.

Përveç klinikave që nuk marrin karta debiti, ka edhe klinika që pranojnë si karta debiti ashtu edhe pagesa me para në dorë. Zbritja, megjithatë, nuk vlen për pagesat me kartë debiti. Kjo për faktin se ulja e komisioneve bankare në Shqipëri mund të jetë shumë e kushtueshme.

Disa klinika mund t'ju japin një raport të planit të pagesës menjëherë pas vlerësimit të parë në fillim të trajtimit tuaj. Këto klinika marrin para në dorë, si dhe karta debiti. Në fund të trajtimit do t'ju dërgohet një faturë, e cila do të përfshihet në dosjen që ju jepet. Deri në fund të trajtimit, do të keni një formular garancie dhe një ndarje çmimi në dosjen tuaj. Kjo do t'ju lejojë të hetoni plotësisht llojin e trajtimit që po merrni dhe sa kushton.

Vlen të përmendet: Mos e filloni trajtimin tuaj dentar me atë klinikë nëse keni vështirësi të besoni ose të flisni me dentistin tuaj. Hetojeni atë ose gjeni një dentist të ri dhe filloni ta hetoni, por mos e filloni menjëherë punën tuaj dentare, pasi mund të përballeni me komplikime më të mëdha në të ardhmen. Kur bëhet fjalë për mjekun ose dentistin tuaj, përshtypjet fillestare janë shumë kritike. Puna dentare është si një dyqan dhuratash. Nuk ka gjë të tillë si terapi dentare e fabrikuar. Për shkak se rasti i çdo personi ndryshon nga rasti tjetër, ai është i përshtatur dhe i plotë. Ne garantojmë që dhëmbët e askujt nuk do t'ju duken njësoj.

Ku mund të qëndroj gjatë punës dentare në Tiranë, Shqipëri?

Tirana është një qytet i njohur me qytete të ndryshme plazhi pranë. Mund të qëndroni gjithmonë në hotele jashtë qytetit. Shumica e klinikave shqiptare ofrojnë paketa që përfshijnë transport dhe akomodim.

Konsideroni TrioDent, i cili ndodhet në Tiranë dhe është vetëm 15 minuta larg nga kompleksi kryesor tregtar, TEG (Tirana East Gate).

Stafi i TrioDent do të jetë i kënaqur t'ju përshëndesë dhe t'ju ndihmojë në gjetjen e një vendi për të qëndruar.

Edhe nëse klinika nuk ofron strehim, stafi do t'ju ndihmojë shumë për t'ju mbështetur. Ata gjithashtu mund të rezervojnë rezervimin tuaj duke përdorur tarifat e korporatës. Normat e korporatave janë shpesh më të larta në faqet e internetit të udhëtimit. Është e kujdesshme të peshohen të dyja zgjedhjet.

Këshilla jonë është të planifikoni qëndrimin tuaj rreth periudhës së trajtimit tuaj. Nëse lind një problem në fund të tyre, shumica e klinikave do të mbulojnë ditët shtesë përtej periudhës së planit të trajtimit. Është e rëndësishme që akomodimi juaj të jetë afër objektit dentar. Tarifat e hoteleve në Tiranë, Shqipëri, janë relativisht të ulëta. Një hotel me 5 yje mund të gjendet lehtësisht për më pak se 30 euro. Nëse preferoni të keni apartamentin tuaj për kohëzgjatjen e qëndrimit tuaj, gjithmonë mund të zgjidhni një AirBnB, i cili ka të njëjtin çmim, ose edhe më të lirë, dhe ndodhet mjaft afër qendrës së qytetit.

Si të shkoni në Tiranë, Shqipëri?

Ka fluturime të rregullta nga disa, për të mos thënë të gjitha, vende drejt Shqipërisë dhe mund të mbërrini në Tiranë duke përdorur fluturime direkte nga kudo në Evropë. Veçanërisht, gjatë muajve të verës, kur popullsia e Tiranës rritet deri në prag, ka shumë fluturime shtesë. Nuk do të ketë vështirësi me fluturimin nga vendi juaj në Shqipëri për punë dentare. Një fluturim vajtje-ardhje nga çdo qytet evropian është mjaft i lehtë për t'u gjetur. Fluturimi më i gjatë nga kryeqytetet europiane drejt Tiranës, zgjat vetëm 4 orë.

Aeroporti i Tiranës është i aksesueshëm nga vende të ndryshme të botës. Aeroporti është gjithashtu i përshtatshëm afër qytetit. Mjeti i klinikës mund të të çojë në qytet për vetëm 31 minuta dhe edhe nëse klinika nuk ofron transport (gjë që është mjaft e rrallë), bileta e autobusit kushton vetëm 300 lekë, që përkthehet në rreth 2.5 euro.

Fluturimi nga vendet e Europës Perëndimore për në Tiranë kushton rreth 60 euro. Kjo është mesatarja sezonale. Fluturimi gjatë verës mund të jetë më i shtrenjtë. Ju lutemi bëni një rezervim përpara.

A kërkohet pasaportë për të udhëtuar në Tiranë?

Vendet evropiane, por jo vetëm, janë të përjashtuara nga kërkesat për viza në Shqipëri. Gjithçka që kërkohet është një pasaportë ose një kartë identiteti (kjo është veçanërisht për ata që vijnë nga Ballkani dhe janë pjesë e unionit Open Balkan). Ashtu si dhjetëra mijëra evropianë që vijnë në Shqipëri çdo vit, nuk ka nevojë të kalojë kufirin.

Mbërritjet nga vendet evropiane janë të përjashtuara nga kërkesat për vizë për gjashtë muaj.

Cila është koha më e mirë për të udhëtuar në Tiranë për punë dentare?

Shqipëria është gjithmonë e përshtatshme për punë dentare. Midis tetorit dhe prillit, fluturimet dhe akomodimet janë më pak të shtrenjta. Tirana është një qytet veçanërisht i bukur në muajt e vjeshtës dhe verës. Nëse dëshironi të shkoni në pushime të shkëlqyera, muajt prill-tetor janë idealë. Nga tetori deri në prill, do të jetë një zgjedhje shumë e bukur nëse dëshironi një atmosferë më të qetë dhe më të butë.

Puna dentare është shumë e kërkuar në Shqipëri, veçanërisht gjatë stinës së verës. Programoni takimin tuaj me një qendër dentare lokale.

Çfarë duhet të sillni kur udhëtoni për në Tiranë, Shqipëri?

Bëni një listë kontrolli të gjithçkaje që duhet të bëni. Ne hartuam një listë kontrolli për ju për një vizitë dentare në Shqipëri:

1. Një pasaportë ose kartë identiteti.

2. Përdorni para të gatshme ose një kartë debiti. Në Tiranë mund të bëni blerje duke përdorur një kartë debiti. Megjithatë, nëse dëshironi, mund ta bartni me para në dorë. Ju lutemi mbani në mend se për qëndrimin kërkohet pagesa bankare. Përveç kësaj, të gjitha qendrat tregtare pranojnë para të gatshme dhe karta debiti.

3. Mushama/xhaketë (gjatë dimrit). Tirana ka 300 ditë me diell çdo vit. Moti mund të jetë i stuhishëm dhe i lagësht midis dhjetorit dhe shkurtit. Shërben për të qenë vigjilent.

4. Një revistë, një smartphone ose një laptop. Sigurohuni absolutisht që të mos mërziteni gjatë turneut në Tiranë mes atyre vizitave ortodontike. Megjithatë, nëse ju pëlqen të lexoni në breg të detit, një libër ose laptop është ideal.

5. Përshtatës ngarkues ose furnizim me energji elektrike. Me të vërtetë nuk duhet të harroni të sillni karikuesin tuaj. Mos u frikësoni nëse keni harruar; mund të blini shpejt një të re për 5 dollarë.

Deri më tani, në këtë blog kemi diskutuar se çfarë duhet të kontrolloni kur zgjidhni një ortodont në Shqipëri dhe përgatiteni për vizitën tuaj. Le t'ju tregojmë disa informacione në lidhje me punën e dhëmbëve.

Si të merrni implante dentare në Shqipëri

1. Kontrolloni nëse klinika stomatologjike në Shqipëri përdor markat më të mira të implanteve dentare.

Mos u kënaqni me implantet nën nivel vetëm sepse ato janë më pak të kushtueshme. Sigurohuni që të bëni detyrat e shtëpisë tuaj për markën e implantit. Zgjidhni një nga më të mirët nëse është e mundur. Implantet Straumann janë të garantuara për gjithë jetën dhe janë të disponueshme ndërkombëtarisht. Nuk ka dallim se ku banoni.

2. Kërkoni gjithmonë një tomografi dentare nga dentisti juaj. Në shumicën e klinikave dentare nuk do të tarifoheni për tomografinë dentare. Megjithatë, pa një skanim CT, një vlerësim gjithëpërfshirës është mjaft i pamundur. Mos filloni trajtimin pa një skanim CT për implantet.

3. Pyesni dentistin tuaj për udhëzimet para trajtimit. Nuk ka dallim se për cilin shtet po trajtoheni. Mjeku i ditur mund t'jua përshkruajë terapinë tuaj në terma të thjeshtë.

4. Sigurohuni që implantet tuaja dentare të kenë pasaporta. Pas terapisë me implant, disa klinika dentare në Shqipëri krijojnë një certifikatë me numrin e identifikimit të implantit. Ky shërben edhe si dokument i garancisë së markës së implantit. Gjerësia dhe gjatësia e implantit janë renditur këtu.

Këshilla për marrjen e kurorave dhe fasetave të dhëmbëve në Shqipëri

1. Zgjidhni kurora tërësisht prej porcelani ose Zirkoni nëse preferoni të mos keni çelik në gojë. Porcelanët e çelikut janë zgjidhje problematike afatshkurtra. Ata gjithashtu kërkojnë një sasi të konsiderueshme të rruajtjes së dhëmbëve. Dioksidi i zirkonit dhe kurorat tërësisht prej porcelani janë më të sigurta dhe kanë një qëndrueshmëri më të lartë. Për më tepër, kurorat tërësisht prej porcelani dhe zirkoni japin rezultate më të këndshme estetikisht. Ata janë saktësisht në linjë me dhëmbët dhe mishrat.

2. Zgjidhni ordinanca dentare që përdorin stomatologji të kompjuterizuar për kurora dhe faseta.

3. Përcaktoni materialin e përdorur në instalimet tërësisht prej porcelani.

Këshilla për nxjerrjen e dhëmbëve në Shqipëri.

1. Një ditë para nxjerrjes shmangni holluesit e gjakut si aspirina. Gjithmonë sigurohuni që të ndani medikamentet që po merrni aktualisht me dentistin tuaj në Shqipëri. Ai/ajo do të organizojë që ju ta takoni shumë herët në mëngjes.

2. Nëse ka nevojë për nxjerrjen e më shumë se një dhëmbi me anestezi lokale, përgatituni dhe hani shumë ushqim. Nëse nuk kërkohet anestezi, hani rreth dy orë para procedurës.

3. Nëse kërkohet qetësim, duhet të ndiheni të uritur. Ju duhet të shmangni ngrënien dhe pirjen nga tetë deri në dymbëdhjetë orë para procedurës. Në fund të fundit, ju duhet të jeni të uritur.

4. Pyesni dentistin tuaj për arsyen e nxjerrjes së dhëmbit. Mos vizitoni asnjë dentist që nuk e keni hulumtuar plotësisht.

Ndërsa jeni duke ecur nëpër qytet për të vizituar ose shfletuar ndonjë gjë, me shumë mundësi do të vini re klinika dentare që do t'ju bien në sy. Por mos zgjidhni rastësisht njërën prej tyre pa i hetuar disi ato. Në Tiranë kërkohet marrja e licencës me leje për të ofruar shërbime dentare për persona nga vende të tjera. Dentisti, qoftë ai apo ajo, nuk do të jetë në gjendje t'ju trajtojë nëse ai/ajo nuk merr një urdhër. Çdo gjë tjetër përveç kësaj, do të merren masa ligjore. Ngjarje të tilla ndodhin herë pas here. Sa herë që ka një problem, ai është një proces sfidues si për klientin ashtu edhe për klinicistin. 

Kërkesat bazë që kërkohen për certifikatat e autorizimit të turizmit mjekësor janë pajisje teknike specifike dhe përvoja dhe trajnimi i dentistit. Marrja e një licence për autorizimin e turizmit mjekësor është jashtëzakonisht e vështirë. Do të ketë pasoja të pakëndshme për dentistin dhe klinikën e tij nëse një trajtim nuk kryhet siç duhet ose nëse pacienti është i keqinformuar. Pasojat ligjore janë të rënda. Në përfundim të hetimit, dokumenti i autorizimit revokohet.

Po, është e vërtetë që dentistët apo klinikat që nuk kanë licencë ofrojnë trajtime me kosto më të ulët. Sidoqoftë, kjo nuk është aspak një gjë e mirë, pasi ka shumë të ngjarë që ata nuk ofrojnë një shërbim të cilësisë së lartë. Kushtojini vëmendje certifikatës së autorizimit të qendrës dentare.

Cilat janë gjërat për të bërë në Tiranë?

Shqipëria është një ekspozitë në ajër të hapur me një trashëgimi që shtrihet në mijëra vjet. Do të ketë qindra vende historike për t'u parë. Pranë kryeqytetit, Tiranës, marinat e qyteteve dhe qytetet e vjetra si Apollonia apo Shkodra janë gjithashtu me vlerë për t'u parë. Kemi edhe vija bregdetare gati 450 kilometra. Shtrirja në plazh në bregun e Mesdheut mund të bëjë një pushim fantastik. Shijojeni arratisjen tuaj duke pirë një koktej pranë pishinës në hotelin tuaj. Askush nuk kthehet në shtëpi gjatë verës pa rrezitje.

Mund ta kaloni natën në një nga restorantet ose baret e verës mahnitëse. Gastronomia shqiptare është ndër kuzhinat më të larmishme në botë.

Tabela e përmbajtjes

Kontaktoni

Eksploroni më shumë artikuj

sqShqip
Request a Free Estimate, fill out the form below.