5 Këshilla të Papritura Dentare nga Ne – Trio Dental Center

Shëndeti i mirë dentar dhe oral është një pjesë thelbësore e shëndetit të përgjithshëm të çdo personi. Në fakt, shëndeti i mirë oral dhe dentar janë çelësi i shëndetit të mirë. Përveç kushteve dhe shqetësimeve të tjera, shëndeti i dobët oral dhe dentar është i lidhur me sëmundjet e zemrës, lindjet e parakohshme si dhe infeksionet e mukozës që rrethojnë zemrën.

Ndonjëherë, është sfiduese të zbulosh se cilat janë hapat e duhura për të ndjekur në mënyrë për të ruajtur dhe përmirësuar shëndetin tuaj oral dhe dentar. Ne jemi të vetëdijshëm për faktin se ka shumë artikuj dezinformues dhe kjo është arsyeja pse ne dëshirojmë t'ju ofrojmë një artikull të përgatitut mirë dhe t'ju tregojmë 5 këshilla të papritura për kujdesin dentar. 

5 Këshilla Dentare që Mund të Mos i Dini

 1. Një Buzëqeshje e Shëndetshme është më e Rëndësishme se një Buzëqeshje "Perfekte"

Vetëm ju mund të përcaktoni se çfarë është e bukur për ju, por duhet të mbani mend se një buzëqeshje e shëndetshme është në të njëjtën kohë e bukur dhe tërheqëse. Buzëqeshja e secilit është ajo që e bën atë të veçantë. Për ne, gjëja më themelore në lidhje me buzëqeshjen e pacientit tonë është të jetë mjaftueshëm i shëndetshëm në mënyrë që shëndeti zgjasë një jetë dhe në të njëjtën kohë t'ju bëjë të ndiheni të sigurt buzëqeshjen tuaj. 

Kjo është arsyeja që në vizitën tuaj të parë te dentisti do të pyeteni për gjërat që preferoni dhe ju pëlqejnë në buzëqeshjen tuaj, si dhe nëse ka diçka që dëshironi të ndryshoni në të. Megjithatë, detyra jonë është t'ju informojmë për gjërat që duhet të bëni dhe në të njëjtën kohë t'ju bëjmë të kuptoni se çfarë ndodh me shëndetin tuaj oral dhe atë dentar. Për më tepër, detyra e dentistit është t'ju informojë dhe t'ju ofrojë disa opsione për të vendosur se cila është zgjidhja më e mirë për nevojat tuaja personale.

 1. Trajtimet më të Rëndësishme Dentare Janë ato që Ndiqen në Shtëpi

Duhet të jeni të vetëdijshëm për faktin se gjëja më thelbësore që duhet të bëni për të mbajtur gojën, dhëmbët dhe mishrat e dhëmbëve të shëndetshëm është të jeni gjithmonë vigjilentë në lidhje me larjen dhe pastrimin me fill dentar. Kontrollet e përgjithshme me dentistin rekomandohen dy herë në vit – gjë që do të thotë vetëm 2 ditë nga 365 ditë në vitë. Kjo çon në faktin se trajtimet dentare në shtëpi janë thelbësore për shëndetin tuaj oral dhe atë dentar. 

Gjëja më e mirë që mund të bëni për të mbajtur buzëqeshjen tuaj të shëndetshme dhe të shndritshme është të vazhdoni të ndiqni një rutinë të shkëlqyer të higjienës dentare në shtëpi, e cila përfshin pastrimin e rregullt të dhëmbëve me furçë dhe fill dentar. Pastrimi rutinë është thelbësor për të kursyer para dhe probleme të ardhshme dentare që mund t'ju shqetësojnë për një periudhë të gjatë kohore.

 1. Është më e Rëndësishme të Keni Dhëmbë të Vendosur në Mënyrë të Duhur sesa të Keni Dhëmbë të Drejtë 

Sigurisht, kjo është ajo që ka vërtet rëndësi për dhëmbët tuaj. Të kesh dhëmbë të bukur, të drejtë dhe të vendosur në mënyrën e duhur nuk do të thotë se do të keni edhe një kafshim të rregullt. Atëherë, kjo është një nga gjërat më thelbësore - kafshimi i duhur. 

Disa shenja që mund t'ju çojnë në faktin se keni nevojë për një trajtim ortodontik përfshijnë vështirësi në përtypjen ose kafshimin e buzëve ose faqeve, dhëmbë të vendosura gabim ose hapësirën shtesë midis dhëmbëve, shtrëngimin ose kërcitjen e dhëmbëve, dhimbje koke apo edhe dhëmbë të dalë. Përveç kësaj, zhvendosja e dhëmbëve mund të jetë gjithashtu një shenjë e sëmundjes periodontale ose të mishrave të dhëmbëve.

 1. Ne Kontrollojmë Mishrat e Dhëmbëve Tuaja Sepse Kujdesemi për Shëndetin Tuaj Oral

Duhet ta dini tashmë se sëmundja e mishrave të dhëmbëve prek rreth 58 për qind të të gjithë njerëzve rreth moshës 30 vjeçare. Duhet të dini se mishrat e dhëmbëve janë themeli kryesor i dhëmbëve tuaj. Më poshtë do të rendisim së shpejti disa procedura të tjera dentare që padyshim kërkojnë mishra të shëndetshëm:

 • Telat për drejtimin e dhëmbëve
 • Invisalign
 • Trajtimet ortodontike
 • Implantet dentare
 • Zbardhimi i dhëmbëve 
 • Urat dhe parcialet dentare
 • Fasetat Dentare

Disa nga faktorët e rrezikut të sëmundjeve të mishrave të dhëmbëve përfshijnë:

 • Gjenetika
 • Mosha
 • Disa gjendje mjekësore
 • Medikamente
 • Historiku e pirjes së duhanit
 • Mospërdorimi i mjaftueshëm i fillit dentar
 1. NUK DUHET t'i Zbardhni Dhëmbët tuaj më Tepër se Përqindja e Konsiderueshme

Dihet mirë se dhëmbët e bardhë dhe të shndritshëm mund të jenë të bukur dhe tërheqës. Procedurat e zbardhimit të dhëmbëve të cilat kryhen në klinika dentare dhe në shtëpi janë mënyra të zakonshme që njerëzit zgjedhin në mënyrë që të transformojnë buzëqeshjen e tyre dhe të ndihen më të sigurt në vetvete me të. 

Megjithatë, ndonjëherë është e mundur që të keni dhëmbë shumë të zbardhur. Gjatë procedurave të zbardhimit të dhëmbëve, si në klinikën dentare ashtu edhe në shtëpi, përdoren disa agjentë që në fakt mund të dëmtojnë dhëmbët tuaj. Zbardhimi i tepërt i dhëmbëve mund të rezultojë në ndjeshmëri të madhe, acarim të mishrave të dhëmbëve si dhe djegie kimike të indeve të buta. Për më tepër, mund të heqë smaltin mbrojtës të dhëmbëve tuaj dhe kjo, si rezultat, do t'i bëjë dhëmbët tuaj më të ndjeshëm ndaj prishjes së dhëmbëve.

Edhe procedura e zbardhimit së dhëmbëve që kryhet në një klinikë dentare, do të ketë nevojë për disa trajtime shtesë dhe duhet të dini se seancat e përsëritura janë vërtet të zakonshme. Procedura e zbardhimit së dhëmbëve që ne procedojmë në klinikën tonë dentare vjen me një ekzaminim i cili do të na ndihmojë të jemi të sigurt se dhëmbët dhe mishrat e dhëmbëve tuaj janë mjaft të shëndetshëm për të vazhduar me procedurën. Megjithatë, ne do t'ju ofrojmë edhe disa këshilla të cilat gjithashtu mund t'i mbajnë dhëmbët tuaj sa më të bardhë, pa pasur nevojën të teproni gjendjen tuaj me procedura të tjera.

Stafi i Trio Dent ka një eksperiencë shumëvjeçare në fushën e stomatologjisë ortodontike si dhe atë estetike. Ne fokusohemi që gjithmonë ta mbajmë gojën e pacientit të pastër dhe të shëndetshme. Qëllimi ynë përfundimtar është të ofrojmë cilësinë më të lartë të kujdesit dentar për të gjithë pacientët tanë, si dhe të shtojmë ndjenjën e tyre të përgjithshme të mirëqenies. 

Për të mësuar më shumë rreth mënyrave që mund t'ju ndihmojnë të mbani buzëqeshjen tuaj të bardhë dhe të ndritshme, si dhe gojën tuaj të shëndetshme, kontaktoni stafin profesional dhe të specializuar të Trio Dent. 

Tabela e përmbajtjes

Kontaktoni

sqShqip