Zbardhimi i dhëmbëve në Shqipëri: Pse Trio Dental Center është zgjedhja e duhur?

A keni ëndërruar gjithmonë për një buzëqeshje të bardhë e të bukur? Kur bëhet fjalë për zbardhimin e dhëmbëve, ekzistojnë dy opsione: zbardhim profesional i dhëmbëve tek dentisti, ose trajtimet në shtëpi. Zbardhimi profesional i dhëmbëve është zakonisht zgjedhja më e sigurt dhe efektive për dhëmbët tuaj. Nëse po konsideroni të bëni një trajtim për zbardhjen e dhëmbëve, duhet të merrni parasysh edhe stilin tuaj të jetesës, buxhetin dhe nëse një trajtim tek dentisti ose në shtëpi është zgjidhja më e mirë për nevojat tuaja. Në këtë artikull do të flasim për gjithçka që duhet të dini për zbardhimin e dhëmbëve në Shqipëri dhe pse Trio Dental Center ofron opsionet më ekonomike dhe efikase.

Metoda profesionale për zbardhimin e dhëmbëve

Për zbardhimin profesional të dhëmbëve dy produktet kryesore të përdorura janë peroksidi i hidrogjenit dhe peroksidi i karbamidit. Molekulat e oksigjenit në këta agjentë zbardhues dobësojnë njollat ​​e dhëmbëve tuaj në një nivel molekular, ndryshe nga përbërësit gërryes që gjenden në pastat zbardhuese të dhëmbëve, të cilat mund të heqin vetëm njollat ​​në nivel sipërfaqësor.

Ju gjithashtu mund të keni parë shumë shirita, sete apo trajtime të tjera për zbardhimin e dhëmbëve që mund të merren pa recetë (OTC) dhe që përdorin peroksid hidrogjeni, por ato ndryshojnë nga zbardhja profesionale e dhëmbëve pasi përqendrimi kimik në produktet zbardhuese OTC është shumë më i ulët dhe shpesh nuk jep rezultate të kënaqshme.

Një dentist profesionist mund të përdorë një përqindje më të lartë të peroksidit të hidrogjenit, sepse ai mund të izolojë dhëmbët duke përdorur mbrojtëse speciale prej gome. Në këtë mënyrë ai mund të mbrojë mishrat e dhëmbëve nga djegia në rast se peroksidi i hidrogjenit i prek ato. Kjo përqindje më e lartë e peroksidit të hidrogjenit i lejon dentistët të arrijnë rezultate më të mira të zbardhjes së dhëmbëve për një buzëqeshje të ndritshme.

Ekzistojnë një sërë metodash profesionale për zbardhimin e dhëmbëve. Opsioni më i shpejtë i zbardhimit të dhëmbëve është zbardhimi profesional i dhëmbëve te dentisti. Ndërkohë, trajtimet me porosi në shtëpi janë një zgjedhje e mesme midis zbardhimit profesional dhe zbardhimit të dhëmbëve në shtëpi, për sa i përket kohës dhe kostos së trajtimit.

Zbardhimi i dhëmbëve te dentisti

Trajtimet profesionale të zbardhimit të dhëmbëve te dentisti zakonisht realizohen në disa takime të shkurtra. Sidoqoftë, gjithçka varet nga nevojat dhe qëllimet tuaja. Dentisti do të aplikojë një agjent zbardhues në dhëmbët tuaj dhe do ta lërë aty për 15 deri në 30 minuta. Ndërkohë, i gjithë trajtimi zakonisht nuk zgjat më shumë se një orë e gjysmë.

Zakonisht, xheli i peroksidit të hidrogjenit aplikohet me një shiringë dhe kombinohet me një dritë me intensitet të lartë, si LED, UV ose halogjen, që aktivizon agjentin zbardhues. Drita aplikohet nga një llambë ose pajisje lazer. Më pas, qelizat e dhëmbëve tuaj do të rikuperohen, që do të thotë se shumica e efekteve anësore si ndjeshmëria ose shqetësimet janë të përkohshme dhe kalimtare.

Çfarë ndodh gjatë zbardhimit të dhëmbëve te dentisti?

Zbardhimi i dhëmbëve te dentisti zakonisht përfshin disa hapa:

 • Në fillim, dentisti juaj do të përdorë një shkallë me nuanca për të identifikuar nuancën aktuale të dhëmbëve tuaj. Pastaj ai do të diskutojë me ju rreth rezultateve që mund të arrini për zbardhjen e dhëmbëve tuaj pas trajtimit.
 • Më pas, dentisti juaj do të pastrojë dhe lustrojë dhëmbët tuaj, duke hequr shtresëzimet mbi sipërfaqen e dhëmbëve.
 • Për të mbrojtur pjesët mishtore të gojës suaj si mishrat e dhëmbëve, faqet ose gjuhën nga agjenti zbardhues, dentisti juaj do të përdorë mjete speciale për të mbajtur gojën tuaj të hapur. Ai gjithashtu do të vendosë një pengesë përgjatë vijës së mishit të dhëmbëve për mbrojtje optimale.
 • Më pas, dentisti juaj do të aplikojë agjentin zbardhues dhe do ta lërë në dhëmbët tuaj deri në një orë. Gjatë kësaj kohe ai do të përdorë dritën aktivizuese nëse është pjesë e trajtimit tuaj.
 • Dentisti do të riaplikojë agjentin zbardhues aq herë sa të jetë e nevojshme.
 • Pasi të ketë përfunduar procesi i zbardhimit, do të shpëlani gojën. Për të minimizuar ndjeshmërinë e dhëmbëve dentisti mund të aplikojë fluor në dhëmbët tuaj.
 • Në fund të seancës, dentisti juaj do t'ju këshillojë për zakonet që do t'ju duhet të praktikoni për ditët në vijim, në mënyrë që të lini agjentin zbardhues të japë rezultatet e duhura. Disa këshilla përfshijnë shmangien e ushqimeve që mund të njollosin dhëmbët tuaj, shmangien e kafesë dhe verës së kuqe. Kjo për shkak se pas trajtimit të zbardhimit të dhëmbëve, dhëmbët tuaj do të dehidratohen, gjë që i bën ata më të ndjeshëm ndaj njollosjes nga lëngjet dhe ushqimet.
 • Mbani mend se dhëmbët tuaj mund të duken pak më të errët disa ditë pas zbardhjes, edhe nëse ndiqni këshillat e dentistit. Mos u dekurajoni. Arsyeja pse kjo ndodh është se menjëherë pas trajtimit dehidratimi i bën dhëmbët tuaj të duken shumë më të shndritshëm se sa janë në të vërtetë. Megjithatë, nëse pas një jave dhëmbët tuaj nuk janë ende në nuancën tuaj të preferuar, bisedoni me dentistin për seanca të tjera zbardhimi ose trajtime që mund të ndiqni në shtëpi.

Zbardhim në shtëpi

Krahasuar me zbardhimin te dentisti, maskerinat me porosi në shtëpi mund të kërkojnë më shumë kohë për të dhënë rezultat dhe kujdes shtesë nga ana e pacientit. Në disa raste, ato mund të jenë trajtimi juaj i vetëm për zbardhjen e dhëmbëve ose një trajtim pasues pas zbardhjes në zyrë.

Për zbardhimin me maskerina në shtëpi, dentisti juaj fillimisht do të marrë formën e gojës tuaj në mënyrë që ekspertët e laboratorit të mund të krijojnë një maskerinë të personalizuar për ju. Zbardhimi me maskerina në shtëpi ofron rezultate më të mira në krahasim me produktet që mund të blihen pa recetë pasi maskerinat përshtaten në mënyrë të përkryer me formën e gojës suaj. 

Për më tepër, në vend të një xheli me bazë peroksid hidrogjeni, dentisti juaj mund t'ju japë një xhel me bazë peroksid karbamidi për ta përdorur në shtëpi. Kjo për shkak se xheli me bazë peroksid karbamidi ka më pak gjasa të shkaktojë ndjeshmëri më të lartë nëse aksidentalisht prek mishrat e dhëmbëve, faqet ose gjuhën.   

Zakonisht, përqendrimi i xhelit që dentisti do t'ju japë për trajtimin tuaj në shtëpi varion nga 10% në 38% peroksid karbamidi. Kohëzgjatja e trajtimit ndryshon gjithashtu në varësi të nevojave dhe gjendjes së dhëmbëve tuaj. 

Produktet pa recetë kanë një përqindje të ngjashme të karbamidit, megjithatë përshtatja e maskerinave të tyre nuk mund të krahasohet kurrë me maskerinat e bëra me porosi tek dentisti. Një maskerinë me porosi përshtatet më së miri me dhëmbët tuaj dhe nuk i jep hapësirë ​​xhelit që të rrëshqasë deri tek mishrat e dhëmbëve ose të humbasë nëpër hapësirat midis dhëmbëve tuaj.

Pse duhet të zgjidhni zbardhimin profesional të dhëmbëve në vend të produkteve pa recetë OTC?

Trajtimet për zbardhimin e dhëmbëve janë një fushë e stomatologjisë. Kjo do të thotë që profesionistë të specializuar mjekësor kryejnë shumë vite trajnime për t’i realizuar siç duhet këto trajtime duke garantuar rezultate të mira dhe sigurinë e pacientëve të tyre. Për të kryer në mënyrë korrekte çdo trajtim zbardhues të dhëmbëve pa dëmtuar smaltin e dhëmbit tuaj, duhet t'i besoni ekspertizës së një dentisti ose një profesionisti tjetër dentar. 

Blerja e kompleteve për zbardhjen e dhëmbëve në shtëpi mund të duket si një opsion i mirë, por këto produkte mbartin rreziqe. Para së gjithash, ju nuk mund të kontrolloni sasinë e agjentit zbardhues që ndodhet brenda këtyre produkteve. Pavarësisht se çfarë trajtimi përdorni, ka një shans që mishrat e dhëmbëve të jenë të ndjeshëm ndaj kimikateve të përdorura për zbardhjen e dhëmbëve, veçanërisht nëse tashmë keni dhëmbë të ndjeshëm. Agjenti zbardhues mund të jetë shumë i fortë për dhëmbët tuaj ose jo mjaftueshëm i fortë për të arritur rezultatet e dëshiruara. Për më tepër, ju nuk mund t'i mbroni mishrat e dhëmbëve, pasi produktet OTC nuk vijnë me maskerina të bëra për t'iu përshtatur siç duhet dhëmbëve tuaj. Në fund të fundit, zbardhimi i dhëmbëve te dentisti është një alternativë më e lirë e cila garanton rezultate dhe kujdes të veçantë për nevojat tuaja.

Pse duhet të zgjidhni zbardhimin e dhëmbëve në klinikë në vend të një salloni bukurie?

Edhe pse disa sallone bukurie ofrojnë trajtime për zbardhimin e dhëmbëve, nëse asnjë profesionist dentar nuk është prezent gjatë trajtimit, procedura është e paligjshme dhe mund të rrezikojë shëndetin tuaj oral. 

Zbardhja e dhëmbëve nga një personel i patrajnuar dhe pa kualifikimet e duhura mund të rrezikojë shëndetin tuaj dentar. Një sallon nuk mund të sigurojë pajisjet dhe stafin e duhur mjekësor për të kryer në mënyrë korrekte dhe të sigurt procedurat për zbardhimin e dhëmbëve. Gjithmonë duhet të siguroheni që të zgjidhni një klinikë me reputacion për trajtimet e zbardhimit të dhëmbëve, pasi çdo dëmtim i mundshëm i smaltit të dhëmbëve tuaj është i pakthyeshëm.   

Çfarë duhet të diskutoni me dentistin përpara trajtimit të zbardhimit të dhëmbëve?

Kur konsultoheni me dentistin tuaj, mos hezitoni të bëni çdo pyetje që mund të keni. Ju duhet të flisni lirshëm me të për llojet e trajtimit të zbardhimit të dhëmbëve që janë në dispozicion, rezultatet që mund të prisni dhe kohëzgjatjen e tyre. Gjithashtu mund të pyesni nëse ka ndonjë rrezik të përfshirë, veçanërisht nëse keni dhëmbë shumë të ndjeshëm ose ndonjë problem tjetër specifik dentar.

Për më tepër, një dentist profesionist duhet t'ju ofrojë një plan të detajuar trajtimi dhe koston e tij përpara se të vazhdoni me procedurën. Nëse ende nuk ndiheni të sigurt ose keni ndonjë shqetësim tjetër, konsultohuni me dentistin tuaj ose persona të tjerë që kanë kryer të njëjtin trajtim. Gjithashtu ia vlen të lexoni komentet e klientëve të klinikës suaj në internet dhe të lexoni çdo informacion shtesë që ata ofrojnë në faqen e tyre të internetit.

A është i përhershëm zbardhimi i dhëmbëve?

Zbardhimi i dhëmbëve mund të jetë një zgjidhje shumë efektive për dhëmbët e verdhë ose të njollosur, megjithatë rezultatet ndryshojnë nga personi në person. Rezultatet e zbardhimit të dhëmbëve mund të zgjasin nga disa muaj deri në vite, veçanërisht nëse kujdeseni mirë për dhëmbët dhe ndiqni këshillat e dentistit tuaj. 

Nëse përpiqeni të shmangni duhanin dhe pijet e gazuara, verën e kuqe, çajin dhe kafenë, dhëmbët tuaj do të kenë një shans më të lartë për të qëndruar të bardhë. Sigurisht, duhet të siguroheni që të përdorni furçën dhe fillin tuaj dentar rregullisht. Ju gjithashtu mund të përdorni zbardhimin me maskerina në shtëpi si një trajtim pasues nëse dentisti juaj mendon se është një ide e mirë.

Disa nga ushqimet dhe pijet acidike të pasura me taninë që duhet të përpiqeni të shmangni përfshijnë:

 • Çaj i zi dhe kafe
 • Verë e bardhë dhe e kuqe
 • Pije energjike
 • Pijet e gazuara 
 • Manaferrat dhe ushqimet e tjera me ngjyrë të fortë
 • Salca të ndryshme (salcë soje, salcë domate etj.)

Pse duhet të zgjidhni Shqipërinë për zbardhimin e dhëmbëve?

Gjithnjë e më shumë njerëz po kuptojnë se një buzëqeshje e bukur ndikon drejt përmirësimit të pamjes së tyre të përgjithshme. Megjithatë, shërbimet e stomatologjisë kozmetike, të tilla si trajtimet për zbardhjen e dhëmbëve, mund të jenë shumë të shtrenjta. Kjo është arsyeja pse njerëzit janë gjithmonë në kërkim të alternativave më të mira dhe me kosto më të ulët për shërbimet e tyre dentare. Një destinacion i njohur udhëtimesh dentare si Shqipëria ofron cilësi, përballueshmëri ekonomike dhe siguri.

Zbardhja e dhëmbëve në Shqipëri është një nga trajtimet më të njohura për pacientët vendas dhe të huaj. Mijëra njerëz zgjedhin të kryejnë zbardhimin e dhëmbëve në Shqipëri për shkak të kostos së ulët të këtyre trajtimeve. Duke qenë se Shqipëria ka një regjim tatimor më të ulët në krahasim me vendet e tjera, zbardhimi e dhëmbëve vjen me çmime shumë më të ulëta.    

Ndonëse zbardhimi i dhëmbëve në Shqipëri është më i lirë, ai kryhet nga stomatologë profesionistë, shumica e të cilëve janë të arsimuar jashtë vendit. Këta dentistë kanë përvojë shumëvjeçare në trajtimet stomatologjike estetike, që do të thotë se mund të garantojnë zbardhim të dhëmbëve me cilësi të lartë dhe rezultate të bukura e me pamje natyrale. Në fund të fundit, zgjedhja e një klinike me reputacion për zbardhimin e dhëmbëve në Shqipëri është një alternative e zgjuar dhe me kosto efektive për këdo. 

Pse Trio Dental Center është zgjedhja më e mirë për zbardhimin e dhëmbëve në Shqipëri?

Trio Dental Center shquhet për ofrimin e trajtimeve më të mira të zbardhimit të dhëmbëve në Shqipëri. Ata ofrojnë zbardhjen e dhëmbëve me cilësi të lartë, pajisjet dhe materialet më të fundit, agjentë zbardhues të çertifikuar, një ambient komod dhe steril dhe stafin mjekësor më të mirë në rajon. 

Stomatologët në Trio Dental Center trajtojnë çdo pacient me integritet, ndjeshmëri dhe profesionalizëm. Misioni i tyre është t'i dhurojnë çdo pacienti buzëqeshjen e ëndrrave të tyre. Ju mund të diskutoni lirshëm të gjitha shqetësimet dhe dëshirat tuaja dhe ata do të sigurohen që të përgatisin trajtimin më të mirë për qëllimet tuaja për zbardhjen e dhëmbëve.

Për më tepër, mund të jeni të sigurt se në Trio Dental Center, dentisti juaj do të përdorë materiale të çertifikuara, pajisje sterile dhe teknikat më të fundit në zbardhjen e dhëmbëve, në mënyrë që çdo efekt anësor i mundshëm të shmanget. Ju do të dilni nga zyra e stomatologut me dhëmbë të bardhë si perla dhe të shëndetshëm. Dentistët në Trio Dental Center e kuptojnë rëndësinë e një buzëqeshjeje të bukur, kështu që ata do të bëjnë çmos për të përgatitur një trajtim për zbardhimin e dhëmbëve të përshtatur për nevojat dhe dëshirat tuaja. 

Tabela e përmbajtjes

Kontaktoni

sqShqip
Request a Free Estimate, fill out the form below.