Si mund të gjej implante dentare të përballueshme që garantojnë cilësi?

Një buzëqeshje e plotë dhe e mrekullueshme gjithmonë ndriçon një vend, prandaj duhet të mendoni për rregullimin e boshllëqeve me implantet dentare. Fatkeqësisht, rivendosja e buzëqeshjes tuaj tërheqëse me implante dentare është zakonisht e shtrenjtë.

Sigurimi shpesh nuk rimburson procedurat kozmetike dhe implantet shpesh konsiderohen kozmetike. Një implant i vogël mund t'ju harxhojë qindra dollarë. Megjithatë, ka mundësi sigurimi që i bëjnë implantet dentare relativisht të lira.

Ne kemi përfshirë më poshtë gjithçka që ju duhet të dini për t'ju ndihmuar të gjeni një klinikë të përballueshme për një implant dentar që garanton gjithashtu përsosmëri.

Cili është përkufizimi i kirurgjisë së implantit dentar?

Trajtimi me implant dentar është një praktikë e përhapur që rikthen dhëmbët e humbur me rrënjë të pastra të bëra me porosi (implanti dentar) dhe dhëmbë (kurorat ose protezat që vendosen mbi implantin me porosi). E thënë thjesht, implantet dentare shërbejnë si zëvendësues të rrënjëve të dhëmbëve.

Një shtyllë titani e ngjitur në mënyrë kirurgjikale në kockën e nofullës suaj imiton rrënjën e një dhëmbi. Përpara se të rivendosni në fakt dhëmbët tuaj, kirurgu juaj do të sigurojë që shtylla e protezës të jetë plotësisht e ankoruar në nofullën tuaj.

Mund të duhet pak kohë që postimi të bashkohet me kockën e nofullës, por zakonisht ndodh. Pasi të jetë shëruar plotësisht, dentisti juaj do të ekzaminojë implantin për t'u siguruar që është mjaft i fortë për të mbajtur dhëmbin protetik, i njohur si kurorë, ose dhëmbë të shumtë.

Cilat janë avantazhet e implanteve dentare me kosto të ulët?

Nëse po mendoni për implantet dentare për veten tuaj, mund të jeni tashmë të vetëdijshëm për përfitime të ndryshme (e para është, sigurisht, një buzëqeshje). Arsyeja më bindëse që implantet dentare janë kaq të suksesshme është vlera kozmetike që ato i shtojnë buzëqeshjes tuaj dhe karakteristikave të përgjithshme simetrike.

Implantet dentare ngjajnë me dhëmbët natyralë dhe ofrojnë një alternativë të përjetshme për individët që kanë humbur një ose disa dhëmbë.

If you are missing numerous teeth, your speech may suffer as a result. Various vowels and consonant tones may be constrained without teeth. If your dentures don’t fit precisely, the plating component may slip, whilst dental implants are bonded with your own jaw bone to ensure a more secure and tailored outcome.

Me implantet e duhura dentare, punët e thjeshta dhe të shpejta të përditshme dhe gëzimet si snacking mund të përmirësohen dukshëm. Më e rëndësishmja, për shkak se implantet dentare po bëhen pjesë e strukturës skeletore të gojës, ato mund të ndihmojnë në ruajtjen e densitetit dhe vëllimit të kockave orale.

Mjerisht, protezat tradicionale mund të shkaktojnë atrofi të strukturës së kockave themelore të gojës me kalimin e kohës.

Metodat për marrjen e implanteve me një kosto të ulët

1. Bëni më pak implante

Protezat mund të mbahen në vend me vetëm dy implante dentare. Implantet e mëtejshme do të sigurojnë qëndrueshmëri, por nëse paratë janë të pakta, filloni me dy implante. Implante shtesë mund të shtohen vërtet në të ardhmen. Cilat janë zgjedhjet tuaja për stabilizimin e protezave?

 • Proteza me një shtojcë të fiksuar
 • Protezat e lëvizshme të implanteve të mbajtura me top (proteza të ngurta) ose me shufër
 • Protezat e fiksuara të implanteve: mund të futen nga dy deri në gjashtë implante tipike, me vida të vogla që sigurojnë protezat tuaja në to.

2. Madhësia duhet të mbahet në minimum

Mini implantet janë më të vogla dhe kushtojnë më pak se implantet tradicionale. Megjithatë, ato nuk janë pothuajse aq të forta dhe në shumicën e situatave, përveç nëse dhëmbi është i vogël, ato nuk mund të përdoren për një dhëmb të vetëm. Protezat mund të fiksohen me dy mikro-implante, por katër mund të përdoren për të rritur qëndrueshmërinë.

3. Planifikoni punën në faza

Është e mundur të kryeni punën tuaj dentare në faza.

 • Për të filluar, mund të merrni proteza pak të ngritura. Ato mund të përdoren më pas për implantet dentare.
 • Ju mund të vendosni dy implante në të njëjtën kohë nëse dëshironi që protezat tuaja të jenë të qëndrueshme.
 • Substitute one tooth at a stage with a dental implant when you are restoring single teeth. While you wait for your teeth to be replaced, wear a partial denture.
Dental implants in Albania

4. Zgjidhni një ofrues shërbimi me kujdes

Është e thjeshtë të gjesh një dentist që do të vendosë implantet tuaja me një kosto minimale. Bëjeni një prioritet kryesor gjetjen e një dentisti që është i specializuar në implantologji. Pra, çfarë duhet të jeni duke kërkuar?

 • Trajnimi i avancuar i implantologjisë dhe sasia e trajnimit të marrë nga dentistët.
 • Pyesni sa implante dentare ka vendosur ai ose ajo.
 • Kontrolloni faqen e internetit të dentistit për imazhet e pacientit të trajtimeve të implantit që ai ose ajo ka trajtuar, ose kërkoni fotografi.
 • Pyesni për procedurën e dentistit për të siguruar instalimin e duhur. Duhet të përdoren rreze x dixhitale 3-D.
 • Përcaktoni se kush do ta bëjë procedurën (stomatolog, periodontist ose kirurg oral).

Ofruesi që zgjidhni për implantet tuaja dentare është thelbësor për përfundimin e suksesshëm të implanteve. Me shumë mundësi do t'ju vinte keq nëse punësoni një dentist të papërvojë ose një që do t’iu prishë punë për të kursyer disa dollarë.

Së pari duhet të planifikohen konsultimet

Kërkoni një referim nga të afërmit ose miqtë për një ortodont ose dentist implantues. Kërkoni edhe në internet një kirurg implantues me studime të specializuara dhe vite ekspertizë. Gjeni kohë për të paktën dy vizita. Mblidhni informacione për të vlerësuar alternativat tuaja dhe merrni një vendim të informuar në lidhje me vendosjen e implanteve që janë të përballueshme dhe nuk do të kenë nevojë të përsëriten.

Konsideratat kur zgjidhni implantet dentare

Kur bëhet fjalë për implantet dentare, duket se ka shumë faktorë për t'u marrë parasysh, duke përfshirë koston e implanteve dhe sa kohë do të zgjasin ato. Bazuar në llojin dhe shkallën e implantit, ato mund të zgjasin diku nga 10 deri në 20 vjet.

Një implant i vetëm kushton mesatarisht rreth 4000 dollarë; megjithatë, kjo mund të ndryshojë në varësi të institucionit dhe klinikut. Ndërsa implantet dentare janë një mënyrë e shkëlqyer për të përmirësuar buzëqeshjen tuaj, ato janë një investim i shtrenjtë dhe kërkojnë shumë kohë. Për fat të mirë, ka zgjidhje për implantet dentare ekonomike që klinicistët mund t'i këshillojnë.

Luckily, there are solutions for economical dental implants that clinicians might advise.

Ku mund të gjej implante dentare me kosto të ulët?

Ka disa opsione për gjetjen e implanteve dentare me kosto të ulët. Mund të kontrolloni në Google ose të pyesni përreth për të mësuar nëse ato ofrojnë zbritje për implantet dentare në klinikën e tyre.

Një alternativë tjetër është të hetohen mundësitë e financimit të ofruara nga ofruesit e sigurimeve dentare që mund të jenë në gjendje të mbulojnë operacionin tuaj.

Kreditë personale, hipotekat dhe kartat e kreditit janë disa nga alternativat e tjera të financimit për implantet dentare.

Secila prej këtyre zgjidhjeve ka avantazhe dhe disavantazhe. Është thelbësore të kuptoni gjendjen tuaj financiare, si dhe nevojat e veçanta të kredisë së implantit që po mendoni përpara se të vendosni për një burim financimi.

Çfarëdo zgjedhje që bëni, implantet dentare janë një angazhim i jashtëzakonshëm dhe gjetja e dentistit të duhur për procedurën me një çmim të arsyeshëm do të garantojë që paratë që investoni do të zgjasin një jetë.

Dental Implants in Albania

Çfarë tjetër duhet të di për çmimet e implanteve dentare?

Marrja e kuotës më të saktë për implantet dentare pa ekzaminimin e dhëmbëve nga një dentist mund të jetë e vështirë. Pra, si i gjeni implantet dentare me kosto të ulët dhe punë të tjera dentare me kosto të ulët duke ruajtur cilësinë e lartë?

Pa dyshim, ju mund të kërkoni implante dentare të lira në internet ose duke telefonuar specialistë në rajonin tuaj për të pyetur për implantet. Megjithatë, asnjë nga këto metoda nuk funksionon pa vizituar një dentist personalisht, dhe pothuajse asnjë dentist nuk mund të japë një kuotë pa inspektuar disi dhëmbët tuaj.

Në përmbledhje, çmimi i vlerësuar i implanteve dentare mund të luhatet nga 1000 dollarë në 5000 dollarë. Trajtimet shtesë, të tilla si rrezet X, heqja e dhëmbëve dhe transplantet e kockave, rrisin çmimin.

A është i sigurt përdorimi i implanteve dentare me kosto të ulët?

Vendosja e implantit dentar është një operacion pa rrezik. Çdo strukturë në vlerësim ka një shkallë efikasiteti deri në 99% në implantimin dentar. Objektet janë të akredituara nga Ministria e Shëndetësisë, e cila garanton cilësi dhe siguri për pacientët. Ekspertët vazhdimisht po përmirësojnë aftësitë e tyre dhe po mësojnë metoda të reja. Si rezultat, vështirësitë janë të mundshme vetëm në rastet e higjienës së dobët orale.

A është e dhimbshme vendosja e implanteve dentare?

Trajtimi kryhet nën anestezi lokale ose të përgjithshme. Ju mund të përjetoni dhimbje pas futjes, por kjo do të ulet brenda disa javësh. Duhet të keni kujdes se çfarë konsumoni në ditët e para menjëherë pas operacionit.

Sa kohë mund të pritet të zgjasin implantet dentare?

Nëse filloni të kujdeseni për dhëmbët tuaj dhe ndiqni udhëzimet e higjienës së plotë të gojës pas trajtimit, implantet tuaja mund të qëndrojnë për më shumë se dhjetë vjet, nëse jo një jetë.

Dental Implants in Albania

A mund të ha pas procedurës së implantimit?

Duhet të jeni të kujdesshëm me vaktet pas marrjes së implanteve dentare derisa dhëmbët tuaj të jenë rikuperuar plotësisht. Provoni një dietë të butë që përbëhet nga pure patatesh, supa me krem, smoothie dhe pjata të tjera të lëngshme. Diskutoni me dentistin tuaj se çfarë mund të hani gjatë fazës së rikuperimit dhe sa kohë duhet t'i përmbaheni asaj.

Sa kohë duhet për të vendosur implante dentare?

Implantet dentare instalohen nga një klinicist në dy faza, duke kërkuar dy vizita. Pas trajtimit, implanteve u duhen 4-6 muaj për t'u bashkuar me nofullën tuaj.

A kërkohet një dhëmb i përkohshëm përpara vendosjes së implantit?

Operacioni është i ndarë në dy faza. Fillimisht, një dentist bën një prerje në kockën e nofullës dhe vendos themelin e implantit. Më pas vjen procesi i shërimit. Një dhëmb zëvendësues nuk është i nevojshëm nëse dhëmbi vendoset në pjesën e pasme. Megjithatë, nëse implanti vendoset në nofullën e përparme, mund të merret një dhëmb i rremë për të mbyllur boshllëkun për qëllime kozmetike.

Cilat janë kostot e mundshme të implantit dentar?

 • konsultim (afërsisht tre vizita te një dentist)
 • imazhe për ekzaminim (rrezet X ose fotografitë 3D të nofullave tuaja, në varësi të plotë të asaj se si është rasti juaj)
 • metoda në vetvete
 • akomodimi 

Përparësitë e marrjes së implanteve dentare me kosto të ulët nga jashtë vendit tuaj

 • duken dhe funksionojnë në mënyrë të ngjashme me dhëmbët tuaj.
 • zgjasin një jetë.
 • forma dhe artikulimi i fytyrës mbeten të pandryshuara.
 • jo i shkëputshëm.
 • nuk ka nevojë për pastrim shtesë pas trajtimit.
 • dhëmbët ngjitur janë të paprekur.

Tabela e përmbajtjes

Kontaktoni

sqShqip