Trajtimi i Fasetave Dentare në Shqipëri – Faseta Cilësore – Trio Dent
Trio Dental Center

tek Trio Dental Center Klinikë Dentare Lider për Faseta Dentare në Shqipëri

Tabela e përmbajtjes

Foto që tregon dhëmbët pas trajtimit të fasetave dentare në Shqipëri.

Trajtimi i Fasetave Dentare në Shqipëri – Faseta Cilësore – Trio Dent

Në ditët e sotme, është shumë e zakonshme që pacientët të cilëve u janë ndryshuar dhëmbët të gjenden në një dilemë: duhet të vendosin fasetat me rezinë apo fasetat prej porcelani për të korrigjuar dhe rritur estetikisht buzëqeshjen e tyre. Trio Dent, një staf stomatologësh të specializuar dhe të trajnuar është gati t'ju ofrojë një gamë të gjerë shërbimesh moderne estetike dentare dhe ortodontike, në mënyrë që t'ju ndihmojë të bëni zgjedhjen më të përshtatshme dhe të përfundoni çdo proces sa më shpejt dhe me metoda pa dhimbje dhe me çmimin më të ulët të fasetave në Tiranë. 

Në shoqërinë moderne, një gjë e tillë si një buzëqeshje e përsosur dhe e ndritshme është bërë një lloj "shenjë" e një personi vërtet të sigurt në vetvete dhe të suksesshëm. Në Trio Dent ne ofrojmë kujdes dentar me cilësi të lartë duke garantuar shëndetin dhe pamjen e bukur të dhëmbëve tuaj. Stomatologët e specializuar të Klinikës sonë ofrojnë një gamë të gjerë shërbimesh duke përdorur teknologjitë më moderne.

Shëndeti dhe Kujdesi Dentar janë të mira për të cilat çdokush duhet të ketë të drejtë, ndaj synimi ynë është të dallohemi për ofrimin e një trajtimi dentar jashtëzakonisht cilësor, me një kosto të përballueshme, dinjitoz, dhe me mirëkuptim dhe respekt për pacientët tanë. Synimi ynë është t'ju ofrojmë një eksperiencë të këndshme që plotësohet nga njohuritë e përsosura të stafit mjekësor dhe shëndetësor të klinikës Trio Dent.

Stafi ynë i specialistëve

Ne kemi zgjedhur një ekip të specializuar me emrat më të mirënjohur në vend.

Ne jemi këtu për t'ju ndihmuar të zgjidhni ekspertin e duhur për realizimin e konsultës tuaj!

Kristina Beqiraj

Asistente e Kirurgjisë

Jessica

Menaxhere e Përgjithshme

Artjola

Kujdesi Ndaj Klientit

Mikaela

Kujdesi Ndaj Klientit

Rezultatet Tona

Rastet e fundit klinike për Implantet Dentare para dhe pas

Showing how dentist measure dental veneers for patients. A patient smiling while dentists decide which are the best dental veneers.

Cmimet Tona

 • Kurora Metalike – Qeramike €120
 • Kurorë Zirkoni-Qeramike €160
 • Kurorë e plotë monolit me zirkon €200
 • Fasetat Dentare €350-400
 • Protezë e lëvizshme €200
 • Proteza provizore €150
 • Implant titani (implantet JD) €350
 • Moncone (Abutment) €50
 • Zbardhja e dhembeve me Laser €150
 • Anestezi totale €1000
 • Sedacioni koshient €350
 • Implant Straumann + Monokon €900
 • Radiografi Panoramike €50
 • Skaneri TAC 3D €100
 • Heqje dhëmbi €20
 • Pastrim profesional i dhëmbëve dhe mishrave të dhëmbëve €60
 • Mbushjet e dhëmbëve €40
 • Trajtimi per kanalin e rrenjes se dhembit €50
 • Devitalizzazione Multiradiculare €70
 • Kurorë e Përkohshme €30

Çfarë Janë Fasetat?

Fasetat Dentare janë një shtresë porcelani në formën e pllakave të holla (3-5 mm) që aplikohen në pjesën e përparme të dhëmbit. Kjo procedurë është mënyra më e shpejtë për të rivendosur dhëmbët tuaj. Gjatë vendosjes së fasetave të porcelanit nuk ka nevojë për bluarje të konsiderueshme të dhëmbëve tuaj, vetëm shtresa e sipërme e smaltit bluhet, më pas bëhet një kontabilitet, sipas të cilit do të bëhet përgatitja e nevojshme. Përveç kësaj, rreshtimi i dhëmbëve - fasetat - është ngjitur në to me ndihmën e një ngjitësi të veçantë të përbërë, i cili ngurtësohet nën dritë dhe ekspozimit ndaj kimikateve. Përdorimi i kësaj metode të lidhjes kontribuon në një jetëgjatësi më të gjatë. 

Fasetat e dhëmbëve nuk vendosen vetëm në dhëmbë të shëndetshëm; ju mund ta bëni këtë dhe në dhëmbë të polarizuara. Në fakt, ato kanë natyrë më estetike, sepse me ndihmën e tyre eliminohen defektet e dukshme, si kafshimet. Përveç kësaj, me to buzëqeshja duket e natyrshme, simpatike dhe e bukur. Fasetat qeramike ose porcelani përdoren gjithashtu për të ndryshuar pozicionin e dhëmbit me radhë, për të rivendosur ose korrigjuar formën e tij. 

Tani që e dimë se çfarë janë fasetat dentare, mund të vendosim se në cilat raste duhet të vendosen. Indikacionet për ndërtimin e fasetave mund të shërbejnë si boshllëqe të mëdha, çarje, parregullsi në sipërfaqen e dhëmbëve dhe njolla në to, renditje jo korrekte e serive, mbushje, ngjyra të ndryshme etj.

Different types of dental veneers in photo. The photo has a black background.

Llojet e Fasetave Dentare

Ekzistojnë dy lloje fasetash dentare, porcelani dhe rrëshirë kompoziti. Kur përgatiten dhe vendosen mirë, të dy llojet mund t'ju japin një buzëqeshje të bukur dhe tërheqëse, por cilat janë ndryshimet midis të dy llojeve?

Fasetat e Kompozitit

Kompozitat moderne të rrëshirës kompoziti mund të ofrojnë një pamje të gjallë dhe të bukur që nuk është shkatërruese për strukturën e dhëmbit dhe mund të zgjasë për një periudhë të gjatë kohore.

Me një fasetë kompoziti, një material mbushës në dhëmbë, i cili përputhet me ngjyrën natyrale të dhëmbëve, aplikohet në shtresa në sipërfaqen e dhëmbëve tuaj dhe formohet në vijë të drejtë në gojë për të arritur pamjen estetike të dëshiruar dhe të nevojshme. Fasetat e kompoziti përdoren në situata kur ka një frakturë ose çngjyrosje të dhëmbëve natyralë. Ato përdoren gjithashtu kur ka devijime të vogla të dhëmbëve, për të dhënë pamjen e dhëmbëve më tërheqës.

Faseta Porcelani

Fasetat prej porcelani janë guaska të holla, të cilat janë bërë posaçërisht për t'iu përshtatur drejtpërdrejt dhëmbëve tuaj.

Fasetat prej porcelani krijojnë një pamje shumë tërheqëse dhe njëkohësisht natyrale të dhëmbëve tuaj. Vetitë e tejdukshme të porcelanit i japin fytyrës mundësinë për të imituar karakteristikat e lehta të trajtimit të smaltit, duke i dhënë dhëmbit një ndjenjë intensiteti dhe thellësie. Fasetat e porcelanit përdoren për të rikrijuar pamjen natyrale të dhëmbëve, ndërkohë që ato ofrojnë gjithashtu qëndrueshmëri dhe jetëgjatësi të krahasueshme me smaltin natyral të dhëmbëve.

Dallimet Midis Fasetave të Kompozitit dhe Fasetave Prej Porcelani

Fasetat e Kompozitit

Faseta Porcelani

Fasetat e Kompozitit të cilat mund të zbardhen me kalimin e kohës. Edhe pse me materiale moderne ndryshim ngjyrës është minimal.

Fasetat e porcelanit i rezistojnë ngjyrosjes së përditshme të pirjes së duhanit, çajit, kafesë, verës së kuqe dhe lëngjeve ose erëzave të tjera të errëta ose me ngjyrë të pasur.

Fasetat e Kompozitit mund të riparohen nga dentisti juaj në vetëm një vizitë.

Fasetat e porcelanit nuk mund të riparohen. Nëse hapjet e porcelanit janë thyer, ato duhet të zëvendësohen.

Fasetat e Kompozitit zakonisht zgjasin 5-8 vjet, kështu që ato duhet të rregullohen sërish ose zëvendësohen më shpesh, pasi materiali i përdorur nga kompoziti nuk është aq i fortë sa porcelani.

Fasetat e porcelanit janë të qëndrueshme dhe mund të zgjasin për shumë vite, zakonisht 10-15 vjet, nëse kujdeseni për to duke përdorur një rutinë të mirë të higjienës orale në shtëpi.

Fasetat e Kompozitit janë më të lira se fasetat e porcelanit.

Fasetat e porcelanit janë më të shtrenjta se fasetat me rrëshirë të përbërë sepse kërkojnë një laborator dentar për t'i krijuar ato dhe për këtë arsye kushtojnë më shumë.

Fasetat e Kompozitit vendosen me një vizitë dhe bëhen pranë dentistit.

Fasetat e porcelanit bëhen në një laborator dentar dhe për këtë arsye kërkojnë të paktën dy vizita për përgatitjen dhe vendosjen e fasetave.

Fasetat e Kompozitit ngjiten drejtpërdrejt në sipërfaqen e dhëmbit dhe për këtë arsye nuk shkaktojnë ndonjë dëmtim ose shkatërrim në dhëmb.

Fasetat e porcelanit kërkojnë heqjen e një pjese të sipërfaqes së dhëmbit, kur një dhëmb është përgatitur për tu paraqitur, struktura e dhëmbit është e dëmtuar dhe përgatitja e dhëmbit është e pakthyeshme.

Image showing a compression of teeth before and after dental veneers.

Kur Rekomandohen Fasetat Dentare?

Fasetat Dentare janë një alternativë e zgjedhur në shumë raste, si për shembull:

 1. në dhëmbë të imët, për të "mbyllur" hapësirat midis dhëmbëve,
 2. në dhëmbë me mbushje të shumëfishta që janë ose të zbardhura ose kanë nevojë për zëvendësim,
 3. në dhëmbët e zbardhur,
 4. në rastet kur është e nevojshme të ndryshohet forma e dhëmbit ekzistues (p.sh., fraktura e prerjes së tretë),
 5. në rastet kur rezultati i thjesht estetik dhe natyral është kërkesa kryesore e pacientit,
 6. në rastet kur pacienti dëshiron një buzëqeshje të bardhë, verbuese të përhershme dhe të pandryshueshme!

Procedura e Vendosjes së Fasetave Dentare

Vizita e Parë

Fillimisht merren gjurm të nofullës së sipërme dhe të poshtme si dhe fotografi të dhëmbëve. Pastaj, nga ana tjetër, bëhet një diskutim me pacientin për të kuptuar dentistin, pritshmëritë e tij dhe nga ana tjetër për të kuptuar - pacienti - çfarë mund të bëhet dhe çfarë jo, cilat janë mundësitë e zgjedhjes së tij. . Gjurmët e dhëmbëve dërgohen në laboratorin bashkëpunues dentar, i cili, duke ndjekur udhëzimet e dentistit, prodhon dhëmbët "ideale", buzëqeshjen "ideale", me "teknikën e dyllit të dhëmbëve"! 

Në Vizitën e Dytë

Dentisti i demonstron pacientit dyllin diagnostikues të dhëmbëve, i cili kështu merr një shije të parë të rezultatit përfundimtar. Për arsye se, në shumicën e rasteve pacientët e kanë shumë të vështirë të kuptojnë rezultatin përfundimtar edhe nga dylli diagnostikues, shkojmë një hap më tej! (Ky hap mund të bëhet ose në të njëjtin takim ose në takimin tjetër). Me teknikën "mock up" mund t'i tregojmë pacientit në vend se si do të jetë rezultati përfundimtar.

Vizita e Tretë

Nëse pacienti pajtohet me rezultatin, atëherë në takimin e tretë, që është më i gjati në kohëzgjatje, përfundon trajtimi i nevojshëm i dhëmbëve, merren mbresat përfundimtare dhe në fund bëhen fytyrat e “përafërta”, e cila do ta ndjekë pacientin deri në fazën ku porcelani do të jetë gati.

Vizita e Katërt

Në vizitën e katërt bëhet “prova” e parë për të konstatuar se gjithçka shkoi ashtu siç pritej gjatë marrjes së gjurmës përfundimtare të dhëmbit.

Vizita e Pestë – E Fundit

Në takimin e pestë, bëhet “prova” e fundit ku shohim formën dhe ngjyrën e sipërfaqeve dhe bëjmë të gjitha ndryshimet e nevojshme, nëse është e nevojshme, sigurisht. Nëse ndryshimet nuk janë të shumta apo të mëdha, takimi i radhës është i fundit ku bëhet ngjitja e fasetave me dhëmbët. Nëse ndryshimet ishin të rëndësishme, një tjetër takim do të caktohen përpara vendosjes përfundimtare.

Before and after photo showing the results of teeth before veneers in top, and after dental veneers at the bottom.

Cilat Janë Përfitimet e Fasetave Dentare?

Përfitimet e Fasetave të Kompozitit

Ato janë një qasje më konservatore që është plotësisht korrigjuese pasi nuk kërkon sfumim të dhëmbëve. Procedurë pa dhimbje dhe zgjidhje ekonomike pasi nuk ndërmjetësohet nga laboratori dentar por vendosja bëhet direkt nga dentisti.

Megjithatë, duhet të theksohet se efekti nuk është i përhershëm pasi materiali thith pigmente dhe ka nevojë për zëvendësim të shpeshtë.

Përfitimet e Fasetave të Porcelanit

Për shkak se porcelani ka një transparencë të ngjashme me atë të smaltit, rregullimet me të mund të arrijnë një rezultat estetik të përsosur. Me fasetat prej porcelani ndryshojmë rrënjësisht buzëqeshjen dhe në fund pamjen e fytyrës së pacientit. Ato janë gjithashtu rezistente ndaj absorbimit të pigmenteve duke ruajtur formën dhe ngjyrën e tyre origjinale. Kështu kemi një rezultat të përhershëm dhe të pandryshueshëm prej disa vitesh.

Në Cilat Raste Shmanget Vendosja e Fasetave Dentare?

Ka disa kundërindikacione për vendosjen e fasetave dentare, të cilat janë:

 • Në pacientët që kërcasin dhëmbët (bruksizëm)
 • Në pacientët me gingivit - periodontitis. Fillimisht duhet të trajtohen mishrat e dhëmbëve dhe nëse arrihet një periodont i shëndetshëm dhe higjiena e duhur orale, mund të vazhdojmë me fasetat dentare.
 • Në pacientët me përshtatshmëri të reduktuar të indeve dentare
 • Në dhëmbët me probleme kariesi 
 • Në rastet kur nuk ka mbetur smalt për shkak të konsumimit apo gërryerjes
 • Në pacientët që kanë zakon të kafshojnë thonjtë, lapsat dhe akullin

Nëse keni ndonjë nga këto gjendje, kontaktoni stafin e Trio Dent dhe ne do t'ju caktojmë një takim për të ekzaminuar dhëmbët tuaj.

Fasetat prej porcelani apo fasetat e kompozitit? Një pyetje që shqetëson të gjithë ata që kërkojnë një përmirësim të buzëqeshjes së tyre. Kërkesat estetike në ditët e sotme janë veçanërisht të larta. Tashmë pacientët që vizitojnë dentistin jo vetëm që përballen me probleme dhimbjeje apo humbje të dhëmbëve por interesohen edhe për pamjen e dhëmbëve, pasi buzëqeshja është pjesë e pandarë e estetikës së fytyrës. Kjo është arsyeja pse Trio Dent është këtu për ju. Ne jemi këtu për të ofruar shërbime dentare sa më efikase dhe cilësore. 

Në Trio Dent sigurisht që ju ofrojmë një buzëqeshje të denjë për nevojat dhe pritshmëritë tuaja, zgjidhja më e mirë mund të jenë fasetat prej porcelani ose fasetat e kompozitit, ose raste tërësisht qeramike, implante dhëmbësh ose një kombinim i dy materialeve, kështu që ne mund t'ju këshillojmë saktë dhe me profesionalizëm. Stafi ynë bën diagnozën e gojës dhe dhëmbëve tuaj dhe në fund ju ofron trajtim të kujdesit dentar me çmimet më të përballueshme dhe cilësinë më të lartë dentare në fushën e stomatologjisë.

Asnjë procedurë në zyrën tonë nuk është e dhimbshme, pasi bëhet gjithmonë anestezia e nevojshme që të mos kuptoni asnjë dhimbje sadopak të vogël. Përveç kësaj, procedura nuk është shumë e dhimbshme, sepse heqja e substancës dentare është shumë konservative.

Përgjigja është, po. Nëse është një incident në të cilin duam të eliminojmë boshllëqet midis dhëmbëve (dhëmbët e imët), nëse pacienti ka dhëmbë të vegjël (nanodontë) dhe dëshiron t'i zmadhojë, nëse dëshiron të ndryshojë ngjyrën e dhëmbëve.

Sigurisht! Ne kemi foto nga disa pacientë, të cilat ua tregojmë shpesh pacientëve tanë. Arsyeja për këtë është sepse ne duam t'u japim klientëve tanë një shije të punës sonë, si dhe të shpjegojmë disa detaje rreth procedurës. Sigurisht, asnjë pacient dhe rast nuk është i njëjtë me pjesën tjetër dhe rrjedhimisht rezultatet përfundimtare. Megjithatë, ju mund të kontrolloni faqen tonë të internetit dhe do të shihni disa nga klientët tanë të mëparshëm. 

Kontaktoni

Merrni shërbim ekselent me Trio Dental Center dhe kurseni deri në 70%
sqShqip
Request a Free Estimate, fill out the form below.